Šta je novo?

Novi thread sa slikama digitalaca - ARHIVA

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
gx-x je napisao(la):
nista se ti ne brini...sve bi oni uradili za pare. Pustaju ljude da su kupaju na plazama 10 metara od kanalizacionih izliva. Ja sam 15 godina prolazio tuda (na 30-tak metara od obale) kad sam odlazio na ronjenje i tu nema nikakvih milovih glisera.

mith busted :)

Ronio si zimi? Svaka čast...

da, zapravo jesam, voda je zimi na otvorenom moru oko 12C, sto je sasvim dovoljno da se skuvas od vrucine u ronilackom odelu posle sat i kusur vremena :) Sa druge strane, (iako off topic, necu vise obecavam) Milo ne krije svoje glisere, pa ne vidim zasto bi ih krio na Arzi kad ih ne krije u kotoru, Bigovskom zalivu, Herceg Novom itd itd. U Bigovskom zalivu je 3 godine imao ceo tanker na koji su po ceo dan dolazili gliseri i istakali/utakali naftu (u Bigovi sam provodio dosta vremena takodje pa sam sve to licno video, kao i 2 eksplozije glisera i skupili smo slanog malbora dve pune kutije od televizora u par navrata :) )

gx-x je napisao(la):
da, zapravo jesam, voda je zimi na otvorenom moru oko 12C, sto je sasvim dovoljno da se skuvas od vrucine u ronilackom odelu posle sat i kusur vremena :) Sa druge strane, (iako off topic, necu vise obecavam) Milo ne krije svoje glisere, pa ne vidim zasto bi ih krio na Arzi kad ih ne krije u kotoru, Bigovskom zalivu, Herceg Novom itd itd. U Bigovskom zalivu je 3 godine imao ceo tanker na koji su po ceo dan dolazili gliseri i istakali/utakali naftu (u Bigovi sam provodio dosta vremena takodje pa sam sve to licno video, kao i 2 eksplozije glisera i skupili smo slanog malbora dve pune kutije od televizora u par navrata :) )
A vi kako'te?

provociranje spama ? flame ? sta? sta ti treba kazi ? ne znam sta ti znaci sto si napisao, ali ako sam ja spamovao (komentarisao i usao u off) onda ako ti smeta izvoli obrisi, nemoj i ti biti "off" (spamovati). Pogotovu ne vidim potrebe za vredjanjem (ni cim provociranim), na stranu kolko sam stariji od tebe...

Ponovo radi Fuji, ponovo radi Fuji... Evo par novijih slicica. Doduse nisu bas toliko sveze ali obzirom da me nije bilo dugo na ovom delu foruma...
remind: Clicked by FinePix S7000 ;)

Ovo je mali deo jednog velikog kolaza:

naravno slicice su resize na 800x600 ostalo je ne menjano..

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
Pogotovu ne vidim potrebe za vredjanjem (ni cim provociranim), na stranu kolko sam stariji od tebe...
Jebi ga, život brzo prođe...

Par svezih fotografija sa finala Evropskog prvenstva u kosarci
Canon A510,resize

zar nisu slatki?

fuji E550

Poslednja izmena:
@biker
koja podesavanja si koristio na koncertu jer sam i ja pokusao na raznim koncertima ali mi nije uspelo jer bez blica mora expozicija da bude dugacka a pevaci na bini su stalno u pokretu.
Pozdrav

moras da cekas i utrefis momenat sa mnogo svetla na bini, onda bi trebalo da mozes da fotkas i sa 1/30 (ISO 200 npr) i ispace "prihvatljivo". Moze da bude i mnogo bolje, ako si blizu bine, a bina je osvetljena recimo (u tom momentu) sa 6-7 reflektora od 500W onda mozes da slikas kako oces, tj. moci ces i 1/100 ISO 100. Ako je neki jadan koncert ovo verovatno neces doziveti :)

Canon S50, vikendica na 1800m :
weekendhouse.jpg

Evo i jedne panorame :

Pratim odavno vase prepisivanje, evo i nekih mojih fotki
Canon s1 is makro crop. Ucim se pa bih voleo Vasa misljenja

Prilozi

• 1test 085 small.jpg
    1test 085 small.jpg
    176 KB · Pregleda: 84
Druga slika nece da se upload-uje ? Ima 430 kb WHY?

Smanji slike na max 800*600 i 100-150Kb, to je sasvim dovoljno..

Hvala na savetu, ovako ide. Evo jos jedan makro.
Smatrate li da je velikamana canona s1 sto nema AiAF

Prilozi

• smal resize.jpg
    smal resize.jpg
    175.6 KB · Pregleda: 83
jel ima neko slike sa koncerta Phil Collins-a ? kad sam pajser pa nisam poneo aparat

Oly E-1
Zuiko 14-45
Sigma 55-200

Пре него што попљујете кропове, потрошите 30 сек. у фотошопу.

100% кропови без икакве дораде, сачувани као JPEG уз компресију на око 85 у ACDSee 4.

Остало

jolly je napisao(la):
Ja ga na G6 nikad nisam koristio, a za makro ne bi bilo pametno prepustiti aparatu da bira na sta ce da fokusira ,)

Prvih 7 dana druženja sa digitalcem (Canon A60) :p

Secret%20sanctuary

November

November

Abandoned

Goose

Goose

6%20am

ostatak iz serijala - link u potpisu :)

Poslednja izmena:
Fuji s 5500,kroz ogradu.

Prilozi

• DSCF0459 copy.jpg
    DSCF0459 copy.jpg
    303.4 KB · Pregleda: 118
jolly je napisao(la):

AiAF je inache mana, a kod sporog S1 bi tek bila mana. AiAF usporava fokus i totalno te ogranichava u slikanju, nikad ne znash gde ce i shta ce da fokusira dok ne stisnesh do pola. Mozda je to neka prednost za pochetnike, jer ce ti obichno sve na kadru baciti u fokus, ali digitalci nemaju bash problema sa takvim stvarima, dSLRu je takva mogucnost mnogo potrebnija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno