Šta je novo?

Novi virus?

• Začetnik teme Začetnik teme Kabuto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kabuto

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2003
Poena
620
Elem,sinoć sam visio na netu malo duže.U nekom trenutku sam instalirao 830 drajvere umesto XP-ovih za Lucent modem,jer sam primetio da ako pustim naprimer neki film (zauzeće procesora),protok počinje da zastajkuje!?Ne znam da li je oduvek tako ili ja to jednostavno nisam primećivao,no nebitno...
Jutros hoću da se nakačim na net,ali za malo.Ako i uspem da se nakačim jednom u 30 puta, ne mogu ni jednu stranicu da otvorim.Normalno vratim stare drajvere,menjam provajdere,ali opet isto.U nekom trenutku izvalim da mi services.exe zauzima tačno 50% CPU-a?Svi ostali procesi i servisi na mestu.Inače nemam AV,a uključen mi je SP2 firewall.Posle xx restarta i deinstalacija modema shvatim da nije do njega.
Pošto nisam mogao da nadjem sumnjiv fajl ni po procesu,ni datumu,ni imenu uzmem pa obrišem desetak exe iz Win dir i uradim sfc /scannow.Nakon restarta services.exe i dalje jede 50% CPU-a ali sada imam i DLLHOST.EXE!Čim ga ugasim on se upali opet,brišem ga on se vraća.Preko msconfig-a dignem sistem bez servisa,services.exe 0%.Krenem da palim servise da se konektujem na net i apdejtujem AVG,ali čim pokrenem neophodan Plug and Play, services.exe ode na 50%.E do moga...I tako posle nekih 5 sati cimanja otvorim regedit,stavim u search-u dllhost i udri F3->DEL->ENTER.Nakon restarta sve bude OK!
Nakačim se na net da apdejtujem AVG i uradim malo search i vidim da sam imao u stvari MSBLAST ili WELCHIA ili kako se već zove (nikad do sad nisam navukao neke "ozbiljne" viruse).Ali ,koliko sam pročitao,osim DLLHOST fajla,i ne liči mi na tu staru verziju virusa.Nikakav novi servis mi se nije javio,SP2 sadrži valjda zakrpu,net mi je bio skroz blokiran (vrlo moguće zbog problema sa modemom iz početka teksta),AVG mi nije ništa našao i vidim da nisam izgleda jedini kome se ovo desilo ovih dana :http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=61982&highlight=dllhost.
Jel ovo neki novi virus,ili sam imao nesreću da zakačim ovaj star dve godine?

Nazad
Vrh Dno