Šta je novo?

Novi UFO (XCom), ali pravi

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
http://ufo.myexp.de/

Deluje zanimljivo.

The game engine is based on a heavily modified version of ID's Quake2 Engine

'UFO: Alien Invasion' is heavily inspired by the 'X-COM' series by Mythos and Microprose

Vec vidim sebe kao istrazujem Alien corpses, na mapi jurcam i kazem verenici:"Samo jos nadjem jos jednog, sigurno se zavukao negde na sprat...".

Nije mi dobro vec SAD... :happy:

Jaoooo... I MultiPlayer.... cheers

Jedva cekam...

Samo cekam da se u tredu pojavi G!!! i sebe pospe pepelom zbog izjave o kvalitetu igara u izradi koje preporucujem :d

verovatno je mislio da ce biti 'pravi' u odnosu na ufo aftermath koji je samo ideju prichu i delimichno izvodjenje preuzeo od originala (mada moram da napomenem da ljudi koji pravili igru nikad nisu ni pretendovali da naprave rimejk)

hihi opti znash da verujem u tvoj ukus al nekad (!? :)) ga bash preterash...

po ovom shto ima da se vidi ima potencijala ali nish ne govorim dok igra ne stigne...

mada ono modeli oruzija su u najmanju ruku odvratni... s obzirom da se koristi quake 2 (!?) engine nije ni chudo ali kazu da ce modeli biti uradjeni detaljnije a s obzirom na distancu kamere to se nece ni videti preterano... drugo ovo ce biti BESPLATNA IGRA?! znachi nishta placanje... verovatno ce biti neki princip donacije kome se svidi igra moze da uplati neshto programerima i dizajnerima :)... kada bi naplacivali igru morali bi ID-u da plate prava za engine....

demo je 95% gotov :)

G!!! je napisao(la):
verovatno je mislio da ce biti 'pravi' u odnosu na ufo aftermath koji je samo ideju prichu i delimichno izvodjenje preuzeo od originala (mada moram da napomenem da ljudi koji pravili igru nikad nisu ni pretendovali da naprave rimejk)
I? Pa to i ovi kažu...

'UFO: Alien Invasion' is heavily inspired by the 'X-COM' series by Mythos and Microprose. The first game of the series, 'UFO DEFENSE', became a classic and, in our honest opinion, is one of the best games ever made.
'UFO: Alien Invasion' is neither a sequel nor a remake of 'UFO DEFENSE' - we simply had the urge to create a similar strategy game, which will hopefully be as entertaining as the original was for the players (and for the developers, of course ;) ).
Inače malo je čudno što ne znaju tačan naziv 'najbolje igre ikad napravljene' :d

Mislim da ce igra nemoze da neuspe, jer ce biti besplatna. Ako ti se igra ne svidi, nisi ni mnogo potrosio... A i prave je ljudi koji volu UFO tako ako se njima ne svidi igra koju prave, nece ni nama, a niko nece praviti ono sto mu se nesvidja...
Inace jdd jel ti je ime Artur? I na koji naziv igre mislis?

Skaki je napisao(la):
Inace jdd jel ti je ime Artur?

Nije Artur, nego Stanislav :d

P.S. Dobro ljudi, ne mogu ja unapred da znam kako ce proci igra na trzistu, samo kad naletim na nesto interesantno to i postujem :)

neshto sam malo prozujao po forumu i u fazonu odradili su neku konverzaciju dal za unreal tako da nisu be izkustva... ne naplacuju rad jer im ne treba love u fazonu svi imaju dovoljni para... i da kao fanovi su UFOa i vole da programiraju.. ako bude nesto od ovoga - super ako ne bude opet super :)

OptiPlex je napisao(la):
...
Nije Artur, nego Stanislav :d

Mislim da ih je Skaki upoznao kod mene ili samo JDDa, a za Arthura je slusao ( :beat: ), pa je pomesao ;)

Skaki je napisao(la):
Inace jdd jel ti je ime Artur? I na koji naziv igre mislis?
Kao što reče PJ :beat:
Moja greška... izgleda da je igra išla za različita tržišta pod različitim imenima: UFO: Defense i (verzija koja je stigla kod nas) UFO: Enemy Unknown

Stanislavova :beat: pozitivna osobina je sto uvek prizna kad pogresi :) (drugim recima non-stop nesto priznaje :d)

PJ jel Artur onaj decko sa Trla baba lan posle beer festa? Ili nije...
Sve sam ih pobrkao...

