Šta je novo?

novi procesor za msi k9n neo-f

Black Arrow

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2006
Poena
319
posedujem msi k9n neo-f maticnu plocu i hteo bih da ugradim novi procesor (posto sada imam stari amd sempron 2800+ am2).

buduci da maticna ima am2 podnozje, kontao sam da uzmem najjace sto mogu da stavim na nju, a to je neki amd athlon 64 x2. zato me zanima koja je razlika izmedju tipova 5200+, 5400+ i 5600+ posto se razlikuju u ceni a ja ne bih da bacam pare za nesto gde tu razliku necu osetiti. inace, procesor ne bih overklokovao. i da, komp bi koristio iskljucivo za rad (autocad, 3ds max, photoshop i slicno).

ili, ako imate neki drugi predlog koji procesor staviti na ovu plocu, recite...

p.s malo sam cunjao po netu i video da se ovaj 5600+ mnogo greje, a nisam pri parama da kupujem dodatno hladjenje za sam procesor.

ok, posto vidim da je razlika izmedju nove 5200+ i 5400+ skoro 20 evra. ne znam vredi li toliko?

i koliko bi dobio klokovanjem bilo kog ovog procesora?

Ono sto bi mogao da stavis a da nije skupa varijanta je AMD Athlon 64 X2 4000+
Korektan procesor i osetićeš značajno ubrzanje. Eventualno bi mogao da uzmeš i 6000+ ako hoćeš malo brži procesor, doduše 20e je skuplji.

Naravno, za neke jače varijante ćeš morati da menjaš i ploču.

Ja bi uzeo 4000+, ne isplati se davati pare jer je to već stara konfig. Taj je po meni najbolji u odnosu cena/kvalitet. Možeš malo da ga klokneš i dostižeš ove gore (maltene, do 2.7 je sasvim ok na njegovom box cooleru) a košta oko 10e manje od 5200+
Mada bi 5200+ mogao da klokneš i opet bi bio na dobitku (tipa na nekih 3Ghz), tako da ili ovaj 4000+ ili 5200+, ako tih 10e nije bitno :)

Poslednja izmena:
Ja sam uzeo prosle godine 5000+ na istu plocu..imao athlona 3000+ pre toga..Mora da se uradi fles biosa ploce....ne prepoznaje ploca procesor....sta god da uzmes,neces mnogo pogresiti..

Vrh Dno