Šta je novo?

Novogodisnji paketici :)

ZeXx

Cenjen
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poena
170
E ovako posto se blize Bozici i Nova godina i trebalo bi da se razmislja o paketicima, mene zanimaju vasa iskustva i preporuke, sta uzeti, sta ste uzeli, sta ne uzeti itd???

Posto trebam da spremim 3 paketica za decu slicnog uzrasta 3,4,6 god sta im uzeti? Nisam pristalica slatkisa itd za poklon. Planirao sam da im uzmem neke lego kocke i detetu od 6 god da uzmem i neke knjige za decu da malo vezba citanje i pisanje itd. Sta mislite o tome? I sta bi preporucili itd? Budzet za sve je oko 15k. I hvala unapred.

Mozda tema bas i nije za forum aliiiiiiii... Mnogi clanovi imaju decu, imace decu, kupice nekom detetu iz porodice poklon itd pa je mozda jos neko u nedoumici kao i ja, a svakako ce se naci neki iskusni tata po ovom pitanju da pomogne :)

Poslednja izmena:
koliko sam ja razumeo covek hoce koristan poklon za decu, kreativan, a ovo sto si naveo deca cim vide da ne moze gta da se igra stojace u ormanu, lego kocke su odlicna stvar, ja sam se sa klincem cesto igrao I pravili smo sve I svasta...moj glas ide za kockice...knjige bas nesto deca I nisu rada da citaju, jedinu koju je citao je ona kako postati I ostati glup :) cudnog je imena ali deca citaju :)

Poslednja izmena:
Ja kada sam se igrao (ne beše davno :p) voleo sam igračke u obliku životinja, ***. dete sa sela, onda tu su bile i kockice, da se napravi mesto gde životinjice žive :), pa eto to je moja preporuka.

A voleo sam i burago autiće i one action men-e kako li se već zovu, ako to ima sad da se kupi...

A možeš da im kupiš i bojanke ili još bolje nešto gde će sami da crtaju i neke bojice, flomastere...

Lego kocke su super,kao i Burago autici.
Knjigu da uzmes da citaju,mislim da od toga nece biti nista. Takodje,nista od ove tehnologije ne uzimaj,kao lap top sto je neko rekao,pa da visi po ceo dan tu.

Vidjao sam po radnjama sad imaju dosta edukativnih igracaka, tipa tablet na kome dete uci slova, brojeve.Ima i neka pitanja tipa kaze neku rec i dete treba da pritisne pocetno slovo.I naravno sad veoma popularna interaktivna karta Srbije.....
Uvek dobar poklon Lego kocke ali i dosta skup

Poslednja izmena:
Neka deca nauče slova na papiru, kasnije kada budu malo stariji neka se igraju sa tabletom.

Ja koji sam pre neki dan napunio 19 godina prvi komp sam dobio sa 12 pa mi ništa ne fali. :p Tako da ni deci sa 3 godine neće biti ništa ako sad ne dobiju tablet ;-)

Znam i ja samevi comodor dobio sa 12-13 ali se vremena menjaju nisam ni ja za to da se kupi tablwt detetu, ovo je edukativno i prodaje semu radnjama za igracke....

Jel moze neki link za taj tablet za ucenje?

imas u drugom postu za laptop za ucenje a to je isto to :)

IT paketici!
...
Vidi ko svercuje LEGO KOCKICE iz SU ili okoline, pa im uzmi to, msm da boljeg poklona nema.
Kopija slabo ima, a ove originalne kod nas su jezivo skupe.
...
Sad videh ladno jos jedan predlog za lego, eto vidis.
Kakva bre elektronika, ste normalni, to samo vitla mozak uzalud.

Ja znam šta neću kupiti - prošle godine uzmem u jednom fancy lancu takvih prodavnica auto na daljinski. Nije prošlo 2 nedelje a prestao je da radi (efektivno nije radio ni sat vremena jer sestrić ne živi tu). A i nije jeftino plaćen - oko 6k.

Uh, lego kocke su odlican predlog, vidi mada i da li deca vole sah (makar najstarije), onda druge logicke i matematicke igre (bilo nekad, ne znam ima li jos uvek), mozda poneki instrument, pribor za crtanje ili kombinacija svega navedenog - kroz zabavu im razvijas logiku i kreativnost... mozda i nesto za neki sport za najstarije? Ima puno dobrih igracaka koje vezbaju i reflekse (kao ona gde se pumpa vazduh da se nasade prstenovi na one siljke...). Toliko od mene.

Ima u Merkatoru preko pika kartica popust na medu Vini pu koji priča priče i pesme 4200 din.na akciji, košta preko 6500 u drugim radnjama.

Znam da je prošle godine bio apsolutni hit neki meda u prirodnoj veličini - iako je koštao nešto oko 18k, bio je rasprodat po BG-u i pravile su se liste čekanja.

Poslednja izmena:
Cisto moj savjet, poprilicno je cudan, ali saslusaj, dobro bi bilo i za ostale koji imaju djecu u ranijem razvoju.

