Šta je novo?

Novi phone, HELP!

La.Prestige

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2009
Poena
455
Doslo je vreme da se nesto novo pozari. N97 ide u penziju a zamenice ga neka nova makina.

Potreban mi je (pre svega)poslovan telefon i telefon koji ima dosta aplikacija i sl. Ja sam nesto cackao na mobilnom svetu i izdvojio par modela koji su mi se po karakteristikama svideli. Od vas trazim da mi pomognete u odabiru istog ili eventualno neka preporuka za neki drugi model koji ja nisam naveo.

iPhone 4
HTC Trophy
HTC Touch HD
HTC HD2
HTC Desire HD
Nokia C7
Samsung Galaxy S

Naravno ako preporucite neki, bilo bi dobro i napisati zbog cega ste preporucili i sta ga izdvaja od drugih. Hvala svima unapred na odgovorima.

jedino sto kod nas nema legalno uvezenog iP4, tako da se oprosti od garancije, a ako si poslovan covek mislim da ti garancija ipak nesto znaci. galaxy s ima garanciju od 2 godine

Vidjao sam dosta iPhone-a po oglasima sa pisanom garancijom od 1god. Internacionalna je u pitanju. Ne znam, sad' sam jos cackao po netu i izbor se suzio na iPhone 4 i Galaxy S.

Vidim da si imao n97 , a medju ovim modelima nema ih sa tastaturom, jedino ako si ukapirao da ti tastatura vise ne treba...

Danas pazarih Desire Z i mogu ti reci da je fon prva liga. Imao sam Galaxy S pre njega, i i dalje ga smatram trenutno najboljim fonom, ali mi je ipak trebala tastatura, bas zbog posla i cestog kucanja...

jedino sto kod nas nema legalno uvezenog iP4, tako da se oprosti od garancije, a ako si poslovan covek mislim da ti garancija ipak nesto znaci. galaxy s ima garanciju od 2 godine

Ako ima garanciju, ili samo racun, to je dovoljno da u bilo kojoj apple prodavnici kod nas ostvari garanciju.
A vecina prodaje iP4 sa garancijom po oglasima... :smash:

Izdajico Galaxy s klana :d . Znaci bio sam u pravu kad sam dao onu opasku da prelazis u HTC tabor hehe.

Džaba ga hvalim i uzdižem...kod tebe se izgleda ne mogu nikako oprati...:D

Znaš šta je najgore, meni SGS nijednom nije ispao, uvek sam ga stavljao na meke površine i pazio ga, i kako sam ga prodao (drugaru sa kojim sam u čestom kontaktu), lik je uspeo da ga ispusti par dana kasnije...ma strašno...

Ako ima garanciju, ili samo racun, to je dovoljno da u bilo kojoj apple prodavnici kod nas ostvari garanciju.
A vecina prodaje iP4 sa garancijom po oglasima... :smash:
kako kada kod nas nema nijedna apple prodavnica? znaci imam istu garanciju kao bilo koji amerikanac koji je u usa kupio iP4? vidis to nisam znao

Cackao sam danas Galaxy S i mogu slobodno da kazem da je strava. Samo me malo dimenzije brinu. Moram mos savatati nekoga ko ima iPhone pa da i njega probam, onda cu se verovato najlakse odluciti. Hvala svima na odgovorima.

@djurkash,

Pa ni N97 nema tastaturu. tj ima na izvlacenje ali sam je cini mi se jednom izvukao samo kad sam pretrazivao net. Apsolutno mi ne treba tastatura, a i koliko vidim svi novi telefoni je nemaju. :)

Cackao sam danas Galaxy S i mogu slobodno da kazem da je strava. Samo me malo dimenzije brinu. Moram mos savatati nekoga ko ima iPhone pa da i njega probam, onda cu se verovato najlakse odluciti. Hvala svima na odgovorima.

@djurkash,

Pa ni N97 nema tastaturu. tj ima na izvlacenje ali sam je cini mi se jednom izvukao samo kad sam pretrazivao net. Apsolutno mi ne treba tastatura, a i koliko vidim svi novi telefoni je nemaju. :)

Ako ti tastatura ne treba, mirne glave se mozes odluciti za Galaxy S, ok, pogledaj iphone4, ali znaj da ces za 300eur vise, koliko je skuplji, dobiti samo lepsi uredjaj, sa manjim ekranom i vise memorije...a sto se funkcionalnosti tice na potpuno istom nivou (a po mom misljenju, cak i ispod) Galaxy S-a...

Pa ja bas i ne vidim da je iPhone 4 skuplji 300e. U radnjama Galaxy S je 550e, a ip4 za 600e nov u celofanu, otkljucan. Iphone mi je lepsi, ima manje dimenzije i nekako mi deluje bolje. Mozda ovaj je ovaj funkcionalniji, ali zaista mi smeta njegova velicina. Za ekran mi je dovoljno i 3,5" koliko ima Apple.

Pa ja bas i ne vidim da je iPhone 4 skuplji 300e. U radnjama Galaxy S je 550e, a ip4 za 600e nov u celofanu, otkljucan. Iphone mi je lepsi, ima manje dimenzije i nekako mi deluje bolje. Mozda ovaj je ovaj funkcionalniji, ali zaista mi smeta njegova velicina. Za ekran mi je dovoljno i 3,5" koliko ima Apple.

Po ovom tvom odgovoru sada sam siguran da treba da pazaris iphone4....nemoj galaxy s, nije to za tebe...

ANDROID RULEZ. Pogledaj negde na youtube-a test izmedju iphone i htc desire(ili galaxy s) pa ces videti o cemu se radi... a galaxy s je po meni bolji od obicnog desire-a.

pa ako gledas cenu SGS u radnjama, gledaj isto tako cenu iP4 u radnjama. jesi siguran da nema SGS u celofanu, otkljucan za manje od 550€?

^Evo bas sam sad gledao u oglasima na mobilnom svetu, u pravu si, ima ih za 320e u celofanu. Mislim da cu njega najverovatnije pazariti. Hvala na predlozima i pomoci.

najbolje je ako mozes da imas oba jedan pored drugog, da ih cackas i onda vidis sta ti vise odgovara

Treba da idem u Austirju pocetkom sledece godine, pa cu tamo videti da ugrabim iPhone 4 simfree. Jutros sam video neku cicu u kaficu, izvadila ip4 na sto :-devil-:, i ja je zamolio da ga pogledam :D malo se zbunila, mislila da sam lopov, ali sam joj odma obasnio o cemu se radi. Telefon mi se jednostavno svidja. Ekran je boli glava. Cica je dobila toplu cokoladu :banana:

Poslednja izmena:
^Evo bas sam sad gledao u oglasima na mobilnom svetu, u pravu si, ima ih za 320e u celofanu. Mislim da cu njega najverovatnije pazariti. Hvala na predlozima i pomoci.

^Treba da idem u Austirju pocetkom sledece godine, pa cu tamo videti da ugrabim iPhone 4 simfree. Jutros sam video neku cicu u kaficu, izvadila ip4 na sto , i ja je zamolio da ga pogledam malo se zbunila, mislila da sam lopov, ali sam joj odma obasnio o cemu se radi. Telefon mi se jednostavno svidja. Ekran je boli glava. Cica je dobila toplu cokoladu

Daj dečko, odluči se više...:smash:

@ djurkash,

Pokusavam, ali jednostavno nije mala para, da bi izabrao tek tako. iPhone mi dosta bolje lezi i njega cu navjerovatnije pazariti. A s' druge strane neki tvrde da je SGS bolje od Apple-a, pa zasto da puknem 350e vise, kad ima nesto bolje a jeftinije. Da je to 200-250e, pa i ajde, ali ipak je u pitanju mnogo veca cifra.

E necu vise da smaram, videcu sta mogu preko ucitini, da uzmem vise telefon i da sam miran. Pa javljam sta sam ucinio. Hvala svima na pomoci! :wave:

Šta god da odlučiš, bićeš zadovoljan svojom kupovinom, ali češ se i dalje pitati šta bi dobio sa onim drugim....

Drugo, obratio si se na forumu na kome je odnos 60:40 (možda i veći) u korist SGS-a(ovi apple-ovci su samo glasniji :D), tako da ne brini, nego pazari, i gledaj da prođeš mnogo skupo, jer će ce uvek pojavljivati noviji, lepši, bolji...nema kraja tome, bar dok je kapitalizma...

Pa imamo resseler... npr. u iStyle ce da ti uvaze garanciju, kao i u GlobeNet-u...
To je worldwide garancija.
Eto sad znas. ;)

ko snosi troskove opravke?!

apple kompanija?!

ozbiljno pitam,jer mi nesto cudno

i da li authorized reseller ima authorized APPLE servis? ili je to tipa servis koji opravlja i samsunge?

@ djurkash,

Pokusavam, ali jednostavno nije mala para, da bi izabrao tek tako. iPhone mi dosta bolje lezi i njega cu navjerovatnije pazariti. A s' druge strane neki tvrde da je SGS bolje od Apple-a, pa zasto da puknem 350e vise, kad ima nesto bolje a jeftinije. Da je to 200-250e, pa i ajde, ali ipak je u pitanju mnogo veca cifra.

E necu vise da smaram, videcu sta mogu preko ucitini, da uzmem vise telefon i da sam miran. Pa javljam sta sam ucinio. Hvala svima na pomoci! :wave:
Neces valjda u januaru da kupujes iPhone? Pa u junu izlazi novi model i taj tvoj ce biti zastareo. :D

moze offical apple info u vezi toga?

Vrh Dno