Mogu da kazem da sam u toku

, procitao sam dosta testova i review-a na netu posto i meni sutra stize laptop (HP nx7400). A odlucio sam se za HP, prvenstveno zbog jaaako dobre tastature i touchpad-a i naravno robusnosti kucista, pored toga i zbog povoljne cene za Core2Duo lap. Tastatura mi je jako bitna jer i meni treba za programiranje (tj. preciznije za projektovanje hardvera , simulaciju i verifikacija, pa sam se zato ipak odlucio za Core2Duo).
E sad dosta o meni

. Nego da ja tebi predlozim nesto dobro:
HP530 serija sa CoreDuo procesorima (veruj mi izmedju CoreDuo i Core2Duo proc. nemas nikakvu bitnu razliku sto se tice performansi i potrosnje, samo sto Core2Duo ima bar dva puta vise tranzistora u sebi, al nema jos tog softvera ni benchmark alata koji bi ukazali na bitno poboljsanje) je jako primamljiva, okvirna cena(iz nekog shop-a iz ns-a) od 620 evra za sledecu konfiguraciju:
HP 530 (GJ269AA) CORE2DUO T2050 (1.6), 15.4"BV, 512MB, 80GB, DVDRW, WL, DOS, 1Year.
E dodas jos 1GB za + nekih 50-ak eura i mislim da ce ti za office(programiranje) fercerati dugi niz godina

. E sad, druga stvar o HP 5XX seriji, posto je relativno nova serija, na netu skoro da ni nema slika ni testova; tako da ona slika koju mozes da vidis na zvanicnom HP-ovom sajtu odudara malo od realnosti

, tj. ocu da kazem da je mnogo plastican (izgleda jeftino), mada kazu da je plastika od magnezijuma itd. bluc trac, al ako se tebi svidi mislim da boljeg izbora nema. Ja sam uzeo nx seriju iskljucivo zbog kvalitetnijeg kucista i jace baterije. Sto se performansi tice verujem da su tu negde, al je razlika ni manje ni vise 200 eura.
Sve u svemu, preporucujem CoreDuo ili Core2Duo proc. i veruj mi isplati se...
P.S.: Ne bih da sad ispadne da ja sad tu favorizujem HP, al ako neki drugi brend moze da ponudi nesto ko HP530 za takvu cenu skidam kapu.
pozdrav