Šta je novo?

(NS) Arctic Silver V pasta?!

• Začetnik teme Začetnik teme Proday
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jel baš mora ta? Mislim, OCZ Freeze je dosta bolja pasta, a košta ~400 dinara, i bilo je u Adi, a mislim da i WW ima, nisam siguran.

Pa javi se meni ako ti treba Arctic Silver majku mu 😀

OCZ Freeze - Ada Computers, 570din. Ima provereno.

Poslednja izmena:
Jel baš mora ta? Mislim, OCZ Freeze je dosta bolja pasta, a košta ~400 dinara, i bilo je u Adi, a mislim da i WW ima, nisam siguran.
Mora bas ta, ocz nikako nije bolja pogotovo kada odstoji neko vreme, mozes se oteliti u najboljem slucaju dok se ne razmaze, cak i ako se greje fenom (evo upravo potrosio spric i jedva sam cekao da dodje do toga da bih se mogao vratiti na silver)!!

Pa javi se meni ako ti treba Arctic Silver majku mu 😀
Jedino ako imas novu da kupim, necu da bude otislo po nabavnoj ceni 😉

Sta ima da se razmazuje, stavis zrno na sredinu HSa i to je to. 🙂

Čudno. Ja Freeze koristim već mesecima i stavljao sam već na desetine raznoraznih kulera/procesora i uvek se sve lepo raširilo i super je funkcionisalo, ne znam šta je sa tom tvojom.

Da, trebao bih slikati u pojedinim situacijama kakve to rezultate daje (cesto samo 20-30% cpu/gpu-a zavrsi u kontaktu sa kulerom na taj nacin)!!
Ako stavis premalo dace takve rezultate.😉
Ako razmazujes po celoj povrsini, a zakljucujem da upravo tako radis, stavljas previse, pa ce deo paste pod pritiskom izaci sa strane.

Nikada za ovih 10ak godina od kada stavljam pastu na taj nacin nisam imao problem sa curenjem sa strane. Stavljam samo minimalni sloj koliko je potrebno i to je to!U svakom slucaju pobornik sam onog da je bolje da ima i viska nego da gledam u pasulj da li fali 😉

Pa "dosta" bolja u smislu da skida npr. 1 ili 2 stepena u odnosu na AS5, što je za temperaturni faktor kakav je pasta, itekako dobro. Uostalom, gledao si i sam sve te testove, nema šta da definišem, AS5 je dugi niz godina bio broj jedan, ali sada je prošlost 🙂

A evo baš sam večeras menjao CPU pa sam uslikao kad sam razmontirao ovo staro, jedna tanka linija Freeza je bila stavljena na sredinu 🙂

I kao što možeš da primetiš više od 10% procesora nije bilo prekriveno odnosno imalo kontakta sa kulerom!

A MX2 mozda, mislim da je ima, bar ju je bilo do skoro.

I ja sam imao poteskoca sa OCZ Freeze, sada sam na onoj Noctuinoj igrom slucaja, ok je ali nisam uporedio temp. na istoj konf. sa drugim pastama.

Pa to je sama ivica procesora, gde se ne nalazi ništa, jezgra su u sredini svakako. Verovatno je i sam heatspreader kriv tu, jer CPU nije lapovan, a kuler jeste.

Ma ustvari, šta ja uopšte pokušavam da dokažem ovde, bzv... Nadam se da ćeš naći AS5 😉

Javi se nije po nabavnoj ceni i te fore imam punu kesu 😀

Nikada za ovih 10ak godina od kada stavljam pastu na taj nacin nisam imao problem sa curenjem sa strane. Stavljam samo minimalni sloj koliko je potrebno i to je to!U svakom slucaju pobornik sam onog da je bolje da ima i viska nego da gledam u pasulj da li fali 😉
Ne kazem da je to neki problem, ali i taj minimalni sloj koji stavis ima viska, pod pritiskom kulera pasta ce ici sa strane. Mozes da stavis malo vece zrno na sredinu.
Inace slazem se sa Vuletom, to sto je 10% HSa nepokriveno nebitno je ionako je CPU na sredini. Ako proizvodjaci pasta kazu da je to optimalan nacin nanosenja paste zasto im ne verovati? 🙂

Nazad
Vrh Dno