Šta je novo?

Novi Zone alarm 5

• Začetnik teme Začetnik teme Stator
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Stator

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
650
Da li ga je neko probao? Utisci?

Ima li on u sebi antivirus pa skidamo definicije za njega ili koristi neki nas antivirus sa strane i kako to radi?

Stator je napisao(la):
Da li ga je neko probao? Utisci?

Ima li on u sebi antivirus pa skidamo definicije za njega ili koristi neki nas antivirus sa strane i kako to radi?
Ima verzija sa antivirusom i verzija bez.
Inače trenutno ne podržava da na mašini bude instaliran bilo koji web server.

Instalirao sam verziju koja je free na njihovom sajtu i nakon restarta desilo se ono što sam i očekivao - totalna blokada. Sledeći korak je bio safe mod i "ubijanje" dotičnog. U ovoj verziji što sam ja probao imao je AV.

Probo i ja ZA 5 🙁

Blokiso mi mašinu skroz na skroz!

ZA Pro:
-Firewall
-ID & Privacy Protection
-Email

ZA Suite:
-Firewall
-ID & Privacy Protection
-Email
-Antivirus
-Content & Communication Protection

ZA Antivirus
- Antivirus
-Firewall

Firewall:
Easy-to-use firewall blocks hackers and other unknown threats. Stealth mode automatically makes your PC invisible to anyone on the Internet.

ID & Privacy Protection:
Keeps personal data private and secure, deletes adware cookies, blocks pop-up ads, and more

Email:
Quarantines suspicious email attachments and blocks outbound messages containing potential viruses

Antivirus:
Stops viruses and worms, and protects against emerging viruses before they attack

Content & Communication Protection:
Protects users of the most popular IM services and shields you from IM spammers, thieves, and online predators. Blocks access to offensive Web site content

Probao sam sva tri programa i SVI rade bez problema, nema blokiranja (kod mene konkretno nikad ni sa jednima ZA). Antivirus se update-uje bez problema, a koliko je "kvalitetan" ne mogu da procenim. Sve tri verzije NISU bile free. Pozdrav.

Inače trenutno ne podržava da na mašini bude instaliran bilo koji web server.

Meni je blokirao, izgleda baš zbog ovoga.

Iis

vamosalaplaya je napisao(la):
Meni je blokirao, izgleda baš zbog ovoga.

Da li to vazi i za prethodne verzije Zone Alarma, posto meni nesto
blokira IIS?

Nemanja je napisao(la):
Da li to vazi i za prethodne verzije Zone Alarma, posto meni nesto
blokira IIS?
Ne. 4.5 sasvim lepo radi uz IIS.

Meni 5-ica radi sasvim normalno a sto se tice AV dela, nisam mogao da probam jer imam instaliran Norton AV koji iz nekih razloga ne zelim da skidam. Nisam primetio neke vece razlike (sem estetskih) u odnosu na 4.5

Falcon je napisao(la):
Meni 5-ica radi sasvim normalno a sto se tice AV dela, nisam mogao da probam jer imam instaliran Norton AV koji iz nekih razloga ne zelim da skidam. Nisam primetio neke vece razlike (sem estetskih) u odnosu na 4.5
Mislim da onog "Content & Communication Protection" nije bilo u 4.5, a ima ga u ZA Suit. Dok sam probavao doticni, ova komponenta se vrlo cesto aktivirala pri koriscenju ICQ-a ( sa nekim upozorenjima), u slucaju komunikacije sa nekim ko nije na "listi" i ako je bila dezaktivirana...inace mozes da instaliras i verzije koje sadrze AV, jer mozes da ih dezaktiviras u "Preferences".

Da li je nako probao ovu najnoviju verziju ZA 5.0.590.043???

Ma ljudi fora je u instalaciji. Meni posle instlacije 5.xxxx neke verzije nije hteo da uvek proveri mail, DL manager nije hteo da radi.... CUDAAA.

Ali skinite attachova file i u njemu je objasnjenje kako reinstalirati ZoneAlarm iz poocetka i kako ga skroz obrisati. Kada sam tako uradio, sve je radilo u najboljem redu. I DL manager, i outlook express i jos gomila toga.

Prilozi

U bre ala je ovo ''jednostavno''. 🙁 Znaš kada će prosečni korisnik compa ovo da odradi, naročito mi se dopadaju ove tačke 3 i 8. :S: A ja mislio da kod free vrzija programa sve treba da bude JEDNOSTAVNO kako bi što vilše ljudi probalo-instaliralo ....

1. If you are running a version other than the free version then backup your settings in ZA. If you are running the free version then turn off ZoneAlarm and rename the folder named "internet logs" to oldlogs.

2. Then go into the start menu and the zonelabs entry and right click on the uninstaller and select properties.

3. In the target box you need to add a space and then /clean to the end so that it looks something like this "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zauninst.exe" /clean then click apply and then OK.

4. Open ZA and turn off the load on boot option, then reboot and then run the uninstaller (the one you changed the shortcut for) This will get rid of ZA for you.

5. Go to your windows temp folder and delete everything

6. Find the folder named Internet logs and delete it.

7. Empty your recycle bin. ZA should be gone.

8. Go to the run command in windows and run msconfig and select selective startup, uncheck everything below it and click apply then OK. Windows will then reboot.

Poslednja izmena:
pa jel treba i to da prevodim sve. A joj... Vidim da se izgleda problem i da ljudi ne znaju sta da rade... prevesci pa cu postovati ovde... samo da prodju ispiti 🙂

Nazad
Vrh Dno