Šta je novo?

Novi obicni HDD?

Ljanmi

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2006
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 7600
Matična ploča
Asus TUF B650M
RAM
2x16 EXPO
GPU
Phoenix RTX 3080
Storage
2 TB Samsung 990 PRO Heatsink
Zvuk
Solo 6C
PSU
EVGA G3 1000W
Kućište
Lian Li Dan 3 Snow White
Monitor
LG 42LA660S-ZA 2014 / LG 82UP80003LA 2021
Miš & tastatura
DeathAdder V3 Pro Snow White
Pristup internetu
  1. Optički internet
Sta savetujete da zameni storage 1TB WD Green? Potrebe - HDD koji sluzi kao download particija sa koje strimujem filmove preko Wi-Fi-a na TV a i za sve ostalo sto nije sistem(slike, muzika, igre), da bude sto tisi i hladniji, sto duza garancija pozeljna, 2 iil 3 TB-a, po mogucstvu BEST BUY :) . Moderne su ploce velikog kapaciteta ali pretpostavljam da im je i cena visoka? Vidim i ove hibridne, sta mislite o njima posto je cena manje, vise ok?

Nije bas jeftin 13,5k 3TB-a :)

Tisina i niska temperatura su svakako jako bitni statovi kod mog bilda. A niko ne pominje ove hibridne diskove, uopste nisu skupi?

Radiće i on posao, kad već tražiš da se potvrdi ono što si naumio kupiti :)
Ali on nema specifikacije koje si napisao da su ti bitne.
Manje para, manje i muzike..

Imaš dosta testova po netu, pročitaj šta koji modeli nude.
E da, Red je i pouzdaniji/dugotrajniji, konstruisan je za veći broj radnih sati.

@poolmaker

bruda nisam nista naumio kupiti okle' si to zakljucio? :)

Imao sam jean RED 2 TB ali se nesto grejao vise nego sto treba pa sam ga vratio dileru. Mozda uzmem neki sa oglasa?

'oce hdd da se greje i u neprovetrenom kucistu, prasinom zapusenom kucisku, na nepristupacnom mestu u kucistu, negde preblizu grafickoj i sl. izvorima toplote...
Jesi siguran @Ljanmi da se zato taj red nije grejao?
Zasto mislis da je taj neki sa oglasa bolji od od tog tvog vracenog...

I mene zanima ista stvar...
Uzeo sam pre 10ak dana 1T wd Black. I evo sinoć je odjednom proradio - počeo iz cista mira, ničim izazvan da huči i vibrira.. Na celi radni sto mi se prenose vibracije, a kućište je fractal design i ima antivibracione gumice, i ima preko 15kg.. A njegov podmukli zvuk - huk, je jači od celog sistema (4 venta od 120, jedan na procesoru od 140, grafičke i napajanja zajaddno). E sad problem je u tome što to ne zelim da slušam..
Ne znam sta da radim sa diskom.. Našao sam na netu da se to dešava sa WD_om..
Garanciju za to ne mogu da koristim..
Hocu da uzmem neki novi disk, i čini mu se da je ovaj Seagate sshd od 2T ok.. Samo ne znam gde ste našli da je WD red tiši i kvalitetniji... Ako moze neki link, ili neko objašnjenje..

Na prvom linku porede buku Red_a sa Barcudom, a ne sa SSHD_om..
Na drugom takodje, nije u pitanju ST2000DX001 (SSHD) vec obicna Barcuda..
Red je dosta sporiji..
Mislim da je ST2000DX001 bolja kupovina..
Pogotovo me WD razocarao, mnogo je bucan ovaj black.. nepodnosljivo..

Imaš dosta testova u kojima je Red serija diskova najtiša i najhladnija.
Brzina za storage hdd nije primarna već drugi faktori.

Black je sasvim druga priča (i namena), zašto si ga uopšte kupovao kao storage hdd?

Da li uopšte pričamo o istim stvarima?
Čovek je pokrenuo ovu temu sa pitanjem koji storage hdd da kupi.
Meni izgleda da si u pogresnoj temi.

U dobroj sam temi, jer me zanima isto sto i njega -Seagate SSHD od 2TB.
Znaci pitam dal neko ima taj hard, i kako mu se pokazao...
Ne zanima me Red...
Poz

U dobroj sam temi, jer me zanima isto sto i njega -Seagate SSHD od 2TB.
Znaci pitam dal neko ima taj hard, i kako mu se pokazao...
Ne zanima me Red...
Poz

I mene zanima ista stvar...
Uzeo sam pre 10ak dana 1T wd Black. I evo sinoć je odjednom proradio - počeo iz cista mira, ničim izazvan da huči i vibrira.. Na celi radni sto mi se prenose vibracije, a kućište je fractal design i ima antivibracione gumice, i ima preko 15kg.. A njegov podmukli zvuk - huk, je jači od celog sistema (4 venta od 120, jedan na procesoru od 140, grafičke i napajanja zajaddno). E sad problem je u tome što to ne zelim da slušam..
Ne znam sta da radim sa diskom.. Našao sam na netu da se to dešava sa WD_om..
Garanciju za to ne mogu da koristim..
Hocu da uzmem neki novi disk, i čini mu se da je ovaj Seagate sshd od 2T ok.. Samo ne znam gde ste našli da je WD red tiši i kvalitetniji... Ako moze neki link, ili neko objašnjenje..

Onda u redu, puno sreće želim..

Jos uvek nisam kupio HDD, nikako da odlucim... :)

Ja imam jednu Barracudu od 160gb koja radi svakodnevno od 2006-e. Bog zna koliko je samo gigabajta upisano na njega...

Da ne otvaram novu temu, imam 1tb black koji od kad sam uzeo SSD sluzi kao download particija. Da li mu to skracuje radni vijek? Ne daju mi se pare za Red sada a njegova buka mi ne smeta uopste.

Jedini razlog zbog koga Black seriju isticu kao opciju za sistemski disk je njegova brzina, koja je veca u odnosu na druge serije iz WD-ovog asortimana (Blue, Red i Green). Inace taj hard mozes da koristis regularno kao i svaki drugi, nisi uslovljen.

mislim da download ne opterecuje mnogo disk. bitno je da ima dobro hladjenje, napajanje, kuciste.
ako mozes da prosiris RAM, to bi malo 'rasteretilo' diskove jer bi sluzilo kao bafer.
(swap-ovanje drlja dosta po disku)
dobro bi bilo da redovno defragmentises taj black disk, sem ako korsitis Linux. doduse i noviji windows-i to valjda rade po defaultu.

Vrh Dno