Šta je novo?

Novo kuciste

Ivan1995

Cenjen
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poena
169
posto sam uzeo sve komponente, sad moram to i negde da stavim, pa resih da uzmem neko novo kuciste, znaci svidjaju mi se sledeca kucista:
NZXT Lexa S
COOLER MASTER 690 II Basic
COOLER MASTER 690 II Advanced (nesto polovno da se nadje)
Haf 922 (isto polovno moze lepo da se nadje)
i Haf 932 (samo ako uspem nesto povoljno, polovno da nadjem), nekako mi se cm 690 advanced cini kao najbolja kupovina, ali opet su tu kucista iz haf serije, pa ako mozete da me resite te dileme, ako nij eproblem da napisete iskustva, nedostatke itd. Hvala svima koji mi pomognu!

Ja sam ponosni vlasnik COOLER MASTER 690 II Advanced, kućište je fenomenalno, sve je odrađeno kvalitetno do bola, cable managment... itd. Haf je verovatno još bolji (ne znam, pretpostavljam), tako da nećeš pogrešiti ako se odlučiš za bilo koje.

Ja bi dodao u izbor i HAF 912 Plus. Ja sam ga uzeo skoro,i moram da priznam da sam jako prijatno iznenadjen kvalitetom. Vredi svaki dinar. 🙂

e sad Haf 912 mi se bas ne svidja, nisam ga do sad video uzivo, ali mi se na slici nikako ne svidja, al je dosta povoljan, i cuo sam da je mng dobro kuciste, a neko Lian Li u tom rangu ili neko Chieftec?

Poslednja izmena:
Lian Li kucista su kvalitetno izradjena ali su skupa, haf mi se licno ne svidja jer nevolim velike kolicine vazdusnih struja, chieftec - mozda neki dragon,
poslusao bi freezer-a koji je zadovoljan sa CM 690II advanced, postoji i tema o skrivanju kablova u istom pa vidi.
obavezno pogledaj i neke recenzije na youtube-u od kucista koja ti se svidjaju pa ces lakse doneti odluku.

u tom cenovnom rangu mozes proveriti i nzxt tempest evo, za koje kazu da ima sve sto jedno kuciste treba da ima.

gledao sam na youtube-u skoro sve klipove o ovim kucistima, nekako mi se Haf 922 najvise svidja, ali ni CM 690II advanced nije uopste los, sta mislite koliko cu godina biti miran sa nekim od ovih kucista?
LIAN LI PC-A07B - 75e
i sta mislite o Thermaltake V3? meni se mng svidja kuciste, ali kad bi njega ueo ostane dosta para za GTX560 😀
e sad jel bas velika razlika u npr V3 i 690 II adv?

Poslednja izmena:
Preporuka za CM 690 II. Najbolje kuciste za te pare.
Imao sam ga do skoro i nisam imao zamerki.

Bobe, ti si imao Basic verziju, ako se dobro sećam? Reci mi molim te šta si dobio od ventilatora u kućištu. Znam da bi trebalo uz Basic da ide 1 x 12cm led napred i 1 x 12 cm običan nazad i to je to, dok uz Advanced idu napred 1 x 14cm led, na plafon 1 x 14cm i nazad 1 x 12cm. Na domaćim sajtovima nekih prodavnica šire dezinformacije i piše da se uz Basic dobija ova druga garnitura, što je verovatno greška. Gledao sam na YT onaj CM-ov video gde govore o razlikama izmedju ove dve verzije i mislim da se isplati dati 2k din više za onih par dodatnih mogućnosti.

Imao sam Advanced model.
Na njemu imas jedna 14cm napred, 12cm nazad i gore 14cm.
Verujem da je isto i na basic modelu, ali bolje proveri.
Po meni se i te kako isplati dati 20e vise za Adv model. Samo onaj dock za HDD je genijalan, to mi najvise fali na ovom Corsairu. 🙁

znate kako, ja imam 15 godina, pa mi je onako izgled isto vazan, a haf 932 ima taj izgled 😀 ali opet kada bih gledao mogucnosti a ne izgled tu je u prednosti 690 advanced 😀 e sad i 690 advanced je lep, nekako je elegantan i sve to 😀 ma oticicu cu do neke prodavnice videti sve to uzivo pa cu odlucim, hvala svima na odgovorima 🙂

Poslednja izmena:
e pa svako kuciste ima svoje prednosti i mane 😀
jel postoji mogucnost da se nekako ugradi na Cm 690 II Advanced ono kao sto ima haf 922 da se ugase Le diode na cooleru? 🙂

e pa svako kuciste ima svoje prednosti i mane 😀
jel postoji mogucnost da se nekako ugradi na Cm 690 II Advanced ono kao sto ima haf 922 da se ugase Le diode na cooleru? 🙂
Pogledaj obavezno HAF kucista uzivo, iskreno meni su odvratna za sve pare, ali svako ima drugaciji ukus.
Ne znam na sta mislis da se ugradi u Cm 690 II iz HAf 922 ?
LED dioda se gasi na dugme na 690 II adv.

I ja sam sumnjao u Cm 690 II adv dok ga nisam video uzivo, tad su sve sumnje u kvalitet nestale.

Pa nećeš večito imati 15 godina 😀
CM 690 II Advanced, moj glas za njega. Ukusno, nenapadno i funkcionalno. Kandalf i HAF-ovi su mi grdni bre, Kandalf pogotovo.

a sta mislite o Thermaltake Kandalf LCS? polovno za nekih 120e? sa vodenim hladjenjem...

Kuciste kao kuciste je odlicno.. Ima par falinki, npr.cable managment, vodeno hladi bolje od megahalema ali pase samo na 775 i am2/am3 procesore, pumpa i nije bas najtisa.. Al generalno ok.
No, ja sam ga prodavao polovnog za 100e pa nisam imao nekih interesenata. Na kraju sam prodao samo kuciste za 60e i ostalo mi vodeno za koje me opet slabo ko pita..

Moj savet, ipak gledaj neki full tower.. Jednom ko predje na full ne vraca se na midi 😛

Nazad
Vrh Dno