Šta je novo?

Novi MB+CPU

Seraph

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
18.08.2008
Poena
380
Pozdrav gospodo,posle 3 godine skontah da je vreme da se ponovim. Ukratko, trenutno guram 2500k .
Da li preci na AMD ako je isplativo? Za CPU bih dao 200e i za maticnu 60-70e.
Kolike su razlike u ceni ovde i kod Madjara? Isplati li se cima?

Hvala

Hehe...AMD tek treba da izbaci CPU jaci od 2500K. Za sad takav nema.
Jedina svrsishodna doplata sa tog sto sad imas bi bila bar i7 4790K ili jos bolje 6-core 5820. Ispod toga se ne isplati nista, premali dobitak za potrebnu doplatu. Ne bih jos ja to dirao

Pa do sada sam bio u fazonu da na svake 3 god menjam kantu (pre nego sto komponente znacajno izgube na ceni), u sustini bih samo radio neku mizernu doplatu. Isao sam bio sa c2q6600 na 2500k. Ako je razlika mizerna izmedju novih i starih CPUova (<10%) onda da ne menjam?
Ili sacekati seriju 5 intela?

Nema potrebe da trenutno menjas ali ako hosec preporucio bi ti ssd crucial 256gb za 100€. A za godinu dana uzmes lepo broadwell koji se toliko ceka. Ako hoces da poboljsas detalje u igrama bolje uzmi novu grafu.

Nasviras 2500K dokle moze da ide, i ima on jos dugo da potraje, samo menjas grafe :)

Pa do sada sam bio u fazonu da na svake 3 god menjam kantu (pre nego sto komponente znacajno izgube na ceni), u sustini bih samo radio neku mizernu doplatu. Isao sam bio sa c2q6600 na 2500k. Ako je razlika mizerna izmedju novih i starih CPUova (<10%) onda da ne menjam?
Ili sacekati seriju 5 intela?

Mizerna je kada je i5 u pitanju (tvoj Sandy vs novi Haswell). Zato ti je i7 jedini logican upgrade, prakticno bilo koji model da uzmes.

Nista onda, da dodam jos 8gb ram, nasviram cpu...i da menjam 7870 sa...gtx770? presao bih sada na nvidiu, dosta AMDa za mene.
Imam 120gb ssd tako da to ne bih dirao.
Da ne otvaram novi thread, uzeo bih neko malo vece kuciste, ovo trenutno mi je uzasno klaustofobicno. Neki predlog i za to?
Hvala svima na sugestijama

zavisi od love,ali za ove jeftinije varijante cm n400 je kul.preko imas fractal r4,a preko toga ja bih gledao samo phanteks.cak bih gledao pre onaj najjeftiniji enthoo pre define r4,da ga ima kod nas. :)

sto se tice grafe ili 280x ili se ispruzi za 970gtx ili cekaj 960gtx i drzi fige da ce da bude dobra cena i da nece previse kriplovati taj cip (malo vram-a,moguc i uza magistrala). vec 3gb VRAM-a postaje skuceno,a 770gtx sa 4gb ne naleti tako cesto,a i skupe su a rade isto kao 280x koja ima ipak 3gb vram-a tj dovoljno.ali u svakom slucaju probaj da se ispruzis za 970gtx,trenutno najpametnija pazarina.

Overclockuj taj 2500k, i sacekaj skylake. Znaci broadwell ce biti i dalje mizeran pomak. Tek skylake ce biti jaci. 2500k se overclockuje ko lud, tako da je i dalje rame uz rame sa najnovijim haswellima jer moze vise da se OC od njih.

Vrh Dno