Šta je novo?

[NS]Koja skola ?

markoni96

Slavan
Učlanjen(a)
11.04.2009
Poena
319
Nisam znao gde da postavim pitanje valjda moze ovde...Zavrsavam osnovnu skolu i sad ne znam koju skolu da upisem...pa jel znate mozda koju informaticku skolu nebitno drzavna ili privatna...bilo sta sto ima veze sa racunarima pa predlozite nesto :) :wave::wave::wave:

Moj predlog je gimnazija, pa onda ETF.

obicna gimnazija ? a sta je ETF ja jako malo znam o tim stvarima...

obicna gimnazija ? a sta je ETF ja jako malo znam o tim stvarima...
Ako hoces da radis odmah nesto u vezi racunara, onda je potrebno da upises neku usmerenu srednjeskolsku ustanovu.
Ja sam ti predlozio gimnaziju, jer je to odlicna podloga za sve. Mlad si decko, ne znas sta ti nosi sutra. Mozda te vise ne bude zanimalo igranje sa tehnikom.
ETF je Elektrotehnički fax. (ovde kod nas, u NS, je to u okviru Tehničkog fakulteta)

Poslednja izmena:
specijalce u jovinoj... naravno podrazumevam da imas dovoljno klikera u glavi za iste... kakve privatne kakvi bakraci |(

U Novom Sadu nije ETF nego FTN (fakultet tehnickih nauka). Ajd bolje napisi kakav ti je uspeh u osnovnoj i koliko mislis da ces imati bodova? Trenutna situacija je takva je da najbolje upisati gimnaziju. Jeste da je gradivo preobimno i da ces uciti neke stvari koje te verovatno uopste ne zanimaju, ali ces dobiti radne navike i osecaj obaveze i to ce ti kasnije mnogo znaciti. Naucis da ucis, da organizujes svoje vreme na najbolji nacin.ako nista, bar ces nauciti matematiku, a to ti je osnova za tehnicke fakultete.

haha ne bi u jovinu nema teoorije treba m*** da mi otpadnu dok zavrsim...ja sam mislio o onoj e gimnaziji ali ne znam sta posle toga...ima li neki savet ?

prosek mi je 4,62+ a ja bi nekako hteo da izbegnem to bespotrebno ucenje...ako moze....

Poslednja izmena:
Sad ce driver da ti kaze da nisi trebao ni u osnovnu da ides :d

@ Boris Lozac
Hahahahahaa. :D
@ markoni96
Bezi od tih e gimnazija. Nemoj da mislis da ces bez ucenja i truda uspeti nesto da postignes.

Po meni, imas dve opcije:
1. moras da ucis i da ides u dobru srednju, da bi stekao radne navike, navike redovnog ucenja, sto je veoma bitno u daljnjem skolovanju (govorim ti na osnovu licnog iskustva [:);
2. odmah na zanat kod nekog majstora, ali ces i tamo brzo nauciti mnogo nepotrebnih stvari.

Ako roditelji mogu da ti finansiraju privatno, onda je najbolje mesto E Gimnazija u Radnickoj ulici, ovako idi u Svetinu gimnaziju, ta je kaubojska, proci ces lako, imati dobre ocene, sto ti je preduslov za upis na fax. Jovinu izbegavaj, ja sam isao u istu, u gorepomenute specijalce, nista mi dobro nisu doneli u zivotu... i da odmah napomenem da sam zavrsio solidno gimnaziju, zavrsio fax, ali su mi 4 godine u jovinoj protraceno vreme ...

hmm...a sta bi mogao posle srednje da upisem fakultet koji...?

Poslednja izmena:
@Markoni E gimnazija je odlicno mesto, ukoliko zelis stvarno nesto korisno da naucis, imaju skroz drugaciji pristup ucenju. Ali sto neko rece, ako neces da ucis, svejedno u koju ces skolu...

ma naravno da cu da ucim...ova osnovna me kolje znaci komp samo petak uvece subota i nedelja...maltretiranje ednom recju...samo sta posle srednje??? to me najvise interesuje i sta cu moci da radim sa tim...imam brata u nemackoj verovatno cu i kod njega malo...

o decko polako , zavrsi prvo neku srednju pa ces promenit misljenje za fakuletet verovatno , jos ako saznas malo vise sta od predmeta ima na fakultetu definitivno ces promenit fax ;)

a sta ima od fakulteta, msm koji fakulteti postoje i sta mogu sa njima da radim da znam sve opcije od pocetka....

jel ti ne pada napamet da ce se stvari promeniti za 4-5 godina dok ti zavrsis skolu?

zmaj sad pljuje jovinu, ali fakat da je nama posle dresure u jovinoj fax daleko laksi nego nekom iz neke smesne gimnazije ili elektro skole... naravno pricam o pravim fakultetima... ove privatne ne uzimam u razmatranje.

a sto mislis da je posle jovine fax mnogo laksi nego posle neke "smesne" gimnazije? mislis da tamo nista ne rade ili ?

napisao sam ti zasto: zbog dresure |)
a takodje naucis skoro svu matematiku koja ce ti trebati na faxu na 1-2 godini, shvatis kako se matematika uci, pa se ne sokiras kad ti na faxu kazu da dokazes teoremu.
Naucices i dosta programiranja, za razliku od obicnih gimnazija, a ako imas srece mozda naucis i nesto fizike.
nemas latinski, nemas likovno, muzicko, drugi obavezan jezik (sto je delimicno steta, ali mozes da ga uzmes kao fakultativni)...
meni negde od 6. osnovne nije bilo traga sumnje sta cu da upisem |>> manje geografije, istorije, biologije...
opet kukas kako ti je osnovna teska, pa mozda specijalci i nisu za tebe, pogotovo ako nemas matematickih sklonosti (mada bilo kakvo programiranje bez matematicke osnove je meni bzvz)...

