Šta je novo?

Novi iPod nano

iMilan

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2006
Poena
375
Nesto se suska o novom iPod nanu :) trazio sam da vidim da li ovakva tema postoji, ali nisam uspeo da nadjem ;)

nanospyshotvu1cafe.jpg

Ima dosta o tome po stranim forumima (npr. av forums),pretpostavlja se da ce biti predstavljen 5.septembra it skupu u Kaliforniji. Pozdrav

Iskreno se nadam da nece izgledati kao na slici :(

Ovo lici na umnanjeni IPod video, i opet od plastike kao prvi nano. Iskreno se nadam da ce zadrzati aluminium i u novom nano-u.

Ovo lici na umnanjeni IPod video, i opet od plastike kao prvi nano. Iskreno se nadam da ce zadrzati aluminium i u novom nano-u.

meni ovo izgleda strasno ruzno, vjerovatno jer je los kvalitet slike, ali ovako na prvu ne bih bas zelio da posjedujem ovako nesto. Doduse, tome je kriva i invazija dalekoistocnih kopija ipod-a.

Vidim da se mnogima ne svidja taj dizajn. Postoji jedna novija "skica" (mockup) koja izgleda kao postojeci nano ali kraci. I nije tako los na toj slici.

ovaj jos i modje da prodje, dok onaj gore je jako losiji.

Nadam se da cje i SW doziveti korenite promene kao sto cje se to desiti sa izgledom.

Poslednja izmena:

O kojoj plastici prichash? Ja imam nano prve generacije i plastiku samo vidim na click wheel-u

Dizajn je odvratan. Nije mi jasno kako mogu da naprave uredjaj sa toliko oshtrim ivicama. Prvi nano za zaobljenim ivicama i niklovanom zadnjom maskom je far way bolji od ovoga [bez obzira shto je osetljiv za grebanje]

Nano prve generacije je plastican, pogledaj bolje :)

Tek nano druge generacije je izradjen od metala, a isto ce tako biti i sa Nano trece generacije koji bi takodje trebalo da bude od metala. Saznacemo danas, posle 17h :)

Ja se bas plasim da ne bude tako plastican (plus je ovde bas neka cudna plastika), jer sam koristio vise puta ovaj 2 generacije i dizajn i kvalitet izrade je savrsen. Plus i moja sestra ima IPod Mini. Zelim da sebi kupim jedan, a ne kupuje mi se ako je plastican :(

Meni je prve gen nano skandal, pogotovo sa plasticnom prednjom maskom, na kojoj ostaju otisci i grebese lako ... druga generacija je ekstra. Skoro sam uzeo nano 8Gb i prezadovoljan sam , pre njega sam imao ipod video 60Gb , koji sam morao da nosim u futrolici da se nebi izgrebao i opet je bilo par ogrebotina sa zadnje strane ... trebali bi da naprave novu generaciju Ipod video modela !

Šta tu ima da ti se ne sviđa, izgleda kao smanjeni iPod, upakovan u Nano 2nd gen. Verovatno su zadržali QVGA ekran, i verovatno je uživo mnogo lepši...

Na ovoj prvoj slici gore, vise lici na iPod nano 1st gen, dakle sa onom plastikom koja se grebe. Ovaj 2nd gen je odlican.

Po meni treba da naprave umanjenu verziju iPhone-a (naravno samo iPod funkcionalnost), sa touch ekranom. "Veliki" iPod ce verovatno biti takav (sto cemo znati za par sati), ali ja vise volim nano-a zbog velicine i flash memorije (a i jeftiniji je :) ).

I nije tako lose :)

149$ za verziju od 4GB je ok. To ce kod nas biti oko 180 evra...

Jako ruzno,nema sta,to vise nije Nano vecj Mega:D

Prava stvar... iPhone minus phone = iPod Touch...

applebeatgoeson184.jpg

Ugradjen je i WiFi i Safari, tako da se moze koristiti i za internet i za slusanje muzike i gledanje video materijala. Interfejs je preuzet iz iPhone-a. 8mm thin :)

iPod ”Video” se sada zove iPod Classic i kapacitet je 80 GB i 160 GB (mislim, stvarno - vise nego HDD u mom MacBook Pro)

Znaci: iPod Shuffle (nove boje, blah), iPod Nano (pridodata video funkcija i novi softver), iPod Classic (veci kapacitet, tanji i novi softver) i iPod Touch (iPhone - phone + veci kapacitet).

Jedini smor je sto iPod Touch ima kapacitet od svega 16 GB :(

Moglo je vise ali samo sa HD-om. Ok je i 16 GB. 4-5 GB muzike, a ostalo neki kraci filmovi. Malo je glupo sto je velik koliko i iPhone, onaj deo gore se mogao smanjiti.

Hm, zanimljivo. Mada ne mogu da se otrgnem osecaju da mi Touch verzija izgleda nekako osakaceno. Da sam vlasnik Touch-a, stalno bih imao na umu "eh, jos malo pa iPhone".

Jel se zna koliko ce sad kostati "classic"?

Bogme i meni, izgleda kao iPhone kojem je neko "povadio" delove :)

Bas zato mi upada u oci onaj "visak" gore gde kod iPhone-a se nalazi spiker.

Hm, zanimljivo. Mada ne mogu da se otrgnem osecaju da mi Touch verzija izgleda nekako osakaceno. Da sam vlasnik Touch-a, stalno bih imao na umu "eh, jos malo pa iPhone".

Jel se zna koliko ce sad kostati "classic"?

starting at 249$, ima na apple sajtu, bas kao 30gb verzija do sad...

Mislim da cu odmah menjati svoj...

Solidan napredak, mesta nikad dosta, pogotovo ako se slusa lossless, brzo se popuni

Poslednja izmena:
Safari na ipodu? Kamo search? :) Queue? Bilo koja normalna funkcija koje nema u dosadasnjim iPod izdanjima?

Touch screen :)

Nazad
Vrh Dno