Šta je novo?

Mobilni telefon Novi telefon ?

Koji mobilni telefon kupiti

Animal

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2013
Poena
275
Treba da uzmem novi telefon.
Pretprosli Xiaomi Mi 9t, prosli Poco X3 NFC, pa bih nastavio u toj tendenciji.

Sto se tice samog telefona zadovoljan sam sa oba prethodna koja sam imao i ne trazim nista bolje niti skuplje, jednostavno rade posao koji meni treba.
Bitno mi je da kamera bude dobra jer cesto slikam sa telefonom, znaci u nivou prethodna dva.
Takodje je bitno da nema nekih bagova, kojih malo malo neki telefon danas ima.

Do 30000 din maksimalno, kupujem za kes, pa u obzir dolazi KP i oni Logic i slicni sopovi gde su cene jeftinije nego u registrovanim prodavnicama sa full garancijom.

Ovde ces dobiti odgovore da je A52S trenutno najbolja ponuda u toj cenovnoj klasi, kao i u mozda klasi za nijansu visoj. Ima ih trenutno na KP po 250ak evra. Jedan od trenutno boljih budget/value telefona.
Generalno a52s je dobar jer u ovoj godini nismo imali neke nove telefone koji su predstavljali jako dobru kupovinu. Takodje trazim da pazarim telefon ali se nadam da ce po novoj godini biti boljih modela i ponuda, a54 bi trebalo da izadje u martu 2023, iako pouzdano ne znamo kakvih ce biti specifikacija.
Moj burazer je skoro kupio edge 20 za nesto preko 200 evra, sto takodje mislim da je dobra kupovina. Obrati paznju koji telefoni dolaze sa punjacem a koji ne pri kupovini.
Mozda je pametno ispratiti ponudu telefona koju imaju operateri, jer ti telefoni cesto mogu da se nadju jeftino na KP.

Kupi Nord 2 i uživaj, kakav A52s.

Kakav lord ( Nord ), kakve šuše.

Gledam ovaj Poco X3 Pro, potpuno isti telefon kao i X3 NFC, samo Snap drugi i kamera.. Tako nesto gledam da uzmem.

X3 Pro valjda ima losiju kameru od NFC, imaj to u vidu.

Imao sam NFC i presao na S20 FE, devojka ima A52S uzeta na moj nagovor, po meni oba telefona top izbor.

• Like
Reagovanja: uji
Ako ti nedostatak GMS ne predstavlja problem i možeš da koristiš željene aplikacije uz HMS, Huawei Nova 9 je ok. Ista je kamera kao Nord 2 ili Realme GT 2 Pro i uklapa se u tvoj budžet.

Moj glas isto za Samsung A52s. Najbolji midranger trenutno. A53 korak unazad, i ne razmatraj u odnosu na A52s. Sa A52s odličan čipset, ekran odličan, dobra baterija i odlična kamera.
Ali ako hoćeš da ostaneš na Xiaomi telefonima, onda Mi 11 Lite 5G NE. Fenomenalan fon. Do skora mi je on bio favorit, jer je bio 50tak eu jeftiniji nego A52s, međutim sad su im cene tu negde. Dodatno, pojavio se problem sa fingerprint senzorom.
Možda ako se uklopiš, Poco F3. U odnosu na X3 NFC sa X3 Pro dobijaš samo bolji čipset, dok sa F3 još par stvari (čipset, amoled ekran...)

Konkretno zasto je A53 korak unazad?

Za početak lošiji čipset - Antutu 506432 vs 379313 (v9). Za nijansu slabije fotke (optika ista, ali SD bolje obrađuje materijal - po dxo sajtu 79 vs 88 ocena u korist a52s). Ostalo tu negde. A53 čak ima veću bateriju ali koja zahvaljujući žalosnom Exynosu pruža istu autonomiiju kao manja baterija na A52s. I sve ovo ne bi bilo toliko bitno da A53 ne košta više u odnosu na A52s (bar na preostale zalihe).

Ko kupuje za keš, nek pojuri neki zaostali A52s na zalihama. U radnji kod mene a5s 38500 - a53 42500. Kod mađarona na KP 280eu a52s vakum - a53 310eu.

Poslednja izmena:
Napisao sam na topicu za a54.
Mi smo (firma sa 110 zaposlenih) odlučili da za novu godinu svaki zaposleni dobije novi telefon.
Odluka je pala na srednji segment, da ne bi bilo izdvajanja po rangu, tituli.
Izbor je bio između A53 i A52s.

Kolega i ja smo ga nosili po 15 dana jedan i 15 dana drugi kako bi testirali aplikacije kompanije, bateriju, signal, pozive, zvucnik pa i one funkcije koje nijesu baš poslovne kao kamera...
Oboje smo na kraju zaključili da je a52 bolja kupovina prije svega zbog toga što jednostavno "klizi" u radu u odnosu na A53.
Nije A53 loš, samo je A52s bolji.

Najbolji moguć način poređenja. Svaka čast momci.

BTW - Bravo za Vašu firmu. Samo se nadam da ćete uspeti izbunariti 110 komada A52s.

Nazad
Vrh Dno