Šta je novo?

Novije igre i hardver

Carpe Diem

Čuven
Učlanjen(a)
27.03.2002
Poena
609
Prijatelj ima sledecu konfiguraciju:
Pentium3 733MHz
128MB RAM
HDD 20GB
graficka TNT2 32MB AGP
DVD 8x

a njegov klinac hoce da igra i novije igrice (GTA:SA itd.) pa me je pitao da li bi promenom samo graficke za neku jacu mogao da potera te novije igre (makar u manjim rezolucijama i detaljima). I koju bi ste graficku preporucili za neke ne preterane pare (do 50-60 evra).
I da li je RAM memorije dovoljno ili ce i tu morati da se doda?

Je bi ti preporucio Miscrostarov-u GeForce 4 Ti 4200 ( ja je posedujem i prezadovoljan sam )mada i ona polako izlazi iz upotrebe.Da bi igrao nesto kao HL2 ili Far cry trebace ti min. 512 DDr memorije i dosta brzi procesor (preko 1.5Ghz).I naravno trebao bi ti i veci HDD da bi smestio sve te igre.

Nema sanse. Ja sam jedva igrao HL2 na [email protected], 256DDR i GeForce MX440 i to sa najmanje detalja. Ploca verovatno ima samo AGPx4 pa ni bolja grafika nece doneti ko zna kakvo poboljsanje. Sa 128 rama tesko ce bilo koju noviju igru poterati pa i u najslabijim setovanjima detalja.

To ti je mnogo matora masina, jedina opcija je kupovina novog racunara, jer upgrade ne bi imao smisla jer bi morao da zamenis sve komponente

tarzan1321 je napisao(la):
Nema sanse. Ja sam jedva igrao HL2 na [email protected], 256DDR i GeForce MX440 i to sa najmanje detalja. Ploca verovatno ima samo AGPx4 pa ni bolja grafika nece doneti ko zna kakvo poboljsanje. Sa 128 rama tesko ce bilo koju noviju igru poterati pa i u najslabijim setovanjima detalja.

Zar je moguce da svi jos nisu naucili da AGPx1, x2, x4 ili x8 nema veze sa performansama ? :)

Dakle, aj jos jednom za kraj, AGP xX oznaka, nema uticaja na performanse izuzev "akademskih" kako se naziva 1-2%.

Samo ne pokusavajte da stavljate Agp8X/4x kartice u ploce koje podrzavaju samo 2x i 1x jer im je voltaza veca na AGP slotu pa ce te sprziti karticu :)

Hvala narode. Tako sam i mislio tj. odmah sam mu rekao da je najbolje da kupi nov racunar, ali to ga nije obradovalo.
I posto ja bas nesto ne igram igre, reko bolje da ipak pitam ovde.

Poslednja izmena:
Bez zezanja, ali ja bih preporučio kupovinu Playstationa 2. Za 150 evra dobije konzolu na kojoj može da igra GTA SA i još koješta, a lepo sačuva sadašnji kompjuter sa učenje, net, filmove i muziku i uštedi sebi par stotina evra.

Samo ne pokusavajte da stavljate Agp8X/4x kartice u ploce koje podrzavaju samo 2x i 1x jer im je voltaza veca na AGP slotu pa ce te sprziti karticu
a jel moze agp4x u slot od 8x?

Kompromisno resenje:
Overklokuj CPU na sto vise MHz 900-1000MHz
Kupi jos 256MB memorije 25E
Kupi ati9000 (može i pro verzija) 128bit (nije bitno 64 ili 128mb) 25-30E

Ovako sigurno mozes da pokrenes gotovo sve novije igre doduse niska rezolucija se podrazumeva, najbolje iskoristi TV-out. TV je sve jedno 640 ili 1024 rezolucija razlika je neprimetna

ako oce da kupi ovaj "malo modovani" p3 od mene samo mi reci.na njemu mi je radio hl2 na srednjim detaljima i 1024x728 bez ikakog trzanja ako oce samo reci :eyebrows: :d :d

ja sam na celeronu 1.2/gforce2/128ram-a poterao GTA:SA. sve je na low ali radi bez seckanja dok ne upadnem u maglu ili dim,tada malo koci ali skoro se ne oseca, bolje nego na celeronu 2.2/fx5200(nije SE)/256ram-a gde na low koci i koci. kada je lepo vreme u igrici i radi nekako ali kada je magla nema sanse da se igra.
Tako da bih ti ja preporucio Oc i drugu graficku.
offtopic
koji je razlog sto mi na jacem racunaru uzasno lose radi GTA?

Poslednja izmena:
Dark_Angel je napisao(la):
ja sam na celeronu 1.2/gforce2/128ram-a poterao GTA:SA. sve je na low ali radi bez seckanja dok ne upadnem u maglu ili dim,tada malo koci ali skoro se ne oseca, bolje nego na celeronu 2.2/fx5200(nije SE)/256ram-a gde na low koci i koci. kada je lepo vreme u igrici i radi nekako ali kada je magla nema sanse da se igra.
Tako da bih ti ja preporucio Oc i drugu graficku.
offtopic
koji je razlog sto mi na jacem racunaru uzasno lose radi GTA?

Ako ti je sistem O.K. problem je verovatno u tom fx5200. Preslab je za dx9 efekte u igricama,koje Gf2 `ignoriše`.
Ispada da je bolje imati dobru dx7/8 karticu nego lošu dx9.

Samo predpostavka,ne igram GTA...

Vrh Dno