Šta je novo?

NTBackup + admin share

melkor

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Da li je moguce uraditi backup kroz mrezu, koristeci NTBackup i admin share?

Ako nije, koji program (po mogucnosti besplatan) nudi ovu mogucnost. Kompresija podataka takodje ne bi bila na odmet :)

Pozdrav!

Da li je moguce uraditi backup kroz mrezu, koristeci NTBackup i admin share?

Ako nije, koji program (po mogucnosti besplatan) nudi ovu mogucnost. Kompresija podataka takodje ne bi bila na odmet :)

Pozdrav!

Moze NT backup, jedan admin user sa istim passom na oba racunara...

a mozes da recimo uradis mapping destinacije kao drajva ...

Potrebno je bekapovati 30ak foldera na mrezi, tako da mapiranje ne dolazi u obzir (kratka mi abeceda :)).

Problem mi je kako upisati putanju do zeljenog foldera koristeci admin share?! NTBackup mi samo prikazuje foldere koji su vec sherovani...

:wave:

\\192.168.x.x\C$\folder

tj \\IP\DRIVE_LETTER$\putanja_do_foldera

da se nadovezem sa pitanjem, XP okruzenje, kada se konektujem na neke kompove u mrezi na ovaj nacin \\IP\DRIVE_LETTER$\ desava mi se da mi nekad ne dozvoljava da menjam user-a (iako ima vise usera napravljeno na toj masini, kao i built in administrator) vec samo mogu da kucam pass za guest-a koji je disable-ovan... sta je tu problem?

Poslednja izmena:
Cobian je izvrstan besplatan programcic, lepo radi u mrezi, ima puno opcija. Pretraži, na forumu je krajem prosle godine bilo nekoliko tema vezanih za backup

Prilozi

• Cobian_1.JPG
    Cobian_1.JPG
    72.4 KB · Pregleda: 50
da se nadovezem sa pitanjem, XP okruzenje, kada se konektujem na neke kompove u mrezi na ovaj nacin \\IP\DRIVE_LETTER$\ desava mi se da mi nekad ne dozvoljava da menjam user-a (iako ima vise usera napravljeno na toj masini, kao i built in administrator) vec samo mogu da kucam pass za guest-a koji je disable-ovan... sta je tu problem?

start/control panel/admistrative tools
onda ides na local security policy pa u levom prozoru local policies pa security options
onda u desnom prozoru skrolujes na dole dok ne nadjes network acess: sharing and security model for local access
dupli klik na to i izaberes classic - local users authenticate as themselves
kliknes na OK i to je to...
poz ;]

evo probao danas i radi ko singerica!!! :banana::banana::banana:
hvala puno d@FFy, trebao sam ranije da pitam a ne da gubim vreme.
sve vreme sam cackao permisions i tu je sve bilo kako treba a ne radi, ovo mi nikad ne bi palo na pamet.
hvala i autoru topica sto sam mu iskoristio topic!

Nazad
Vrh Dno