Šta je novo?

Novi Sad - Optika!?

Koliko sam ja saznao ugovor je vracen na reviziju, tako da u najboljem slucaju imamo odlaganje projekta.

Dok se novoj upravi ne svide uslovi ;)

Informatika je dobila novi establishment, tako da morate malo da se strpite dok sve ne "legne" na svoje mesto.

Koliko ja vidim ce mi docekamo da dodje Targo u NS a ovi nasi dok se smiluju da nas umreze ce bude prekasno jer ce svi vec da odu na Targo.

Samo da nas neko spase od Telekoma i SBB-a, ali mi novosađani očito nismo te sreće...

Koliko ja vidim ce mi docekamo da dodje Targo u NS a ovi nasi dok se smiluju da nas umreze ce bude prekasno jer ce svi vec da odu na Targo.
Koliko vidim ovi Slovenci planiraju mnogo ozbiljniji projekat nego sto je Targo (oko kojeg se vec dize korupcijska i mafijaska prasina), tako da cu ipak sacekati njih.

Koliko vidim ovi Slovenci planiraju mnogo ozbiljniji projekat nego sto je Targo (oko kojeg se vec dize korupcijska i mafijaska prasina), tako da cu ipak sacekati njih.

Lepo je to cacekati njih ali svi znamo ako nesto krene da se radi da ce to opet da krene iz Beograda jer boze moj nesto da krene da se uvodi a da Beograd nije prvi pa to bi bio smak sveta i onda opet treba docekati dok se ceo Beograd ne pokrije pa dok onda odluce na koju stranu ce da krenu da postavljaju optiku. I opet gdesi tu si mi u Novom Sadu cemo opet morati da cekamo a ako udje Targo lepo uzmem ugovor na godinu dana pa posle toga sta bude.

Grad novi sad je za ovu godinu predvideo sredstva za radove na optickoj mrezi. Detaljnije infomacije kada ce poceti radovi nemam.

Grad novi sad je za ovu godinu predvideo sredstva za radove na optickoj mrezi. Detaljnije infomacije kada ce poceti radovi nemam.

Jel vi znate kada je ciga ucio konja da ne jede, kaze ja ga taman naucio da ne jede a on crko ili ti lipsi magare do zelene trave. Tako cemo i mi dok docekamo da u Novom Sadu uvedu optiku po povoljnim cenama.

Malo, puno i povoljno su jako neodređene reči. Menije je bitnije da je linija kvalitetna. Sebi sam uveo ADSL i SBB internet jel jedan dan bez interneta me zbog posla više košta nego dodatna pretplata. A opet ima puno ljudi kojima 50 dinara u pretplati znači. Samo nek oni to nama lepo izgrade valjano. Predviđeni tok radova je 6 godina. Ja računam da će dunav preći i krenuti u kamenicu negde četvrte.

Kao sto rekoh lipsi magarce do zelene trave. Ako Targo bude krenuo u narednih pola godine u pravcu Novog Sada onda mozemo ocekivati pre nego sto ce ovi nasi da zavrse svoju optiku a do tada ce meni ugovor na adsl-u da istekene a onda mogu da biram sta dalje. Samo je pitanje u kom pravcu ce Targo da krene, koliko sam cuo zadnje je to da su bili dovukli link do Pazove e sada hoce krenuti da umrezavaju i nas ili ce da se posvete Beogradu to ostaje da se vidi ali ako zaposle jos ljudi onda mozemo u narednih 2-3 godine ocekivati da krenu sa nama.

Nije da mi nije bitna cena ali opet u danasnje vreme kada se gleda na svaki dinar onda opet gledas da prodjes sto jeftinije, naravno mislim na ljude kojima internet dodje kao zabava dok ljudima koji rade e to je vec nesto drugo i ako zavise od interneta onda sto kazes bolje da platis pretplatu vise ali znas da si non stop online.

Insajderska informacija: Nema nista od ovoga. Nova vlast je zeznula posao.

Nije ni da smo nesto drugo ocekivali. A i onako sta ce nam taj internet, djavolja je to rabota :D

Nije ni da smo nesto drugo ocekivali. A i onako sta ce nam taj internet, djavolja je to rabota :D

Izmisljena da bi unistila srBski narod :d

Ja sada sve vise mislim da je to samo bio plan na papiru da se uzmu neke pare za to ali da se uopste nije imalo u planu da se tako nesto uradi u Novom Sadu.

Koliko ja znam, postavljeni su kablovi po gradu jos "davno", bar sto se tice nekih bulevara :trust:

Pre ce biti da su ovi novi obustavili dok ne skontaju kako da uzmu neki ca$h za sebe:smash:

Problem je druge prirode, grad nece da finansira Informatiku. Da li zbog stranackog prepucavanja ili neceg drugog... mada para nema pa nema...

Cuveni video nadzor grada se gasi ako vec nije ugasen, plate su smanjene, itd...

Koliko ja znam, postavljeni su kablovi po gradu jos "davno", bar sto se tice nekih bulevara :trust:

Pre ce biti da su ovi novi obustavili dok ne skontaju kako da uzmu neki ca$h za sebe:smash:

Pa kao i svaki projekat koji se negde radi u smislu da se izvuce lova od grada se krene kao da se nesto radi onda se gradu dostave slike i planovi sa time sto je kao vec uradjeno i drugi plan sa preterivanjem sta bi se uradili i za koje vreme ali je*iga nema se kesa pa da se kao finansira iz drzavnih sredstava.

