Šta je novo?

Novi program za testiranje CPU-a i memorije

Alexandar

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
709
S&M 0.3.2 (ruski autori), koji iz ličnog iskustva greje više CPU od Prime-a i CPUBurn-a, tako da predstavlja pravi test za overklokovan sistem. Može istovremeno da testira CPU i memoriju, ili samo CPU (kada je porast temerature još viši).

Za detalje: http://www.online-translator.com/ur...&transliterate=on&psubmit2.x=72&psubmit2.y=11

ili ako se neko bolje snalazi sa ruskim: http://testmem.nm.ru/snm.htm

P.S. Ne upotrebljavati na presscot procesorima, Ne odgovaram za spaljene ploče 😀 :d

Prilozi

Poslednja izmena:
Dodao bih jos nesto - GoldMemory 6.64 http://www.goldmemory.cz . U SW verziji ima samo Quick test ali sam sa tim Quick testom otkrio greske koje Memtest 3.1a i Memtest 1.20+ nis uspeli u standard testu.

Ja floppy disk nemam vec godinu i po dana, nikad mi ni za sta nije falio sem za taj memtest. Jel ima nesto sto isto to radi u windowsu (da nije prime95) ?

gx-x je napisao(la):
Ja floppy disk nemam vec godinu i po dana, nikad mi ni za sta nije falio sem za taj memtest. Jel ima nesto sto isto to radi u windowsu (da nije prime95) ?

I posle ljudi kazu da je Floppy prevazidjen .... :laugh:

uzmi narezi disk imam memtest u iso varijanti i boot-ujes sa cd-a...

kako mislis ?! Samo napravim boot disk klasican (iz nera) pretumbam memtest ili ?! Mislim ne znam, nisam nikada video mem test (iz ociglednih razloga). Ili daj neki link ka tom iso-u. Kolko sam ja skontao memtest napravi neki svoj butabilan flopi ?!

gx-x je napisao(la):
kako mislis ?! Samo napravim boot disk klasican (iz nera) pretumbam memtest ili ?! Mislim ne znam, nisam nikada video mem test (iz ociglednih razloga). Ili daj neki link ka tom iso-u. Kolko sam ja skontao memtest napravi neki svoj butabilan flopi ?!

Imas na njihovom sajtu obe ISO verzije.

E sad bas ne da se setim kako bese link, al' sve jedno nadjes ga na Google za chas.

Ima microsoft memory tester za koji isto ima iso i meni se licno vise svidja od memtesta |]

hvala svima na ovome, nisam obracao paznju pa nisam video da ima ISO za CD...
Ovaj S&M sam sinoc probao, probao sam konkretno memory test i radio ga je bez problema 20 minuta bez gresaka na setingu na kom mi prime95 blend test pukne za 1 minut 🙂 Toliko o S&M-u i testiranju memorije

Kad sam vec pomenuo ovo, jel ima neko ideju sta se desava u sledecoj situaciji:
Prime95 Torturetest/in-place large FFT - radio 8 sati bez greske, prekinuo sam ga, nije puko
Prime95/torture/BLEND test - radi minut do dva ! spustim voltazu na memoriji i radi oko 30min.

Jel ima neko neku ideju/predlog ?!

gx-x je napisao(la):
Kad sam vec pomenuo ovo, jel ima neko ideju sta se desava u sledecoj situaciji:
Prime95 Torturetest/in-place large FFT - radio 8 sati bez greske, prekinuo sam ga, nije puko
Prime95/torture/BLEND test - radi minut do dva ! spustim voltazu na memoriji i radi oko 30min.
Pregreva ti se memorija... a taj test *konkretno* to detektuje?

@CAR: memorija ima pasivne hladnjake i spricer je ladna ! To sam i ja prvo pomislio ! Da li je moguce da se interno pregreje na pojedinim mestima ?! Inace ovo je sa FSB-om od 216, voltazom od 2.6V, zimus sam je, bez hladnjaka, terao na 225 na 2.7V noproblm. medjutim nisam terao prime tada...biolo mi je bitno da prodje 3dmark i to je to 🙂 Jel imas ideju kako bi jos mogao da testiram !? Probacu memtest ovih dana, ako ti jos nesto padne na pamet , reci !
10X

gx-x je napisao(la):
@CAR: memorija ima pasivne hladnjake i spricer je ladna ! To sam i ja prvo pomislio ! Da li je moguce da se interno pregreje na pojedinim mestima ?! Inace ovo je sa FSB-om od 216, voltazom od 2.6V, zimus sam je, bez hladnjaka, terao na 225 na 2.7V noproblm. medjutim nisam terao prime tada...biolo mi je bitno da prodje 3dmark i to je to 🙂 Jel imas ideju kako bi jos mogao da testiram !? Probacu memtest ovih dana, ako ti jos nesto padne na pamet , reci !
10X
Probaj ti da stavis pokoju osmicu da duva po modulu... mozda pomogne, ja sam imao interesantna iskustva sa mojim Corsair-ima proslog leta na ovu temu, i to bas kada se teralo do samih granica stabilnosti, do 255 MHz.

