tiha
Čuven
- Učlanjen(a)
- 16.12.2001
- Poena
- 695
Izgleda da smo bili u zoo vrtu u isto vremeneo geo je napisao(la):ZOO vrt danas - a520 - 2x umanjeno
Izgleda da smo bili u zoo vrtu u isto vremeneo geo je napisao(la):ZOO vrt danas - a520 - 2x umanjeno
Filmaker je napisao(la):Tiha, to je prilicno star objektiv. Prvi put fotkam sa takvim objektivom, ne znam da li je mozda on u neispravnom stanju ili je (a rekao bih da to) moje neiskustvo, drhtanje ruku, promasaji u fokusu itd... Sve fotke njime su ispale prilicno neostre. Manuelno sam podesavao setovanja, ali nisam manuelno ostrio. Uzecu ga ponovo sledeceg vikenda, pa cu sada znati na sta da obratim paznju...
Izvadio sam najostrije delove. Ostatak je jos gori od toga...
Filmaker je napisao(la):drajver, pa cemu onda sluzi opcija Attachment? Zar nije svejdno da li cu svakog 10. dana okaciti 10 fotki ili svakog dana po jednu?
Jesi li ga uzeo na berzi pa testirao na golubu :d ? Slika je OK, samo utisak malo kvari opusak pa mozda ne bi bilo lose da ga obrises u Photoshopu.driver je napisao(la):@tiha, mnogo mi je to chudno, evo jedna fotka sa Canona 75-300/4-5.6 iz '91 godine, koji je mnogo jeftiniji, a sramota me da kazem koliko sam ga platioOvo je josh na 300mm...
Brate, ako ti smeta sto fotografisem vise od tebe i sto progresivno ucim, kazi lepo, a ne da uvijas sa spemovanjem.driver je napisao(la):Nije svejedno, jer se ovako na 10 postova zove spam, pogotovo shto si okachio gomilu slichnih fotki, kao da si kachio sve shto imash, i josh su ti fotke bezveze.
Probacu to svakako. Nego, ja nisam ukljucio stabilizaciju posto trosi domacinski bateriju, a mislio sam da nije potrebno posto je imalo dosta svetla i ekspoziciju nisam imao potrebe da spustam... Da li sam pogresio i da li i u takvim uslovima treba ukljuciti ovu opciju?tiha je napisao(la):Zahvaljujem! Uf, ali bas je neostro :smash: ! Ne verujem da je aparat stresen posto je brzina zatvaraca velika, a ako masi u fokusu na f/8 onda ga je bas uprskao. Probaj ako mozes sa stativa, bez IS, One-Shot mode, sa manjom ISO vrednoscu i sa max. blendom pa vidi sta se desava. Moze da bude i do tela ali da ne idemo u OT.
Pa si sad spao na *upeta (frka ti da pukneš anfas) :ddriver je napisao(la):... kad sam pocheo![]()
kibicer je napisao(la):Pa si sad spao na *upeta (frka ti da pukneš anfas) :d
Mislio sam da je iskljucis ako ga budes testirao na stativu posto IS na starijim Canon objektivima moze da se zbuni u takvom slucaju pa vise odmogne nego sto koristi. Dobro ga istestiraj ako mozda planiras da kupis taj primerak objektiva ili aparata ili da radis nesto bitno sa njima posto je bas bio zeznuo stvar na onim slikama i to pod idealnim uslovima.Filmaker je napisao(la):Probacu to svakako. Nego, ja nisam ukljucio stabilizaciju posto trosi domacinski bateriju, a mislio sam da nije potrebno posto je imalo dosta svetla i ekspoziciju nisam imao potrebe da spustam... Da li sam pogresio i da li i u takvim uslovima treba ukljuciti ovu opciju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari