Šta je novo?

Novi monitor

Damjan300

Poštovan
Učlanjen(a)
26.09.2014
Poena
54
Planiram kupovinu monitora duzet oko 13.000 +- 2000 hiljade.

U obzir dolazi samo nov monitor. Velicina od 21-24 inca. Dajte par predloga za skuplji i jeftiniji pa da odlucim sta ce mi se bolje uklopiti u budzet.

Poslednja izmena:
Pozdrav,

Nisi napisao za sta ces koristiti monitor, pa je malo nezahvalno preporuciti..

Recimo u taj cenovni rang se uklapaju BenQ VW2235H / Dell E2214H od "jeftinijih" i Dell S2240L od "skupljih".
Mozes pogledati po sajtovima review-ove, pa odluciti da li ti odgovara neki od ponuđenih.

Happy shopping :)

Sto rece prima 1 zavisi zasta ti treba monitor moj licni predlog ti je DELL 21.5" S2240L IPS LED ,moze i AOC 21.5" I2269VWM IPS, BENQ 21.5" VW2235H LED beli monitor ,pozzz

Pa ovako uglavnom bi ga koristio za gaming znaci bitno je da nema duhova. Posto meni prozor tacno baca svetlost na monitor nikako ne bih uzeo glossy ekran. Nadam se da sam vam malo pomogao.

Ma ne mora bas 2ms bitno je samo da se ne vidi duhovi. Ja nisam neki strucnjak ali nisam ni slep. Onako ako bi imalo nesto izmedju... ne bih bas zrtvovao sliku zarad 2ms odziva dovoljno je i 5ms, a taj dell je bas glosy koliko sam video po youtube na klipvima a to mi ne odgovara jer ce mi odsjaj biti ogroman. Nemojte me pogresno shvatiti trazim neku zlatnu sredinu.

Taj benq ima 5ms a ne 2, jedini model koji sam nasao na kraju ima oznaku HM i u ww kosta ~18.000 sto mi prelazi budzet.

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da je kolega mislio na BenQ GL2460 model kod kojeg je vreme odaziva 2ms, imas ga za 15550, dostava besplatna.

Moj drug je uzeo isti taj, samo na kraju ima oznaku HM sto oznacava da ima HDMI ulaz i audio izlaz, a njemu je bas to trebalo za PS4 i mogu da kazem da je slika dosta dobra, odaziv od 2ms je uvek plus, mada licno mislim da retko ko moze da provali razliku npr. izmedju 2ms i 5ms (bitno je da nema duhova).

Sam okvir monitora i podnozje jesu glosy, ali sam ekran nije, pogledaj neki review pa ces da vidis i sam.
Mislim da je sasvim ok monitor za te pare.

Poslednja izmena od urednika:
Nekaako mi se najvise svidja
AOV I2269VWM mislim da je on upravo ta zlatna sredina koji trazim odziv je 5ms svidja mi se sto je IPS, verovatno cu njega pazariti da li neko mozda zna neku manu ovog monitora zbog koje ne bi trebalo da ga kupujem.

Edit. Sad sam video i ovaj AOC246FWH 23.6 inca sta mislite o njemu?

Poslednja izmena:
Da se nadovezem. Interesantan mi je ovaj HP Pavilion 23" IPS 23bw monitor. Ima li neko iskustva sa njim. Inace je jeftinii od modela 23xi a ima iste specifikacije osim sto je crne boje. Negde sam na netu procitao da pojedini korisnici kod doduse modela 23xi su imali IR pa mi je to malo cudno s'obzirom da je LED IPS panel u pitanju. Inace imam plazmu tv pa nebih voleo da o IR-u razmisljam kad je monitor u pitanju.

AOC 21.5" I2269VWM IPS je odlican koristi lg panel,to ili dell s2240l neces pogresiti,meni u sredu stize AOC 21.5" I2269VWM IPS pa cu da napisem komentar.HP Pavilion 23BW Monitor je odlican ali mislim da ti prelazi budzet.Moj predlog su ti dell i aoc ,ti dajes pare pa vidi mi samo pokusavamo da ti pomognemo,pozzz

Moj drug je uzeo isti taj, samo na kraju ima oznaku HM sto oznacava da ima HDMI ulaz i audio izlaz, a njemu je bas to trebalo za PS4 i mogu da kazem da je slika dosta dobra, odaziv od 2ms je uvek plus, mada licno mislim da retko ko moze da provali razliku npr. izmedju 2ms i 5ms (bitno je da nema duhova).

Sam okvir monitora i podnozje jesu glosy, ali sam ekran nije, pogledaj neki review pa ces da vidis i sam.
Mislim da je sasvim ok monitor za te pare.

Zanimljiv monitor. Zaboravih da napomenem da postojeci moj monitor radi(star 7 godina Samsung 943N) ali mi novi treba zbog iste rezolucije sa tv-om zbog pustanja filmova sa kompa na tv.

Poslednja izmena od urednika:
Stigao AOC I2269VWM.
Koliko sam uspeo do sada da ga istestiram nemam zamerki.
Izgleda lepše uživo nego na slikama,dobijaš u pakovanju hdmi kabal strujni kabal,audio kabal,vga kabal i disk na kojem su ti programi i uputstvo.
Setovanja možeš sam da podešavaš a imaš i već podešene modove.
Ima ugrađene zvučnike,koji se dosta dobro čuju,ako povezuješ sa hdmi kablom ne treba ti audio kabal,samo podesi setovanje u vindovsu.
Gledanje filmova u 1080p fantastično.Igranje igrica odlično pošto igram samo strategije i menadžera za ostale neznam iako klinac kaže da je slika u doti 2 fantastična.
IPS je stvarno odmor za oči,bilo da surfuješ igraš igrice,gledaš fotografije ili gledaš filmove.
Za cenu od oko 120e nećeš naći bolji monitor sigurno.
Pre kupovine bio sam skeptičan zbog marke,ali za sada je moje mišljenje da je ovo best bay u odnosu cena kvalitet.
Za sada toliko nadam se da sam ti pomogao.
Garancija je 3 godine.

Poslednja izmena:
Stigao AOC I2269VWM.
Koliko sam uspeo do sada da ga istestiram nemam zamerki.
Izgleda lepše uživo nego na slikama,dobijaš u pakovanju hdmi kabal strujni kabal,audio kabal,vga kabal i disk na kojem su ti programi i uputstvo.
Setovanja možeš sam da podešavaš a imaš i već podešene modove.
Ima ugrađene zvučnike,koji se dosta dobro čuju,ako povezuješ sa hdmi kablom ne treba ti audio kabal,samo podesi setovanje u vindovsu.
Gledanje filmova u 1080p fantastično.Igranje igrica odlično pošto igram samo strategije i menadžera za ostale neznam iako klinac kaže da je slika u doti 2 fantastična.
IPS je stvarno odmor za oči,bilo da surfuješ igraš igrice,gledaš fotografije ili gledaš filmove.
Za cenu od oko 120e nećeš naći bolji monitor sigurno.
Pre kupovine bio sam skeptičan zbog marke,ali za sada je moje mišljenje da je ovo best bay u odnosu cena kvalitet.
Za sada toliko nadam se da sam ti pomogao.
.
Garancija je 3 godine.

Verovatno i ja uzimama pa javljam utiske za par dana.

Jao izvinite mozda sam dosadan ali se ne kupuje monitor svaki dan.

Koji od ova dva da uzmem

http://www.emmi.rs/php/products/comparePopup.php?productId1=41394&productId2=45184

A ovaj lg kakav je on. Posto sam prinudjen da uzmem u Teh****niji gde on kosta 15.900 dinara.

[video]http://www.itsvet.com/proizvod/lg-22mp55hq-p/comp_comp_monitor/9/4738[/video]

Stigo je konacno. Sta reci osim fantazija. Boje odlicne prijaju ocima zbog ips ekrana. U igrama odlican jos nisam isprobao pes ili fifu posto se tu najvise vidi da li ima duhova. Jedina mana je okvir koji je glosy i svaki dodir prstom se primecuje ali ok necu ga dirati pa se nadam da nece puno smetati. Meni najbitnije ekran je mat objasnio zbog cega. Povezao sam ga preko hdmi kabla. Ima pozadi i dzek 3mm za slusalice ali mu je nezgodno prici pa ako stalno nosate sluske i vracate u komp ne bih preporucio. Sve preporuke za kupovinu.
Ako nekog zanima jos nesto, pitajte. ;)

Nazad
Vrh Dno