Šta je novo?

Novi Outpost-reseni problemcici

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
Agnitum Outpost Firewall 2.6

Agnitum’s Outpost Firewall 2.6 boasts powerful new improvements in security and performance. Version 2.6 even includes the new Outpost Firewall Browser Adjustment plug-in so you can control your Ads and Active Content plug-in directly from within Internet Explorer.

The following issues are fixed (only major are listed):

- Several shell crashes
- Agnitum Update issues
- Outpost did not accept the registration key after the update period had expired
- Issues with FTP clients under Windows XP SP2 with ICS enabled
- Several password protection issues
- Several issues concerning blocking/slowing down of network access
- Rules Wizard issues on incoming connections

Inache,ko se malo ozbiljnije bavi ovakvom vrstom zashtite,znace da je Oupost jedan od najprofesionalnijih firewall programa....
Toplo ga preporuchujem....

... i ona je izašla odavno (ima već mesec dana) 🙂

Outpost koristim vec nekih godinu dana i stvarno radi sjajno, a poslednja verzija je v2.7.485(412). Pri prvom kontaktu mi je delovao siromasno i sturo ali vrlo brzo sam stekao pravu sliku. Jos sa onim plug-inovima...ODLICAN JE!

Jedan je od retkih aplikacija za koje nebi zalio pare ali do sada nisam nasao firmu koji diluje ovaj firewall. Ako neko, kojim slucajem, zna za distributera legalne verzije, please naka javi.

Dajte neki link za pluginove, i preporuku za najinteresantnije.

meni Outpost pravi jedan problem, kada mi WinRar, WinZip, ili neki drugi program trazi izlaz na internet, i ja mu ne dozvolim on mi prekine protok kompletno na mrezi, i na internetu i na lokalnoj mrez, zanci ne prekinemi vezu neko samo zakljuce protok, pa moram da se diskonektujem i ponovo konektujem!!
Jel neko zna u cemu je problem?

A sto bi dozvolio WinRAR ili WinZip-u izlaz na internet?

@Guru
U Options > Applications... ukini prava za sve aplikacije koje ne zelis da imaju pristup internetu. Ovo prvo uradim pri setovanju Outpost-a.
Obavezno, ali OBAVEZNO, blokiraj sam Windows Explorer (explorer.exe) i Command Prompt (cmd32.exe). Za sve ostalo, proceni sam. Ja sam tu vrlo rigorozan i malo sta ima "trusted" nivo.
Na taj nacin Outpost te vise nece pitati za njih pa nece biti ni problema 😉

programmer je napisao(la):
@Guru
U Options > Applications... ukini prava za sve aplikacije koje ne zelis da imaju pristup internetu

thx

Poslednja izmena:
Postoji zvanichni 2.6 i 2.7.outpost 2.7 ima malo dodatnih opcija ali u sustini je isti.A 2.6 je juce doradjena malko...normalno...Svejedno je koju imash..odlichan je program i na "rules wizard" mozes delimichno da onemogucis pojedine programe.Na taj nachin ovaj firewall daje odlichnu selektivnu opciju blokiranja delova aplikacija.Npr.reshio sam se nekih banera....
Ili npr.imam program koji,ako mu u potpunosti dopustim,da ode na update i validaciju-ode moj serial na crnu listu.Dozvolio sam mu samo"update" ali validaciju(koja sledi posle-jok!.
Takodje profi notu mu daje detaljan pregled svih portova i aktivnosti...u svakom sluchaju detaljniji i ozbiljniji firewall nisam imao...Postoje i sajtovi za ocenu ovakvih programa.Normalno da je on sa "najmanje rupa",look'n'stop,pa zona....nemogu da se setim sajta ...ali moze se lako naci na pretrazivachu..
U svakom sluchaju,prezadovoljana sam,obzirom da sam 1 god na wireless konekciji,sa rizichnim posetama....do sada....Outpost i KAV razvaljuju....
Takodje preporuchujem i jedan fini programcic z zatvaranje portova u koje najcesce idu worms a inache su shirom otvoreni..."WWDC"

Prilozi

DARK SIDE je napisao(la):
Postoje i sajtovi za ocenu ovakvih programa.Normalno da je on sa "najmanje rupa",look'n'stop,pa zona....nemogu da se setim sajta ...ali moze se lako naci na pretrazivachu..
Nije nego je Outpost pa Outpost pa onda kao treci Outpost 😀 .
Salim se naravno. Dodao bih samo jednu sitnicu a to je da i sam Outpost ima u sebi link ka jednom od takvih (Tools > Test My PC Online) 😉

Ne,nisam mislio na taj.....nego na sajt na kome su testirani firewall programi u smislu kvaliteta..pa su onda stavljali one vulmetre u tom smilu...
E sad,prema njima,Outpost,look'n'stop i zona su najbolji..
U taj link u Outpostu vodi na jedan od mnogobrojnih "online firewall-test" sajtova.Treba obratiti paznju na taj sajt(registrovao sam se) jer se jako puno moze nauciti na njemu(postoji i forum).
Pozdrav svima i neka sila bude sa vama 😀

Nazad
Vrh Dno