Sta god izaberes, znaj da se u gimnazijama po defaultu uci najvise nepotrebnih stvari. Najbolje ti je neku tehnicku, ako si zaludjen za racunare - elektrotehnicar racunara ili informatike, ne znam sta vec imas u NS.

Pali za Svabiju kod brata. Tamo ako nesto ucis i zavrsis mozes da racunas da ces imati OK zivot, ovde mozes i 30 godina da provedes u skolovanju i niko ti nista ne garantuje i nista ne mora da znaci.

@danijel Pljujem jovinu zato sto sam to prosao, a realno gledano, nista korisno nisam naucio. Izgubio sam 4 najbolje godine zivota dok su se drugi *****avali. Kad sam dosao do faxa, upao sam na sufinansiranje zbog toga sto su ovi iz "smesnih" gimnazija bili skroz odlicni, a ja sam imao 4.xx zbog naduvanih profesora koji nisu imali pojma o tome sta treba da predaju, a o kompleksima Boga da ne pricamo. 2 puta sam isao na popravni iz hemija, 2 puta trazio republicku komisiju i dobijao 4 zakljuceno. Ne znam za tvoju generaciju, ali iz moje generacije, posle zavrsene gimnazije vecina je otisla da se bavi necim drugim a ne onim za sta je isla u gimnaziju u nadi da ce zaboraviti te 4 godine... Od 21 u prvoj godini, jednu devojku smo izgubili na drugoj, 2 popravna, jedan nije prosla. Jedan je zavrsio na psihijatrijskom lecenju. Dvoje se prebacilo u druge skole. Od 17 preostalih, troje je otislo iz zemlje i bavi se necim desetim. Jedan uzgaja pecurke na veliko. Jedan svira bubnjeve u bendu. Par programera, 1 asistent. Ostali na sto strana, samo sto dalje od skole...

Po mom misljenjeu, bolje idi negde gde lakse mozes da nagruvas dobre ocene, tako da ces u svakom slucaju imati bolju perspektivu za bilo koji faks, u slucaju da promenis misljenje i ne budes zeleo da se bavis racunarima.

nema nicega sta bi mogao da radim a da nema veze sa racunarima, tacnije nisam sposoban nizasta drugo osim za racunare...svi govorite o fax-u a niko koji...koji su sad aktuelni ?

Sta god izaberes, znaj da se u gimnazijama po defaultu uci najvise nepotrebnih stvari. Najbolje ti je neku tehnicku, ako si zaludjen za racunare - elektrotehnicar racunara ili informatike, ne znam sta vec imas u NS.

U ns ima samo el tehnicar racunara...

nema nicega sta bi mogao da radim a da nema veze sa racunarima, tacnije nisam sposoban nizasta drugo osim za racunare...svi govorite o fax-u a niko koji...koji su sad aktuelni ?

Tebi nije bitno koji su sad aktuelni, nego koji ce biti za 4 godine.

interesuje me sta ima sad posto ne verujem da ce moci za 4 god sve da izmene jel ima neki link na netu da pogledam to ?

ili upisi gimnaziju ili bilo koju srednju koju ces sto lakse zavrsiti, treba ti IV stepen i koliko toliko pristojan prosek

to sto predlazete da se ne uce likovno, drugi jezik pa i latinski je glupost. ja radim u hitech sektoru a po obrazovanju imam background u drustvenim i klasicnim naukama i umetnosti. pa i o' reilly je zavrsio filozofiju. moras da naucis da usvajas znanja i koncepte i da razmisljas konceptualno. uciti programske jezike ili softver na fakultetu i u skoli je suludo. sto ucis danas, za dve godine je zastarelo

pobornik sam klasicnog obrazovanja i ucenja fundamentalnih nauka (naravno, ukljucujuci fiziku i matematiku). ko prodje dril matematickog fakulteta ili filozofskog, taj moze da radi bilo sta.

zelis li biti obucena simpanza koja obavlja odredjeni limitirani set zadataka ili haker i kreativac koji nesto stvara?

moras da imas zelju za ucenjem i usavrsavanjem. sve sto sam naucio, naucio sam sam iako sam i formalno studirao dosta toga. IT je veoma dinamicna i nova oblast i tu fakultet nema veliku tezinu. mislim na razne IT fakultete, ne na slucaj da si doktor matematike koji razvija softver za finansije. evo ja sad drzim jedan kraci kurs studentima utn.edu.ar iako sam nisam nikad studirao neki tehnicki fakultet. specijalizuj se za jos neku oblast a informatiku koristi kao platformu, alat i medij, sto jeste. imam prijatelja koji je psihijatar, ali rastura programiranje i super zaradjuje od softvera za psihometrijska testiranja

za ucenje se ja ne bojim, problem mi je sad samo sto ne znam ni sta sad ima ni sta ce biti za par godina i sta bi ja mogao da radim tacnije ne znam ni sta sve postoji...znaci srednja bilo sta da idem moram ici na dodatne kurseve posle....?

Nazad
Vrh Dno