Šta je novo?

[NS] PCI USB card

• Začetnik teme Začetnik teme ivande
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ivande

Slavan
Učlanjen(a)
04.12.2004
Poena
319
Potrebni su mi USB portovi na kompu, pa sam se resio da kupim PCI USB karticu sa dodatna 4 porta. :eyebrows:
Posetio sam (necu navesti ime prodavnice u NS) Computers, da bih od lika na pitanje "Imate li doticnu", on meni uzvratio pitanjem kakav imam komp, koji OS, itd. :trust: Kad sam mu rekao da je OS Win98SE, rece mi da USB 2.0 kartica, koju btw. ima u radnji, mi nece raditi na kompu, vec da potrazim USB 1.0 karticu. :crash:
OK napustim ti ja radnju misleci se sad cu ja to da odradim u drugoj. Ja posle tri dana nisam uspeo da nadjem USB 1.0 karticu. WTF!!! U dve trecine radnji ih ni nemaju uopste, a u ostalim samo 2.0!!! :wall: :wall: :wall:
Obracam vam se prvo da proverim dali ja uopste imam pravu informaciju da USB 2.0 nece raditi na mom kompu i zasto (ako nije problem). Takodje molim one iz NS-a da ako znaju gde mogu da je nadjem da me upute. Ja cu verovatno odgovarati sa "bio sam vec tamo", ali nema veze. :d

Hvala

Usb 2.0 PCI kartica radi bez problema na 98SE,samo trazi da se instaliraju driveri sa prateceg CD-a,dok XP to odradi bez drivera.
Moze da se desi kod starijih kompjutera da napajanje nije dovoljno jako(AT)
da pokrene vece potrosace na 2.0 (ext HDD ili DVD0
Inace u Bgd.ih ima na vise mesta,uglavnom SWEEX ,oko 10 e.
Sloba

Mozda je 'prodavac' mislio da mu nece raditi uredjaj koji misli da prikljuci na tu karticu jer nema drivere za win98?

Ma to mora da radi. Dobiješ drajvere za kartu za starije windowse na CDu, a za XP ne treba prepoznaje je. A što se uredjaja tiče koje kačiš treba normalno da ti rade i 2.0 i 1.1, ako je karta 2.0.

joojant200 je napisao(la):
Mozda je 'prodavac' mislio da mu nece raditi uredjaj koji misli da prikljuci na tu karticu jer nema drivere za win98?

A cemu rec prodavac pod navodnicima?

Zato sto 'prodavci' hardvera uglavnom pojma nemaju o tome sto rade (ili o hardveru ili o prodaji - a najcesce o oba)...

Mislim da preterujes i da si suvise negativan.
Ocigledno nisi radio sa ljudima a ni kao prodavac hardvera (varijante od kuce ne racunam) pa ne znas. Bolje je da ne prodas nego nekoga da zaj.
Covek nije bio siguran i nije hteo sa time da se zeza.
A mislim da nasi prodavci hardvera prilicno dobro rade. Ako mozes, navedi od xxx firmi u NSu, 5 koje+ ne znaju sta rade.
Mozes da mi navedes BP koji prodaje ko lud pa samim tim ocigledno zna sta radi i mozda jos 2-3 malecne firmice.
Anyway, da se vratimo na temu, neka covek proba i to je to. 10e i nije neka cifra. Drajvere bi trebao da dobije uz karticu, mada sumnjam da ce biti na CDu.
Mislim da je najbolja varijanta da covek odnese masinu u prodavnicu racunara pa neka oni tamo probaju. Ako ne radi, verujem da mu nece nista naplatiti.

@zike, ajde idi u prodavnice koje sljaste po bulevaru pa postavi pitanje o bilo kom delu hardvera koji te interesuje.

U vecini slucajeva - ne znaju, a jos manje su spremni da te 'odobrovolje' da kupis nesto - o osnovnoj kulturi "dobar dan i slicno" necu ni da polemisem, jer se vecina zaustavi na "sta tebi treba?". To malo ljudskosti, informisanosti i kulture je eto po mom misljenju najvaznije kod prodavaca (kozmetike, hardvera, pelena, itd)...

Ni u jednom momentu nisam komentarisao firme koje stoje iza tih prodavaca, sa vecinom imam samo pozitivna iskustva.

@ivande, pogledaj u informatikinoj prodavnici u urbisu, imali su karte za NEC chipom koje imaju ceo paket drajvera za w98...

Poslednja izmena:
Oko 1000 dinara su bile nove.

Imam karticu (via), cd, kutija.
~10e.
probaj, ako ne radi vrati.

SC
064 1904884

Nazad
Vrh Dno