Koliko vidim ovi Slovenci planiraju mnogo ozbiljniji projekat nego sto je Targo (oko kojeg se vec dize korupcijska i mafijaska prasina), tako da cu ipak sacekati njih.Koliko ja vidim ce mi docekamo da dodje Targo u NS a ovi nasi dok se smiluju da nas umreze ce bude prekasno jer ce svi vec da odu na Targo.
Koliko vidim ovi Slovenci planiraju mnogo ozbiljniji projekat nego sto je Targo (oko kojeg se vec dize korupcijska i mafijaska prasina), tako da cu ipak sacekati njih.
Grad novi sad je za ovu godinu predvideo sredstva za radove na optickoj mrezi. Detaljnije infomacije kada ce poceti radovi nemam.
Da li ima pomaka kod Informatike?
Nije ni da smo nesto drugo ocekivali. A i onako sta ce nam taj internet, djavolja je to rabota![]()
Ja sada sve vise mislim da je to samo bio plan na papiru da se uzmu neke pare za to ali da se uopste nije imalo u planu da se tako nesto uradi u Novom Sadu.
Koliko ja znam, postavljeni su kablovi po gradu jos "davno", bar sto se tice nekih bulevara :trust:
Pre ce biti da su ovi novi obustavili dok ne skontaju kako da uzmu neki ca$h za sebe:smash:
Kamere jesu bile prikacene i sve je radilo sasvim solidno (ima 1000+ kamera), dolazilo je do problema sa storage prostorom pa su se vise puta ljudi zalili da im nista ne znaci sto se snimci drze 24h. Mada nije ni postojala neka zelja da se nadzor koristi od strane policije i slicno. Tj solidna ideja i solidna realizacija su propale zbog gmaza od drzavnog aparata.
Uz sve troskove koriscenja i odrzavanja opreme softver za kamere je poprilicno skup i skupo je odrzavanje istog. Probalo se sa 40 din na racunu sto je ukinuto, pa su trazene pare od grada sto nije odobreno tj grad nece da plati informatici nista sto je vezano za nadzor.
Verujem da je slicna prica i sa optikom, bitnije je promeniti natpise na autobusima gradskog (ili cirilizovati racun informatike (i memorandume, vizitke, kalendare)) nego se baviti tamo nekim tehnologijama.
No da ne mracim: Kada je optika u pitanju, neki su se mnogo vise angazovali, Orion je nudio firmama po NNaselju uvodjenje linkova sasvim solidne brzine, dok je SBB preko KDS-a obecavao nesto krajnjim korisnicima. Orion znam da radi, ali ne znam dokle je SBB stigao.![]()
Ovo izgleda jako kvalitetno i ozbiljno, jako daleko od neupotrebljivog.
Izgleda 'pisi propalo' za FTTH preko Informatike u Novom Sadu!?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari