Šta je novo?

Novi nastavak Monkey Islanda

Nishta bez Telltale-a. Stvarno su legende. Prvo Sam&Max sad Monkey Island. Svaka im cast cheers.

Mada bi voleo da su malo drukcije modelovali Guybrusha ali neka navicicu se i na ovog novog (ali ocigledno starijeg :D) Threepwooda :).

Poslednja izmena:
Sjajna vest! Moram da primetim da bi ovde lepo legao cell shading, ali šta da se radi. Po meni 3. deo - Curse of Monkey Island najlepše izgleda u serijalu a tako će i ostati. Nadam se da će humor biti na standardnom nivou!

Mene daleko vise raduje to što ce odraditi rimejk keca...Ovo mi previše vizuelno odskače od originalnog koncepta...call me old fashioned *sigh*

Voice acting im je nesto tanak, a i lipsync animacija takodje.

Posle avantura u kojima je sklapanje predmeta i vise nego logicno, nema sanse da se vratim na tipa avantura gde spajanjem paradajza i lubenice, dobijes lopatu.

[YOUTUBE]EHojfwdLucI[/YOUTUBE]

Lepo shto prave remake, ali ne znam koliko mi se svidja sve ovo u epizodnom formatu. Sam and Max mi se dopao, ali zbog humora, da je neka druga - ne toliko smeshna - avantura napravljena u tom maniru ne verujem da bi mi se dopala, jer ne postoji kombinovanje predmeta, a i pricha u epizodama je stvarno jadna(ali na smeshan nachin)

Pa inline zaboga... dobiješ rolere :D

Pogledah trejler i najavu i... zgrozih se. Guybrush izgleda kao kržljava varijanta Dolfa Lundgrena, sa glasom nazeblog Van Dama. Užasno!!
Ne znam kakav će humor biti (nema teorije da bude dobar kao u prethodnim delovima) ali vizuelno (ovde mislim na 3. i 4. deo MI) tupavi pogled Gajbraša, poslovična trapavost i nenadmašni voice-acting Dominika Amata činili su 50% šarma igre.
Svaka čast Telltale-u na Sam&Max-u, Bone-u, pogotovo na Wallace&Gromit-u, ali ovo im nije trebalo. Na sreću, LucasArts su rešili da urade remake prvog Monkey Islanda tako što su samo malo poboljšali grafiku, malo sredili upravljanje, a sve ostalo je kao u originalu, što je veoma pohvalan potez.

Izgleda da sam ja jedino gluv zato sto mi se cini da su glasovi od Guybrusha i Voodoo prorocice identicni iz starih delova, ali LeChuckov jeste drugaciji, ali mi opet nije los.

Edit: Nisam ipak gluv posto cititram sa sajta: "Dominic Armato: Voice of Guybrush

The Monkey Island legacy began before the advent of "talkie" games, but starting with Curse of Monkey Island, Guybrush Threepwood had a voice. Dominic Armato was that voice, and he's back for Tales of Monkey Island, flying to the Bay Area monthly to participate in voice recording sessions with Telltale's team."

Poslednja izmena:
Ajde da si rekao četiri narandže, ali kako sa tri da voziš?! Jel to neki modem Grunf-rolshue? :d

Ma to se malo zezam na racun toga sto je borab rekao da je sklapanje predmeta u novim igrama vishe nego logichno, misleci izmedju ostalog i na Secret Files 2, bas u trenutku kada sam u toj igri povezao tri narandze i zicu kako bih dobio neku vrstu koturaljke :d

Pogledah trejler i najavu i... zgrozih se. Guybrush izgleda kao kržljava varijanta Dolfa Lundgrena, sa glasom nazeblog Van Dama. Užasno!!
Ne znam kakav će humor biti (nema teorije da bude dobar kao u prethodnim delovima) ali vizuelno (ovde mislim na 3. i 4. deo MI) tupavi pogled Gajbraša, poslovična trapavost i nenadmašni voice-acting Dominika Amata činili su 50% šarma igre.

Koliko ja vidim Dominik Armato daje glas i u novoj igri, tako da ne kapiram kako je sad odjednom nazebli Van Dam :d

edit: ralex2 me pretekao :)

Poslednja izmena:
Izgleda da sam ja jedino gluv zato sto mi se cini da su glasovi od Guybrusha i Voodoo prorocice identicni iz starih delova, ali LeChuckov jeste drugaciji, ali mi opet nije los.

Edit: Nisam ipak gluv posto cititram sa sajta: "Dominic Armato: Voice of Guybrush

The Monkey Island legacy began before the advent of "talkie" games, but starting with Curse of Monkey Island, Guybrush Threepwood had a voice. Dominic Armato was that voice, and he's back for Tales of Monkey Island, flying to the Bay Area monthly to participate in voice recording sessions with Telltale's team."

Pa, ako je tako, onda priznajem da grešim, ali prethodne delove sam igrao milion puta i ovo što sam čuo ne liči na onaj kenjkavi, visoki glasić koji se čuo u CoMI i EFMI. Mada, jedino u onoj "...would you return my wife..." rečenici zvuči zaista kako treba i kako je nekad bilo. Pa, dobro...pošto dolazi jednom mesečno na "recording sessions" možda neke rečenice u trejleru nije on izgovorio. ;)

Koliko ja vidim Dominik Armato daje glas i u novoj igri, tako da ne kapiram kako je sad odjednom nazebli Van Dam :d
edit: ralex2 me pretekao :)

To sa nazeblim Van Damom je zezancija. Pa, glas je sad mnogo dublji i grublji, samo poslušajte prvu rečenicu koju izgovara u trejleru, ono "Prepare to meet your frosty..." to mi ni malo ne liči na Amata. No, dobro, prošlo je dosta godina od EFMI, popušilo se dosta cigara, popilo viskija, nije ni čudo što se glas promenio...malo. :smoke:

Hahahahahahahaha

Ti bre nemas pojma sta pricas. Sa tobom nema dalje rasprave.

Naravno da nemam pojma šta pričam, jer ovo kucam na tastaturi. Isto tako znam da se sa dilejama ne raspravljam. Te i neću sa tobom.

Mislim da mu je glas dublji jer je Guybrush u novoj igri nesto stariji nego pre :)

Jel neko instalirao Epizodu 1 Launch of the Screaming Narwhal i da li mu crashuje prilikom pokretanja?Meni se to desava i za sad nisam nasao resenje.

Auh, ko bi rekao da ce avantura da mi secka do neigrivosti :)

Ne stvarno, naprave igru za oldtimer-e i onda ne radi na starijim masinama ,)

Пробах игру, и за сад ми се баш свиђа. Није баш на нивоу старијих делова, али да није TellTale-а не бисмо играли ни ово. У сваком случају, Гајбрашов глас стварно делује другачије, његов изглед ми се не уклапа некако у то како се понаша, али је хумор и даље на нивоу. Што се приче тиче, то не могу још да коментаришем, тек кренух да играм.

Igra mi je proradila,mada nisam siguran kako.Ali izgleda da svi prozori otvorenih web browsera moraju da budu minimizirani pre startovanja igre.Kad nisu crashuje,kad jesu onda proradi.Svasta.
Inace,igra mi se zasad dopada.Humor je na nivou starih igara.

Meni igra trazi fmodex.dll kad je pokrenem, iako se nalazi u instalacionom direktorijumu. I nakon minut dva mi se resetuje komp.

Poslednja izmena:
Glasovna gluma i generalno zvuk su pored humora najjači adut igre. Grafika plače za cell shadingom ili da bude 2D i oseća se nedostatak budžeta u tom aspektu. Generalno, prvi utisak pozitivan.

Blago vama sto je barem mozete igrati, moj problem i dalje isti.:S:

a je zavrsi .. lako u odnosu na predhodne delove ili sam ja omatoreo.. svidza mi se samo kratko, kad ce sledeci nastavak '

Za metar dana :)
I meni se cini da je prelako. Zaglavio sam samo na jednom mestu i to svega pola sata dok nisam random task metodom provalio kombinaciju predmeta.

Nazad
Vrh Dno