Šta je novo?

NTFS pitanje

Sime

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
619
Imam HDD podeljen na dve particije. Jedna je NTFS i na njoj je OS (WinXP), druga je FAT32.
Problem je sto su mi se particije pobrkale pa je particija sa OS-om sada E: (tu je jos jedan FAT32 HDD), a ona 'rezervna' je C:. U root-u obe particije mi se nalaze sistemski fajlovi koje bi da obrisem.
Kako da vratim sve u normalu tj. da mi NTFS particija bude C: ili makar da mi svi sistemski fajlovi budu samo na toj particiji?

izvini, ali kako ti uopste radi sistem ako su se particije "pobrkale"? molio bih da mi neko objasni kako je ovo moguce

Windows-ove egzibicije... :mrgreen: :beat:

Miroslav je napisao(la):
molio bih da mi neko objasni kako je ovo moguce
Pa moze da se desi recimo ako se na postojeci sistem na kojem je noviji OS stavi hdd na kojem je neki stariji...iako nema naravno dual boot-a, Windows nekako shvati da bi trebalo da ga bude ;) pa ona particija na kojoj je stariji OS i na kojoj se ocekuje da budu loader fajlovi "otme" C: i naravno pobrka sva ziva slova...izgleda sasavo jer onda tu ima stvarno jos nekih pitanja tipa "kako onda...???" - ali meni se stvarno par puta desilo...ma pusti... :(

OK. Sta ja sad da radim?
Koliko sam skapirao problem je u tome sto moram prvo da instaliram neki non-NTFS windows (98,ME) da bi instalirao XP, a posto oni ne vide NTFS particiju onda druga postaje 'glavna'.

Dakle, kako da instaliram XP bez prethodne instalacije Win98?

Stavis da ti je CD-Rom butabilan (u BIOSu) i nabavis XP butabilni CD disk :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno