Šta je novo?

[NS] Spasavanje podataka sa hard diska

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
Dakle jedan hard u firmi je krepao pa me zanima da li postoji pojedinac ili firma u NS koja radi spasavanje sa harda...(BIOS ga ne vidi)

Ustekaj ga u neku fioku pa probaj tako

pa verovatno toliko zna....ako je neispravan nece to da pomogne

HEhe tako je 🙂 Bios ga ne vidi, u racku se ne vidi, ispustao je jedno vreme zvukove tipa mehanika zeli da se pozicionira ali nije u mogucnosti...kasnije je i to prestao da radi

HEhe tako je 🙂 Bios ga ne vidi, u racku se ne vidi, ispustao je jedno vreme zvukove tipa mehanika zeli da se pozicionira ali nije u mogucnosti...kasnije je i to prestao da radi

To je najčešća greška koju ljudi prave, pokušavaju nešto sami, muče HDD i samo naprave još gore. Ali dobro svako ima pravo sa svojim da radi šta hoće.

Hitachi Deskstar 250GB Sata II za vise detalja morao bi da pogledamo kad dodjem u firmu

Moje iskustvo vezano za takav problem (radim u igraonici), prva greska koju si napravio je sto si taj hard posle problema kacio na rek i sto si ga uopste silio da proradi, takvim potezom si ga jos vise dokrajcio, postojala je mogucnost da je otisla samo elektronika pa je moglo da se predje na plan zamene elektronike od takav isti hard, moze da se kupi neki hdd sa bad sectorima a moze i da se posudi od nekog prijatelja ko ima isti takav hdd, uglavnom imas po forumu ljude koji se time bave i koji uglavnom imaju elektroniku skoro za sve modele, zamene i ako radi to je to a ako ne onda je otiso el.motor sto je veci problem i mozda neresiv.

Hmmm nazalost da sam se ja pitao ne bi se ni kacio posle prvog otkazivanja nego su to radili drugi "stucniji" ljudi u firmi. U fazonu proradice on.Ali eto desilo se to sto se desilo

Od poznatih koji se bave spasavanjem podataka, a posecuju forum (a i ovaj topic) tu su:

Data Solutions

Help Disc

A koliko se secam jos jedan korisnik foruma se bavio time, ali ne bih da pogresim, pogledaj threadove koji se bave temom crkvanja diskova.

Poslednja izmena:
Ako su ti stvari jako vazhne ...imash backup...ako su ti stvari vazhne a nemash backup onda si ovca...ovce su za shishanje 🙂

Mene je gazda jedan dan zvao kad mu je crkao disk sa "neprocenjivo vazhnim podacima" kad je chuo cenu da mu se vrate podaci....ipak je odluchio da mu nisu dovoljno vazhni 🙂 LOL

Mene je gazda jedan dan zvao kad mu je crkao disk sa "neprocenjivo vazhnim podacima" kad je chuo cenu da mu se vrate podaci....ipak je odluchio da mu nisu dovoljno vazhni 🙂 LOL

Klasična srpska priča :trust:

A dosta čest komentar je i "Pa za te pare mogu da kupim novi hard disk"!?

Poslednja izmena:
Meni nekako ne uliva poverenje kad vidim firmu sa tako sirokim dijapazonom usluga |>
jos da ugradjuju klime i mislim da su pokrili sve potrebe IT trzista kod nas |)))

LOL

The requested URL could not be retrieved

While trying to retrieve the URL:

http://www.netcom.co.rs/

The following threat was encountered:

The requested object is INFECTED with the following viruses: Trojan.JS.Agent.ahr

Heh nazalost hard disk je toliko ostecen (glave ostetile medij) da je nemoguce bilo sta ocitati sa njega...

Imam "klijenta" (nabavljam & ugrađujem mu HW i sl.) kome su na 1 SATA disku valjda popucale particije.
Bio je izdeljen na nekoliko, sada instalacioni disk Win-a vidi samo jednu veličine diska?

Osim toga ništa drugo nisam mogao da utvrdim.
Pošto nemam dovoljno iskustva sa "vraćanjem podataka" (dalje nisam čačkao), da li je isplativo i moguće vratiti nekih 200Gb sa 1 particije.
Drugo veoma važno pitanje zašto se to desilo iz "čista mira" (comp radi puno radno vreme, gasi se noću) jednog jutra i šta može da bude kvar?

Molim(o) za okvirnu cenu ovde javno, ne mora da bude precizna samo nemojte da mi šaljete PM-ove i upućujete ne neke firme.

Hvala unapred.

Oštećen MBR, uzroci mogu biti razni (bad sektori, virus...) i u zavisnosti od uzroka i posledica bi zavisila i cena.

@SuperStarr
Ne očekuj da ti ovde iko ispiše cifru koliko bi koštalo spašavanje sa tog HDD-a koji pominješ, bar ne iko ozbiljan, jer je nemoguće proceniti bez da se vidi i istestira disk u kakvom je tačno problemu i koliko bi vremenski bilo potrebno da se uradi. Može da bude u pitanju najbanalnija stvar (logički kvar) a može biti i dosta ozbiljniji problem.

poz

Poslednja izmena od urednika:
Momci, nije bila nikakva provokacija.
Radi se o tome da kad sam rekao čoveku onako po laičkoj proceni koliko to može da košta on se umalo nije naljutio.
Rekao sam u stilu "ako mi ne veruješ evo ja ću pitati na nekom forumu..." pa da vidimo zajedno.
Pokupio sam kontakte od svih vas pa neka se dalje sam snalazi.

P.S. modovi:
ne morate baš sve da brišete i da se takmičite ko će više, ko što milanbb reče ovo zna po nekad da baš da zatreba i ako nemamo mesto gde možemo brzo makar da prikupimo info onda ko da nemamo forum.
Za baljezgarije (super si modovao kućište, svaka čast, drži - nedaj i sl.) ima sigurno preko 100 foruma na našem jeziku, ovaj se još uvek izdvaja po kvalitetu i ako je "narastao". 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno