Šta je novo?

Novi kompjuter

• Začetnik teme Začetnik teme sky-nm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sky-nm

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2007
Poena
301
Cao svima, razmisljam da sklopim novu konfiguraciju sa cenom oko 1000e. Ne zelim da kupim top of the line vec neki high middle kompjuter. Sebe smatram kao advanced user ali ne zelim da overklokujem kompjuter cim ga kupim.
Samsung SyncMaster 931BF
Ovo su neke komponente koje sam mislio da uzmem:
VGA: GAINWARD - BP7600GT-256-TV-DD
CPU: INTEL E 4300 / E 6600
MB: Abit AB9 / MSI 965 Platinum / MSI 965
HDD SEAGATE ST3250620NS 250GB 7k 16MB SATA300
DVD Nec AD 5170 & PIONEER DVR-110D
SB: CREATIVE Audigy 4
LAN
RAM: 2 x 1 GB
COOLER MASTER Centurion 5 CAC-T05
Napajanje THERMALTAKE W0093
Predlozi, komentari???

Zvucna: za pocetak npr. Creative X-Fi (ti izaberi model u zavisnosti koliko para zelis da potrosis na zvuk)
Grafika: evo pojavile su se 8600GT(S), pa tako da bolje da uzmes neku od te dve
GT~160e GTS~190e
DVD Rec: Pioneer DVR-112D ~35e

to bi bili moji predlozi, da zamenis ovo gore
ostalo je sasvim uredu
btw: mislim da si trebao da stavis temu pod "Sta da kupim"

Poslednja izmena:
tema zaista na pogresnom mestu,no dobro...🙂
zaboravio si da napomenes i main upotrebu racunara, od toga mnogo zavisi, ako sad planiras gamer racunar onda ti 7600gt definitivno nije dosta,a opet ako ti ne treba gamer racunar, pitanje jel pametno davati 1000e u tom slucaju
e4300 + x1950pro recimo ili nesto iz serije 8xxx je nesto sto bi bila ok gamer mashina za sve one lepe i zahtevne igre (oblivion i sl...)

Da provalio sam da sam pogresio mesto ... ali kao sto se da primetiti jesam nov ovde ...

Sto se tice upotrebe masine ... pa nece biti prvenstveno koriscena za gaming, ali bih vole da mogu da opicim C&C3 sada pitanje je da li je 7600 dovoljan za to? Mozda razmislim za 8600 GT to zvuci interesantno mislio sam da je 8 serija vise u rangu 300 e ...

Txs by the way

moj drug cepa C&C3 na 7600GT (sve na high sa AA, AF) bez problema koliko se meni cini na daleko slabijoj masini...ti bi znaci hteo da uzmes neki all-round pc ™ 😀 (za svakakve namene)?
Prvo: dobro napajanje, procesor i ploca, pa tek onda ostale periferije (ako nisi neki ultra gamer, onda ti je dovoljna 7/8600GT) koje ces lako da nadogradis posle

Otprilike mi treba all raound pc ... ne cu da se igram sa 3maxom a i sumnjam da cu previse da se igram sa zvukom ... ali zelim da mogu da startujem tako neku igru bez problema ... da nemam problema ako odlucim da se podsetim sql-a ili vb-a a definitivno mi treba dovoljno jaka masina za vistu i za office (tipa otvorenih par excel failova od 10mb + jos par aplikacija)
Sto se tice MB-a i napajanja se slazem da treba uzeti kvalitetno ... mislim da je ono sto sma napisao ok??? ja sam na prethodnoj masini imao asus ali sam sklopio masinu u inostranstvu a cuo sam da se dosta ljudi ovde zali na asus?
Razmislajm da uzmem dva dvd-rw jer se ne isplati uzeti samo dvd player pa mislim da uzmem i nec i pioneer (cisto da mogu da kopiram sa dvd/cd -a na drugi cd/dvd bez pravljenja kopije na hdd-u)

E4300 nikako, min E6400 procesor,
ddr2 kupi na 800 ili klokabilnu na 667 ako je razlika u ceni
hard odlican
sto se tice napajanja odlican izbor samo mozda malo poskupo
od ploce sta mogu da preporucim Foxconn P9657AA-8KS2H 90-tak evra, a vredi svaki evro

E4300 nikako, min E6400 procesor,
ddr2 kupi na 800 ili klokabilnu na 667 ako je razlika u ceni
hard odlican
sto se tice napajanja odlican izbor samo mozda malo poskupo
od ploce sta mogu da preporucim Foxconn P9657AA-8KS2H 90-tak evra, a vredi svaki evro

zasto ne E4300!? pa sad je jos jeftiniji i povoljniji...malo ga kloknes i eto ti E6(3)400...coveku ne treba ultra masina nego neka koja ce da pokrene sve u razumnom vremenu i kvalitetu...ne treba stedeti na memoriji a uzimati 6x00 (mislim, ako imas za 6x00 onda imas i za DDR2 @800)

a sto se tice ploce Abit je super (AB9 ili AB9 Pro) Bolje to nego MSI

Poslednja izmena:
7600gt ti nije dobar izbor, 7900gs je daleko bolji. Imam i cenu u vidu. I zvučna je uglavnom bacanje para. Bolje za te pare uzmi neki dobar gaming miš kao što je Logitech G5. Kada bi ovo uradio, imao bi odličan kompjuter za igranje na 1280x1024 rezoluciji. Ja ti savetujem da me poslušaš jer ti je dobra konfiguracija samo ti male prepravke trebaju, i to je ono što sam ti upravo predložio.

8600gt(s)

Nazad
Vrh Dno