A sto se tice tih kamera sto milanbb pominje cisto sumnjam da su iste prikacene na optiku, jer ovo je Srbija i nista vise ne moze da me iznenadi u ovoj drzavi i gradu.

Kamere jesu bile prikacene i sve je radilo sasvim solidno (ima 1000+ kamera), dolazilo je do problema sa storage prostorom pa su se vise puta ljudi zalili da im nista ne znaci sto se snimci drze 24h. Mada nije ni postojala neka zelja da se nadzor koristi od strane policije i slicno. Tj solidna ideja i solidna realizacija su propale zbog gmaza od drzavnog aparata.

Uz sve troskove koriscenja i odrzavanja opreme softver za kamere je poprilicno skup i skupo je odrzavanje istog. Probalo se sa 40 din na racunu sto je ukinuto, pa su trazene pare od grada sto nije odobreno tj grad nece da plati informatici nista sto je vezano za nadzor.

Verujem da je slicna prica i sa optikom, bitnije je promeniti natpise na autobusima gradskog (ili cirilizovati racun informatike (i memorandume, vizitke, kalendare)) nego se baviti tamo nekim tehnologijama.

No da ne mracim: Kada je optika u pitanju, neki su se mnogo vise angazovali, Orion je nudio firmama po NNaselju uvodjenje linkova sasvim solidne brzine, dok je SBB preko KDS-a obecavao nesto krajnjim korisnicima. Orion znam da radi, ali ne znam dokle je SBB stigao. :)

Poslednja izmena:
Kamere jesu bile prikacene i sve je radilo sasvim solidno (ima 1000+ kamera), dolazilo je do problema sa storage prostorom pa su se vise puta ljudi zalili da im nista ne znaci sto se snimci drze 24h. Mada nije ni postojala neka zelja da se nadzor koristi od strane policije i slicno. Tj solidna ideja i solidna realizacija su propale zbog gmaza od drzavnog aparata.

Uz sve troskove koriscenja i odrzavanja opreme softver za kamere je poprilicno skup i skupo je odrzavanje istog. Probalo se sa 40 din na racunu sto je ukinuto, pa su trazene pare od grada sto nije odobreno tj grad nece da plati informatici nista sto je vezano za nadzor.

Verujem da je slicna prica i sa optikom, bitnije je promeniti natpise na autobusima gradskog (ili cirilizovati racun informatike (i memorandume, vizitke, kalendare)) nego se baviti tamo nekim tehnologijama.

No da ne mracim: Kada je optika u pitanju, neki su se mnogo vise angazovali, Orion je nudio firmama po NNaselju uvodjenje linkova sasvim solidne brzine, dok je SBB preko KDS-a obecavao nesto krajnjim korisnicima. Orion znam da radi, ali ne znam dokle je SBB stigao. :)

Bilo je nekih prica da su te kamere neupotrebljive, tj. da ne mogu da snime ni broj registarskih tablica, a kamoli nesto drugo. Sad koliko je to tacno, ne znam, ali je cinjenica da je "rukovodecem organu" cirilizacija bitnija od bezbednosti i modernizacije.

Na prvom mestu je da se zaposle "podobni", ali ne bih sada o tome koliko je u Informatici povecan broj kadrova samo u prelaznom periodu :)

Sledece je da se uradi nesto "vidno" jer ako ukopate kablove koje niko ne vidi, to bas i nema smisla. Cirilizacija i mlacenje prazne slame su vec vidljivi "pomaci", verovatno napred...

Sto se tice video nadzora, to je veoma profesionalno uradjeno ako se uzme u obzir kako je radjeno...

http://www.aimetis.com/Solutions/Government.aspx

Ovo izgleda jako kvalitetno i ozbiljno, jako daleko od neupotrebljivog.

Idemo daleko od teme, pa bi bilo lepo da zavrsimo pricu o video nadzoru.

Kada bi bilo potrebno demantovati sve sto se kaze, gde bi bio kraj demantovanjima i demantovanju demantovanih demanta? Kljuc ove izjave je "di su novci", pa im sve ne valja...

Imas polazne tacke vezane za hardver i softver, a ti dalje istrazuj ako imas volje.

Dakle, situaciju u Informatici po pitanju video nadzora smo elaborirali, idemo dalje...

Izgleda 'pisi propalo' za FTTH preko Informatike u Novom Sadu!?

Izgleda 'pisi propalo' za FTTH preko Informatike u Novom Sadu!?

A sta sam ja reko? Nema od toga nista, sve je to bilo mazanje ociju a kako se niko nije upeco da ulozi pare u ovo onda su kerovi odustali od projecta ako su odustali a verujem da jesu posto se o tome nista ne govori niti pominje u javnosti.

Od FTTH u Novom Sadu izgleda stvarno nema nista, Informatika koja je trebala da gradi mrezu je sve podatke u vezi projekta maknila sa svoje prve stranice sajta...

Vrh Dno