S druge strane, uvek je moguce da ti memorija jednostavno ne voli povisenu voltazu (ili bar ne voli *VISE*)... nisu sve raspolozene za 3.2V 😉

pa da ti budem iskren, vise ide na 2.6V nego na 2.9. e sad sto se osmica tice, imam 2kom koja duvaju od nazad u kuciste (koje je otvoreno sa svih strana) i kao sto rekoh speezove hladnjake na modulima, zapravo na svemu u racunaru (uskoro ce i na mosfete da legnu). Jednostavno blend test puca pa puca, iako koristim racunar po ceo dan (korel, fotoshop, dreamweaver...) i sve je stabilno, ali me nervira, jako me nervira....

gx-x je napisao(la):
pa da ti budem iskren, vise ide na 2.6V nego na 2.9. e sad sto se osmica tice, imam 2kom koja duvaju od nazad u kuciste (koje je otvoreno sa svih strana) i kao sto rekoh speezove hladnjake na modulima, zapravo na svemu u racunaru (uskoro ce i na mosfete da legnu). Jednostavno blend test puca pa puca, iako koristim racunar po ceo dan (korel, fotoshop, dreamweaver...) i sve je stabilno, ali me nervira, jako me nervira....
Ne, mislio sam da stavis osmicu da ti duva PRAVO na module... i moji imaju pasivne hladnjake, ali su bili jaaaako vruci (dobro, to je na 3.25V) i osmice su pomagale.

Mada, mislim da sad nema ni potrebe za tim, kad si i sam rekao "vise ide na 2.6 nego na 2.9"... 😉
Nista cudno, ima i takvih memorija, nisu sve k'o Cors-i, OCZ-ovi i GEiL-ovi 😉

sad sam probao, mem test je prosao na svim frekvencijama gde je prime pucao. Sad mi vise nista nije jasno, u windowsima preko 216FSB je sve nestabilno koliko god ja napona rokno na chipset/proc itd. Ovo je jako cudno, sljakao mi je komp na 230FSB pre 3 meseca, ne stabilno ali 10x230 i prolazio je testove (prime nisam tada probavao) 10x220 mi je bila radna frekvencija, e to sad ne radi. Gurao sam proc na 11x210 i to radi ok na 1.9V nije ni vruc nesto posebno ALI P***R NECE NA 9.5x220 !!!! !$#%@ poludeo sam...memtest fura na 220FSB bez greske...nisam pametan

gx-x je napisao(la):
Imas memtest u iso formatu, pa ga narezi na CD.

hehehe...

Kod mene je obrnuto. Prime prolazi uvek. Od 4 sata pa do ostavljanja preko noci. Bilo da testira mnogo ram-a ili ne, ali mem test nalazi neke greske na 41mb i 43mb. WinXP i ostalo radi ko sat.
Nije mi jasno...
Skidam goldmem pa cemo da vidimo.

izgleda da su mi mosfeti vreli, pa kad se opterete i dodatno ugreju zezaju, moracu necim da ih hladim, na svu srecu pa imam dobar raspored mosfeta, onako u nizu jedan ispod drugo, malo izmesteni levo-desno...probacu da stavim hladnjak...

Alexandar je napisao(la):
S&M 0.3.2 (ruski autori), koji iz ličnog iskustva greje više CPU od Prime-a i CPUBurn-a, tako da predstavlja pravi test za overklokovan sistem. Može istovremeno da testira CPU i memoriju, ili samo CPU (kada je porast temerature još viši).

Za detalje: http://www.online-translator.com/ur...&transliterate=on&psubmit2.x=72&psubmit2.y=11

ili ako se neko bolje snalazi sa ruskim: http://testmem.nm.ru/snm.htm

P.S. Ne upotrebljavati na presscot procesorima, Ne odgovaram za spaljene ploče 😀 :d

Elem, program je cudan. Probao sam ga na mojoj masini (Abit AN7 + XP1700 na 200x11 na 1.719V ) i pukne memory test, CPU test je OK. Da kazem da prime95 prolazi 24h test bez problema i memtest86 2xfull test (8h) bez i jedne greske. Onda sam ga probao na poslu na 2 masine (Intel Celeron na 1.7GHz i Asus P4B266 sa 512MB Kingston, nista OC, bySPD, Chieftec napajanje i Celeron na 2.4GHz i Asus P4B533 , 512MB Kingston, nista oc, bySPD,Chieftec napajanje, znaci nije konfekcija) i javi se puno gresaka. Malo sumnjivo !!! Onda sam probao da pokrenem program pod DOS-om i nije nasao ni jednu gresku na mojoj masini. Treba sacekati novije verzije, ali za "podgrevanja" procesora nema premca.

meni je ugrejao proc sa 42 na 70 za bukvalno 5 minuta i tu mi je podesena zastita u biosu pa se komp ugasio (RADI ZASTITA LJUDI ! 😀 )

Sta, nikada ti se nije desilo da zaboravis da prikljucis kuler u plocu ??? 😀

U jeeee ;-)

milenkoc23 je napisao(la):
Sta, nikada ti se nije desilo da zaboravis da prikljucis kuler u plocu ??? 😀

Pravio sam neko tunel hladjenje i naterao da ga radi, ali nisam mnogo detaljisao. U prevodu drzalo se slobodnom voljom za hladnjak.

Jednog dana donesem 5 filmova, pustim jedan i pocnem da kopiram ostala 4 na hdd :type:
Uskoro pocne da secka film koji gledam. To i mogu da tolerisem, mislim se "imam procesor od SAMO 1.1 GHz, valjda mu se nesto smucilo". Ali uskoro pocne i zvuk da prekida. Onako bolesno prekida :guitar: Iskljucujem BS player, ponovo pustam film... Ma ne je*e me ni 2%. Secka film k'o mladi lukac :crash:
Pa pocne nesto tiho da grebe... Pa sve jece i jace... I tada shvatim! :eyebrows: :wall:

Pipnem hladnjak :-devil-: spalim pore na prstu 😡 dignem "tunel cooler" sa kese koja je pocela ozbiljno da susti. Opet ga zaglavim na hladnjak i gledam kako se system polako vraca u normalu 😀
Prvo se vrati zvuk, pa kroz 30 sec slika postane tecnija i na kraju glatka.

Namerno nisam resetovao comp, ali sys (tadasnji WinXPSP1) je radio bez greske 🙂

CPU: Tualatin 1.15GHz

Nazad
Vrh Dno