Šta je novo?

[NS]Koja skola ?

Gimnaziji gimnazija i samo gimnazija. Ja sam zavrsio Prvu beogradsku gimnaziju i da nje nije bilo ja ne bih bio formirana licnost.Ja danas kada razgovaram sa ljudima koji su zavrsili neke strucne srednje kao npr. graficku,tacno osetis kod njih da oni nisu formirane licnosti i da imaju stavove kao da su osmi razred osnovne. A za faks vidi kasnije dok si u srednjoj. Ja sam tako u osnovnoj hteo etf pa sam zavrsio na primenjenoj.

ok ok...a sta ja posle kad zavrsim faks mogu da budem programer, web dizajner...? Sta jos ima?

ima mnogo toga sta mozes biti i bice jos vise. to ces videti vremenom

gimnazija je najbolji izbor ako ti ucenje nije frka. gimnazija ili neka od skola za talente (muzicka, dizajnerska, matematicka ili filoloska), ostalo je qratz. rerna je lepo objasnio. zatim, gimnazija ti daje odlicne osnove za dalje oko kontakata. iz neke strucne skole ces kasnije imati veoma limitiran spektar skolskih drugova. iz gimnazije ces znati razne ljude. od politicara preko naucnika do poslovnih ljudi i strucnjaka raznih profila. strucne srednje skole kod nas su mahom kaubojstina.

Po mom misljenjeu, bolje idi negde gde lakse mozes da nagruvas dobre ocene, tako da ces u svakom slucaju imati bolju perspektivu za bilo koji faks, u slucaju da promenis misljenje i ne budes zeleo da se bavis racunarima.

Dao si coveku najgori moguci savet. Jedina bitna stvar u skoli je da nesto naucis.

slazem se sa tobom da treba nesto nauciti...e sad koliko ce mi to pomoci u zivotu ?

Nemoj ti nista ni da ucis onda posto srednja skola nije ni obavezna ako ides sa takvim stavom.

ma ne idem sa takvim stavom naravno...normalno je da moram da ucim i ucicu vec oce mi to znanje iz srednje koristiti?

slazem se sa tobom da treba nesto nauciti...e sad koliko ce mi to pomoci u zivotu ?

Jedna od stvari koje covek shvati posle svih skolovanja i kad uslovno receno odraste je da kraj skole nije kraj "smaranja" s ucenjem, vec da ces ceo zivot manje-vise da provedes uceci. Tako da sto pre pocnes, to bolje.

Prica o tome kakve su nam skole i sta tu zapravo moze da se nauci je druga, ali i iz tog ugla gledano nece vecno da se ceni papir, ako na primer iz skola bude izlazilo more odlikasa koji ne umeju da napisu prostoprosirenu recenicu.

Dao si coveku najgori moguci savet. Jedina bitna stvar u skoli je da nesto naucis.
Nece nauciti nista korisno, ja sam u drugoj godini elektrotehnicke skole imao likovno i to teoriju.. mislis da se sad secam necega?Bolje da uci za ocenu posto znanje nece steci, osim iz nekih strucnih predmeta, i to ako bude imao srece da mu zapadnu neki ljudi koji u stvari znaju o cemu pricaju.Sve u svemu, ovo je samo moje milsjenje, kao sto sam vec napisao.

Pa sto idete u te skole ako necete nauciti nista ? Zbog diplome (koja opet ne znaci nista ) ili zbog roditelja ili drustva ili cega vec ?

I za 4 godine nisu to svatio, ili si u toj 2. svagtio ali reko , kad sam vec stigo dovde da ne odustajem ?

Nece nauciti nista korisno, ja sam u drugoj godini elektrotehnicke skole imao likovno i to teoriju.. mislis da se sad secam necega?Bolje da uci za ocenu posto znanje nece steci, osim iz nekih strucnih predmeta, i to ako bude imao srece da mu zapadnu neki ljudi koji u stvari znaju o cemu pricaju.Sve u svemu, ovo je samo moje milsjenje, kao sto sam vec napisao.

Kao sto rekoh, problem naseg skolstva je druga prica. Ali nacelno govoreci, stav da se treba ici u skolu radi ocena je najgori moguci. Ja sam pohadjao Visu skolu na kojoj ama bas nista nisam naucio, dao uslov za drugu i onda se kilavio, jerbo mi je bilo totalno neinteresantno. I sta je bio ishod? Batalio sam; sigurno nisam ostao zbog diplome. Radim na kraju manje vise isti posao koji bi radio s diplomom. I uzgred, imao sam jos dosta ideja za bavljenje necim drugim, tako da mi ucenje necega radi diplome iz ove perspektive deluje jos gluplje.

I za 4 godine nisu to svatio, ili si u toj 2. svagtio ali reko , kad sam vec stigo dovde da ne odustajem ?
Evo sta su meni pricali svi redom kad sam upisivao srednju.
"Prva godina je u svakoj skoli ista, isti predmeti isto sve, tako da ces imati istoriju, geografiju, biologiju gde god odes."-Ok, ajde da izguram to najbolje sto mogu.
"Druga godina je najteza, ali tu vec dolaze neki strucni predmeti, pa ce ti biti zanimljivije"-U drugoj dobijem likovno i istorija mi ostane, mada dobijem Elektroniku koju je covek ispredavao svaka mu cast, strucnjak nema sta.Ovde vec shvatam polako sta se desava.Sto se informatike tice u prvoj godini Word, Excel u drugoj potpuno isto sve.Al ajde, ako kazu da je druga najteza da i to izguram, a od trece vec krecu "strucni predmeti" jel te.
"Treca godina sve sami strucni predmeti, ucices sta te zanima".-Dodjem ja u trecu i kad sam video koji "strucnjaci" predaju i sta predaju, shvatam sta sam upisao, medjutim kad sam vec dosao dotle, da je onda i zavrsim.
Evo me sad u 4. ostalo jos malo, a ja iz skole sto se znanja tice nista nisam poneo, vec sve sto me je zanimalo sam ucio sam, iz drugih izvora.
Tako da je to neko moje iskustvo sto se tice skolu koju sam upisao.

Weasel, evo ti moj primer ratne klase. Gimnazijalci kud koji mili moji, sve b*dale, cast izuzecima. Mi elektro orijentisani, radimo ko sta stigne. Ovo nema veze sa skolovanjem nego sa drustvom.

A ni Bg gimnazijalci nisu bolji, opet cast izuzecima. Primer : Gimnazijalac na casu Osnova Elektrotehnike (uzgred dobio 10 na ispitu):
Da li mogu ja za jedinicu za napon da stavim [A]?
Asistent: Zasto, pobogu?
G: Tako mi lakse
................

Toliko o tome da je gimnazija buducnost (doduse za programere je najbolja posto te tera da radis)

Kao odgovor na temu

Nezahvalno je pricati sta ce ovde biti za 1-2 godine, a kamoli period od 4 i vise godina. Raspitaj se kod ljudi u okolini kako je, pozajmi knjige, i sam razmisli.
Najbolja varijanta je da ako uspes u prvoj godini na nekom raspustu da odes do Nemacke da vidis kako se tamo radi i sta se trazi, posto ti ovde nista vise nije sigurno...................................

TO ti je moj savet, sad koliko sam ja u pravu..................................................

Inace moje iskustvo je potpuno isto kao i ajvn-ovo

Poslednja izmena:
Istorija i likovno su za tvoju opstu kulturu.Svi dodu i popuju kako su kao gradjani Amerike glupi, kada oni zapravo ne znaju opstu kulturu.Mene bi bila sramota da izadem iz srednje skole a da ne znam koje su sve freske naslikane po manastirima ili da ne znam sta se desavalo u srednjem veku ili u renesansi.A ova prica za elektro orijentisane , pa da ih vidim na Etf-u da li mogu da doguraju do druge godine.

Ali ako hoces da ides ,,laksim putem" u zivotu upisi graficku ili onu politehnicku ili pravnubirotehnicku samo posle njih male su ti sanse da opstanes na fakultetu.

Poslednja izmena:
ma vidim ja da cu zavrsiti u nekoj gimnaziji najverovatnije u e gimnaziju pa sta dalje bude aktuelno...etf...

Zavrsi gimnaziju. Dotad ces vec for,irati neke stavove o zivotu, postaviti sebi ciljeve itd. Onda izaberi nesto sto ti se svidja i to usavrsavaj do besvesti. Nije vazno sta radis, vec kako to radis. Za najbolje iz bilo koje oblasti nema zime.

Matematicka gimnazija, samo ne znam da li imaju filijalu u NS :-devil-:

Moze i srednja muzicka (vokalno instrumentalni smer) + gimnazija

Salu na stranu, gledaj istorijat srednje skole koju upisujes. Ako vazi da je kaubojska, onda to i jeste, i izbegavaj takve skole. Donece ti vise stete nego koristi kasnije.

Nazad
Vrh Dno