Šta je novo?

Novi procesori iz AMD-a!

bench.png

Za sad imamo samo ovo :)

i stari K10 X2 su uglavnom brzi od E5xxx (klok za klok), ali im je falilo overklok potencijala, ako je suditi po ovom testu i taj problem su resili (uz dodatni napredak u performansama).
Lepo, za male pare ce moci da se kupi fin dvojezgarni procesor, za ocekivati je i da Intel pojeftini (mada mozda malo sacekaju, jer ce gomila ljudi ipak kupovati i po ovim cenama jer pise Intel) :)
Jedino mi nije jasno sto nisu i kod kalista iskoristili ostatak L2 i tako dobili 2x1MB L2?

Poslednja izmena:
Mada ako bi se mogli otključati na X4 - to bi drastično povećalo njihovu popularnost. :D

ja bih najviše voleo da vidim neki pristupačan PII X4, sa nešto nižim klokovima ili manje keša, dobre overklok mogućnosti. To bi bila prava stvar, ipak punokrvi PII X4 su za sada dosta skupi (za mene).

ja bih najviše voleo da vidim neki pristupačan PII X4, sa nešto nižim klokovima ili manje keša, dobre overklok mogućnosti. To bi bila prava stvar, ipak punokrvi PII X4 su za sada dosta skupi (za mene).
definisi "pristupacno"?

Jel poznata cena ovih procesora?:p Bas su me zaitrigirali, sjajni su! Jos kad bi mogli da se otkljucaju u X4, e to bi bilo nesto najjace od AMD-a...:wave:

:D:D Hahahaah...to za Black varijantu?

Pa ne stvarno u zadnjih par godina cene skoro da i nisu padale. Jos uvek se regularno kupuju Athlon x2 procesori za 50 evra a ovi quad procesori kostaju 150 i ne pada cena. Mislim setimo se vremena od pre 10-ak godina kad si posle 2 godine mogao da kupis duplo jaci porocesor za iste pare...:smash:

Tesko da ce biti daljeg pada cena, isti slucaj kao i sa optickim drajvovima, kada padnu na ~15eur vise se ne proizvode i izmislja se nesto novo. Kakav interes imaju AMD i Intel da stalno spustaju cene, pa na kraju ce im prodajna cena biti iznad proizvodne.

A potpuno nisi u pravu sto se tice ovog "posle 2 godine 2x jaci procesor", Phenom I sada kosta dva puta manje nego kada se pojavio.

Otprilike cena sadašnjih PII X3, jednostavno mogao bih da priuštim sebi taj X3 ali neću jer hoću quad. Puno mi je to para, X2 mi za sad obavlja posao a nisam toliki fanatik tako da sam u procepu nekom, ako me razumeš :wave:
pa... X4 810 je tu negde uporediv sa cenom sa X3 720.

Jel poznata cena ovih procesora?:p Bas su me zaitrigirali, sjajni su! Jos kad bi mogli da se otkljucaju u X4, e to bi bilo nesto najjace od AMD-a...:wave:
Koja bi po tebi (a i po ostalima) bila dobra cena za ove procesore?

Мислим да има, једино што мислим да ће бити
X2 250 ~70Eura,
X2 550 ~90Eura

Х3 може да се купи за 110 тако да има смисла.

Мислим да има, једино што мислим да ће бити
X2 250 ~70Eura,
X2 550 ~90Eura

Х3 може да се купи за 110 тако да има смисла.
bez poreza, naravno ;)

hvala...bude li isao na 4ghz i sa njegovih 80w potrosnje bice to super i za jeftinije ploce

Kada se planira nesto low-power? <45W, tj zamena za 4850e i 5050e

A potpuno nisi u pravu sto se tice ovog "posle 2 godine 2x jaci procesor", Phenom I sada kosta dva puta manje nego kada se pojavio.
Nisam bas detaljno brstio cene. Ono sto sam primetio je da sam ja kupio X2 (athlon 4000) pre >2 godine za 50e i da danas za 50e mogu da kupim isto to X2. Ne mogu da kupim X4.

Da li ti je palo na pamet da proizvodnja tih procesora ne moze biti jeftinija i da samim tim njihova cena ne moze biti niza.
Sto se tice ovih procesora, nadam se samo da ce biti relativno povoljni posto bi savrseno odgovarali mojim potrebama :) ali me zivo zanimaju ti ATHLON II X4 procesori.

@Djordje: pa naravno da ne mozes :D za 50 eur mozes da kupis X2 5200

skoro pa 7750 ili da zhivish na trulom zapadu i imash PDV > 15% vecj bi mogao <IRONIJA>

Nazad
Vrh Dno