OptiPlex je napisao(la):
Stanislavova :beat: pozitivna osobina je sto uvek prizna kad pogresi :) (drugim recima non-stop nesto priznaje :d)
Ajde bre ne spamuj više... znaš da se ne prikazuje broj postova :d
:smack: :with: :banana:

Jdd gde si nabavio taj avatar iz fallouta? A i kako ja da ubacim neki svoj?

pa verovatno ga je sam napravio... a otkud mu materijal? pa sha znam.. verovatno sa nekog od fan sajtova.. tipa nma-fallout.com :)

a kako sam da stavish avatar... ja mislim da ne mozesh custom avatare da stavljash vishe... osim ako si baja na forumu :p

G!!! je napisao(la):
pa verovatno ga je sam napravio... a otkud mu materijal? pa sha znam.. verovatno sa nekog od fan sajtova.. tipa nma-fallout.com :)
Sam sam ga pravio a materijal je sa zvaničnog sajta http://www.interplay.com/fallout2/

a ako si malo umeshniji mozesh da ishcupash bilo shta iz igre i da napravish shta hocesh.. pa i animirani gif...

Skaki je napisao(la):
PJ jel Artur onaj decko sa Trla baba lan posle beer festa? Ili nije...
Sve sam ih pobrkao...

Da, da, onaj celavi ;)
Nego, kako planirate da igrate taj UFO kada ste pozibacivali FDD iz masina?!?! Igra nece imati draz ako je prvo ne kopiras 10m na HDD sa FDDa, pa jedna disketa bude ostecena i onda se vracas u klub da ti je snime opet :mrgreen:
4 diskete bese onaj prvi deo? :)

Shta bi sa ovim ??
Da li je neko probao demo ??

ja imam ufo i dalje na amiga disketama, cisto da se pohvalim :)

evo ja sam bash pocheo da skidam demo :) nemam shta zanimljivije da radim

skinuh juce demo - samo igranje lici na originalni X-COM, mada se vidi da jos nije doradjen (sa kupovinom sam imao malo problema, nema baze nego samo letish na site). Sama borba je kao u X-COM-u (bar koliko se ja secam te igirce posto sam je poslednji put igrao pre jedno 7 godina :)), grafika je nista posebno za danashnje uslove, ali je ok. Voleo bih da odigram full verziju :D

da skinuo sam demo i malo ga odigrao .. ima josh da se doradi ihahaaa :) sve ce biti osto kao u xcom-u.. bice ubachena i mogucnost gradjenja baze naravno aliu sledecem demou... ponavljam sve je radjeno u q2 engineo pa ne izgleda nishta spektakularno shto bi ovdashnji puritanci inache zahtevali... shto se mene tiche samo da je malo bolje od originalnog xcom-a tj da moze da normalno radi na novijim mashinama.... meni lichno kamera je preblizu tj mogal je josh malo 'visha' da bude... simaptichno a josh i za dz ce da bude ...

meni ne bi smetalo ni kad bi odigrao originalni xcom, al se nema :(

originalni x-com ces teshko da igrash na nekoj jacoj mashini poshto nema "speed limit" i jednostavno neverovatno brzo radi (ako uopshte radi :)).
jedva cekam da izadje full verzija ovog novog UFO-a, interesuje me jos da li ce biti elevacije terena (u demou nisam video da postoji) i da li ce biti pod vodom (poshto je x-com 2 bio pod vodom).

Vrh Dno