Dakle, ako dijete boravi u nekoj posebnoj/djecijoj sobi, po mogucnosti kupite tapete za zid (lijepe se preko citavog zida ili sobe, mislim da ste vec upuceni u to), u vidu skolske table za crtanje i uz to kupite krede, markere, boje itd za crtanje po tom zidu. Sve se brise tako sto mahnes krpom ili spuzvom.

Znam ljude koji su to uzeli svojoj djeci i djeci se bas svidja, razvija im se razmisljanje i logika, a samim tim i dobro je za njih. A ne laptopi i tableti koji jednostavno zaglupljuju djecu.

Da napomenem, nije skupo, a originalno je.

Ne može da se nauči pisati na laptopu.

Sta je glupo u ucenju citanja i pisanja, kao i osnovnih logickih vezbica ?

Zasto ne bi ucilo na papiru? Kupis mu lego kockice za vezbanje i tablu ili kao sto sam gore napisao tapet za crtanje, a ne spucas pare na laptop na kojem ce moci da radi 1000 stvari, a od tih hiljadu svaka stota je kvalitetna zaista. Zar nije bolje da se razvija prava prirodna motorika od one racunarske (lijevi i desni klik radnje)?

Ima dosta zanimljivih predloga, uzecu ih u razmatranje kad od nedelje obidjem par radnji :)

Cisto moj savjet, poprilicno je cudan, ali saslusaj, dobro bi bilo i za ostale koji imaju djecu u ranijem razvoju.

Dakle, ako dijete boravi u nekoj posebnoj/djecijoj sobi, po mogucnosti kupite tapete za zid (lijepe se preko citavog zida ili sobe, mislim da ste vec upuceni u to), u vidu skolske table za crtanje i uz to kupite krede, markere, boje itd za crtanje po tom zidu. Sve se brise tako sto mahnes krpom ili spuzvom.

Znam ljude koji su to uzeli svojoj djeci i djeci se bas svidja, razvija im se razmisljanje i logika, a samim tim i dobro je za njih. A ne laptopi i tableti koji jednostavno zaglupljuju djecu.

Da napomenem, nije skupo, a originalno je.

Ma nemas kome reci...

Lego FTW, a ako im se ne svidi, ja cu rado da ih uzmem :D.

Tehniku kada bi uzimao (tablet, laptop..), to bi bilo ili za zabavu (GTA, i takve *******cije, sto je 100 puta gore nego Lego ili bilo sta drugo), ili za edukaciju, sto bas i nije neki poklon.

Knjige ako vole, ako ne izrazavaju neku ljubav prema citanju i prema tome da im neko cita, onda nemoj na silu. Isto vazi i za crtanje..

Najbolji poklon koji sam ja ikada dobio je bio konstruktorski komplet nešto na meccano fazon, mada nije imao te neke specijalizovane delove kao što meccano ima. Mislim da sam imao 6 godina tada, a godinama sam se igrao sa njim. Nažalost nije sačuvan, i dan danas žalim za njim. Tako da ako najstariji klinac ima smisla za tehniku mislim da je to super stvar. Samo ne znam da li kod nas ima da se nađe neki, a da valja.

Moj je imao delove slične ovome.

Nikako tablet ni laptop, imaće dovoljno vremena u životu da se smara tim stvarima.

Najbolji poklon koji sam ja ikada dobio je bio konstruktorski komplet nešto na meccano fazon, mada nije imao te neke specijalizovane delove kao što meccano ima. Mislim da sam imao 6 godina tada, a godinama sam se igrao sa njim. Nažalost nije sačuvan, i dan danas žalim za njim. Tako da ako najstariji klinac ima smisla za tehniku mislim da je to super stvar. Samo ne znam da li kod nas ima da se nađe neki, a da valja.

Moj je imao delove slične ovome.

To se zvalo Mehanotehna :)

Kockice, sto jeftinije da ih imas sto vise :)

Šta kupiti interesantno dečaku i devojčici od po tri godine starosti? Mislim da su još mali za Lego (naravno zbog gutanja).

Šta kupiti interesantno dečaku i devojčici od po tri godine starosti? Mislim da su još mali za Lego (naravno zbog gutanja).

Nisu mali. Zbog toga se deci do 5 god. kupuju Lego DUPLO kockice. ;)

Kantica po kantica, nakupi se toga s godinama da može i zamak da pravi.

@bmibmc

Da, Mehanotehna je to radila, ali komplet koji sam ja imao je iz Češke, jer mi je to doneo jedan očev prijatelj koji je tih godina (oko 1990.) radio tamo.
Upravo sam uspeo da nađem i koja je firma u pitanju, i definitivno ću nabaviti to.

http://www.merkurtoys.cz/en/

Lego duplo je super za početak, moj prvi komplet je bio Majstor Bob, dobio ga za Novu godinu sa 6, a posle sam kolekciju razvio na 15-16K delova. Znaci nauk je, ne daj detetu da sazna za online kupovinu Lego kockica prekoBrickLinka :) Salim se, moj glas ide za lego, meni bar nije bilo vece radosti nego dobiti novi komplet. Stvarno su extra za kreativnost :)

Nazad
Vrh Dno