Šta je novo?

Novi Virus - Upozorenje!!!

djalf

DJ u penziji
Učlanjen(a)
27.11.2004
Poena
2,645
Ovo Telekom salje svojim radnicima, znaci da je ozbiljno!

"MOLIM DA OVO OBAVEŠTENJE POŠALJEŠ SVIM TVOJIM PRIJATELJIMA SA TVOJE
KONTAKT ADRESE

Narednih dana morate paziti da ne otvarate mail zvan „invitation" ,
bez obzira ko vam to šalje, to je virus koji „otvara" olimpijsku
baklju, koja izgori tvrdi disk na pc. Ovaj virus dolazi će od osoba
koje imate u adresaru, zato morate ovaj mail poslati što više, jer
bolje je dobiti ovaj mail 25 puta, nego dobit virus i otvoriti ga. Ako
dobijete mail sa imenom „invitation" ne otvarajte ga nego odmah
isključite pc. To je najgori virus objavljen na CNN, klasificiran od
Microsofta kao virus najrazorniji ikad postojeći. Ovaj virus otkriven
je juče poslepodne od MCAfee te za taj virus još nema odbrane.Ovaj
virus uništava najjednostavnije sektor Zero tvrdog diska, gde je
vitalna informacija skrivena. Pošalji ovaj mail svima tebi poznatima,
kopiraj ovaj mail i pošalji prijateljima i drugima jer zapamti, ako
svima njima pošalješ, svi ostali imaćemo pomoći."

Znaci, pazite sta otvarate!
:wave:

Ma nema sanse da ovo pismo telekom salje, pogledajte na formu texta, potpuno je neformalna, garant neka zezancija, tipa posalji ovo pismo 10 adresa ili...
Odmah ugasite rac, izvucite ga iz struje i bacite ga kroz prozor:)

Poslednja izmena:
Dobio sam i ja to pismo...
ali od prijatelja...tipa Forward...pa tako ide dalje i dalje...
mada nisam procitao na sajtovima za taj virus...
treba biti oprezan...

U pitanju je jos jedan u nizu gomile hoax-a na koje se ljudi lako navlace... Da ne pominjem ocajan prevod orginala :D

Pa ne mogu da verujem da ljudi koji posećuju ovaj forum padaju na takve hoax gluposti. :wall:

P.S.
Ovo me podseća na onaj bosanski virus... :D

Nema bash mnogo virusa koji mogu da oshtete hardver. Tj bar sam ja chuo samo za neke al ih nikad nisam video.
Pitam se po kom to principu program unishtava hdd i josh da ja to ne primetim.
Jel ga tera da vrti neke testove neki bech mislim ne kopiram. Ne verujem da je moguce da se da komanda hddu istruzi glavama magnetnu plocu il neshto slichno.

Da li je iko imao nekih sustreta sa slichnim virusima "jedacima hardware-a" ?

Ne mogu da verujem.
Sada su na Dneviku RTS-a pricali o tome kako je virus ubitacan, i ladno su prikazali linkove sa googla koji kaze da se radi o hoax-u :D

Gledas Dnevnik, a ne Nacionalni? :d

Sto nisu objavili adresu sa koje moze besplatno da se downloaduje virus ili se to radi preko w@rez-anaca pa nisu smeli. :d

Mene nije uhvatila panika.

I ja vidoh na rts-u.
Sto se tice virusa dosta je da ti obrise MBR i mozes da se slikas. Ako nista izgubio si sve podatke.

Nesto u ovom fazonu:
Rekli su da virus unistava hard, i da se medju hakerima pronela prica da je to maslo jedne kompanije koja prodaje hard diskove, jer time zeli da poveca prodaju svojih hard diskova.Pomenuli su nesto i MS...
Kaze taj covek kako se kao podaci mogu vratiti ali kao da to kosta 200€ kao nov hard i da je bolje da se odmah kupi novi ako virus napadne :D

E, teorije zavere su jos popularne kod nas :(

Poslednja izmena:
chivitli je napisao(la):
Sta su rekli na RTS-u?!
Ne znam ali izgleda nešto mnogo zastrašujuće, čim me je matori nazvao na mob i usplahirenim glasom rekao da se pripazim i da ni slučajno ne otvaram mail "invidejšn" (tako su , kaže, rekli) ako mi stigne :D

Mene je moj otac zvao kada je pocelo...

Ja ne nadjoh nigde na netu nista o tome. Ajde ako iskopate neki link saljite.

Пре би се могло рећи да је то злоупотреба теорије завере. Неко ће се преварити и однети хард код дотичних.

e covece...sada citam i ne verujem...

znaci od "telekoma" u poslednje vreme bas stize gomila cudnih mail-ova...

prvo, posaljite broj na dopuni pre ukucavanja u mobilni i dobice te novi sa brojem za dvostruko vise kredita, pa onda onaj slucaj sa pravljenjem lista za spamove, sada ovo???!!!

cccc...

u svakom slucaju se treba cuvati ali kada cujem te price sa TV-a...:D

vala da znas!i ja jurim po netu i nista.Znaci sada moramo i dnevnik da gledamo...
Dokle li cemo stici.ako neko na nesto naidje o ovom hdd-ubici,nek javi.

uu ljudi al ste se raspisali :)
u svakom slucaju izguglao sam na ""invitation" virus" link prvi koji izadje i pise naravno da je u pitanju prevara :d
kome sada verovati?

Znaci placamo pretplatu, na sajtovima koji uglavnom imaju najsvezije ict informacije nema nista cak ni na rts sajtu- da ih nije napao dok su pisali vest? :d Mozda napada one koje ga pomenu. Mislim da je ovo jos jedan u nizu trikova nekih osoba koje javnost neznam ili mozda zna. Dakle kao mera prevencije ne otvarati ako pise "invitation" vec lepo i polako obrisite mail. A sta ako se mail dobije pod nazivom npr. pod arapskim jezikom. Ko zna ko se pise "invitation" neka se javi.

jeli sasa022 pa koja je fora da me vrtis u krug - odem na ES i na kraju starne link na ovu stranu :d

a povodom virusa - kako su samo neprofesionalni ovi sa RTS-a, pa nisu ni proverili vest pre nego sto su je pustili u dnevnik :)

vec ocekujem izvinjenje u 3cem dnevniku :d

mene vec napala mama i sestra da se pazim :) :) :)

(sad mi je tek jasno da su verovatno videle na dnevniku - pazi samo asocijaciju na olimpijsku baklju i gorenje harda ........that must hurt

I mene je cale upozorio, prvo me pitao da li sam gledao dnevnik i ovaj novi virus i da vise ne idem na internet da mu ne bi virus obrisao podatke iz firme.... Hteo da mi iscupa kabal od telefona, posto ga nisam uzimao za ozbiljno...

Hehe, ludilo... Ja sam vec iscupao kabl od modema... kad sam ugradjivao wireless :D

Ala matorci veruju u dnevnik ,pa to je strasno.
Na svu srecu moji retko gledaju TV pa me ne smaraju .

Ljudi od sada svi da drzite one male aparate za gasenje
pozara pored kompa :)

Obavezno! Moze da bukne oliNpijska baklja i da sprzi vitalne informacije koje se kriju u Zero sektoru (sektoru?)...

Već vidim u sutrašnjem dnevniku wunderŽarka kako objavljuje da je pronašao lek protiv ovog virusa... :smash:

Vrh Dno