Šta je novo?

NT4 i XP dualboot ?

• Začetnik teme Začetnik teme vaske
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vaske

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2004
Poena
604
Pozdrav...
Prinudjen sam da na jednoj masini na poslu drzim instaliran NT4....koji naravno ne koristim....
A da mi masina ne bi zvrjala besposlena, razmisljam da instaliram XP na D particiju...
PITANJA :
Jel radio neko ovakvu nebulozu ?
Hoce li mi XP podmetnuti svoj boot manager (pozeljno)
Nt ima svoj 2GB c, D disk valjda ne bi trebalo da mu bude toliko bitan ?

NAPOMENA:
Niposto, ali NIPOSTO ne bih smeo da zeznem NT....
Ako nadjem jedan privremeni HD, probacu ''na modelu'', ali me ovo zivo interesuje

Hvala unapred na odgovorima !

nt4 mora imati instaliran service pack 5 ili noviji
iz nt-a pokreni instalaciju i odaberi new instalation a ne upgrade
naravno postavlja se pitanje da li je komp na kom radi nt dovoljno jak za xp ali o tome neki drugi put...
i obrati paznju na savet proizvodjaca"Using a multiple-boot system with both Windows NT 4.0 and Windows XP is not recommended as a long-term solution. The NTFS update in Service Pack 5 (SP5) for Windows NT 4.0 is provided only to help you evaluate and upgrade to Windows XP"

inace
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;306559

re:dualboot zongliracija

Covece.....k'o munja si 🙂
Hvala na ovome..ima SP 6....sad cu da prostudiram onaj link...
Znas li nekoga kod koga ovo radi ?

ajd jos malo gnjavaze....

dok ne stignem na posao.....
NT4 ima svojih 2GB na C particiji..i to je NTFS......jel znaci da je sp6 upgradeovao verziju ntfs-a na onu koju XP treba da vidi tek toliko da umontira svoj dualboot ?
Odavde (dok ne stignem na posao) ne mogu da se setim koji je fs druga (d) particija.....ali zar nije najbezbolnije da kod instalacije XPa kaze ''leave current file system as is'' i instaliram ga na D, pa makar bio i fat32 ?

P.S.
Slobodno me prekini kad postanem dosadan 🙂

xp ce onaj ntfs sa c: prilikom instalacije konvertovati u noviju verziju
u tome je i poenta onog sp5 ili novijeg za nt
a ja stvarno nisam radio takav dual boot ali imam kolegu koji jeste i kaze da radi

ok, posto je SP6, znaci ta konverzija je vec odradjena...
iopak cu prvo da uradim ghost....ne trazi 'leba...
Hvala na strpljenju...

ako ti treba imam sp5 za nt4 na cd-u.. mozes da stavis fat32 fs. ja koristim nt4 i win2000.

Poslednja izmena:
Pallas81 je napisao(la):
ako ti treba imam sp5 za nt4 na cd-u.. mozes da stavis fat32 fs. ja koristim nt4 i win2000.

vec je instaliran sp6.....hvala u svakom slucaju...

evo da udje u zapisnik...instaliran xp i sve radi ok...naravno, prvo sam proverio nt i živ je i zdrav, hvala na pitanju...

sve proteklo u najboljem redu, instalacija xp-a pokrenuta kroz nt, instaliran na drugoj particiji, i sad u multiboot-u imam opcije Č
-xp
-nt4 workstation
-nt4 workstation vga mode

hvala svima na odgovorima...

Nazad
Vrh Dno