Šta je novo?

Novi HTPC? Raspberry Pi

Sve zajedno sa hardovima prodajes za 60 evra? Jesu to matore komponente ali 60 evra su zaista male pare. Razumem da prodajes plocu, proc i memoriju za te pare ali ceo komp...

Ali da bi to postao HTPC treba ga smestiti u kuciste koje kosta vise od 50 evra tako da opet nije 60 evra kao Pi. Jedini valjani konkurent ce biti Ouya i to za duplo vise para. Allwinner resenja ne rade kako valja sa XBMC.
jes ću da dam 3tb hardova i ssd za 60e. bez hardova i napajanja. odosmo u off

ouya ima potencijal, samo da ne us*ru. pi je kul. jeste malo skuplji, ali je kul. može da voza linuxa, što je uber cool.

Jel mogu da se nadju ovi mali ekrani od 2.4 incha 1,5 incha i sl za ovu malinu i po kojoj ceni?
Sa tako malim grafickim ekranom, malina bi se mogla koristiti u nekim pokretnim uredjajima gde je velicina bitna, tipa rc makete, ili mozda na bajsu ili kao deo tehno odece, posto moze da radi na baterije.
....
Mada onda je bolje uzeti neki stari android telefon za 20e-30e, jer imas u paketu i bateriju i ekran i touch tastaturu, i onda ga povezati na 1010 plocu i mozes da kontrolises sta god hoces, plus sto mozes preko njega da pustas video i muziku i jos gsm internet i wifi ugradjen i gprs.

Nazalost jos nemogu da nadjem primenu ovoj spravi osim kul malog racunara.Bar kada bi pokretao windows, onda bi bar imao mini knjigovodstveni racunar koji pokrece moje ms-access baze.Ovako na linuxu nemogu ni to.

Poslednja izmena od urednika:
Ovo je vise nego korektna cena...
Deru cenom.
Ja narucio direktno iz UK:
RS Stock No. Qty Description Unit Price Goods Value
756-8308 1 Raspberry Pi Type B Single Board Computer 27.40€ 27.40€
726-3053 1 Micro USB Euro power supply for Raspberry Pi 6.20€ 6.20€
Case-CLR 1 Raspberry Pi Type B Case - Clear 5.06€ 5.06€
Running Total 38.66€
Standard Delivery (Despatch expected within 19 week(s)) 6.28€
Order total 44.94€
Niza cena i sa strujnim adapterom.

Ja sam tako narucio preko RS Components i izaslo me je 50€.

Pre nego sto kazes da deru, razmisli da li si platio carinu i pdv na RaspberryPi koji si kupio?
I niko ne kaze da sledeci put neces platiti (carinu i 20% poreza), jer to kupujes od firme/pravnog lica pa mogu da mu ocarine i oporezuju paket bez obzira na vrednost.

Procitaj opet poruku.
To sto kazes vazi kad si salje privatno lice.

Ljudi da vam javim posto vidim da stre neobavesteni. Ko drugi nego Kinezi napravili opet bolju stvar. Ne mislim na one Android Tv playere ili Stickove, koji mogu ali i ne moruja da budu bolji. Bolji su u Multimediji, ali neki ljudi imaju specificne potrebe pa su to isticali u raspravama.

Kao lakse instaliranje Linuxa , ili dodatni interfejs za hobiste koji bi upravljali motorima i drugim uredjajima. Sve to ima ovaj Kinez i jos mnogo vise, jer ima i interfejs za SATA diskove , u slicnoj je formi , stampana plocica kao i Malina samo mnogo jaci . Cena je oko 60 $ sa postarinom ,ako se dobro secam. Ako nekoga zanima okacicu link.

Samo da se vise u nebesa ne dize ovo ipak zastarelo i prevazidjeno G. Jeste da ima zasluga za inovaciju i da j edalo ideju drugima da naprave nesto bolje, ali Progres ide dalje, ne moze se godinama biti na ovoj bedi i tapkati u mestu, kada tehnika ovako brzo napreduje.

Evo zvanicnog linka :

http://cubieboard.org/

Tu se moze procitati sve sto nekoga zanima o celom projektu, a za kupovinu ima i tu nekih linkova, ali i Google moze da nadje mozda i po boljoj ceni.

Bice verovatno i toga, ovo je projekat negde sa kraja prosle godine, kada jos nisu bili toliko jeftini SOC-ovi sa dva jezgra. KO hoce jeftinu Multimediju, njemu ostaju Android mini pleyeri, a ko hoce ovako po pricipu istom kao Raspberry-Pi, znaci da lako instalira Linux , da upravlja sa raznim uredjaima, sam pravi dodatke, itd, itd. Ovo je nekoliko puta jace od Maline, koja ima zastereli ARM 11 , i samo 512 mb memorije, bez ikakvog Flesha, pa za sve operacije koristi samo Sd karticu.

Malina ima podrsku zajednice, Cubieboard i ostala Allwinner 10 resenja nemaju nikakvu. Ali to neupuceni neznaju i zato ko kvocke ponavljaju jedno te isto...

Ljudi da vam javim posto vidim da stre neobavesteni. Ko drugi nego Kinezi napravili opet bolju stvar. Ne mislim na one Android Tv playere ili Stickove, koji mogu ali i ne moruja da budu bolji. Bolji su u Multimediji, ali neki ljudi imaju specificne potrebe pa su to isticali u raspravama.

Kao lakse instaliranje Linuxa , ili dodatni interfejs za hobiste koji bi upravljali motorima i drugim uredjajima. Sve to ima ovaj Kinez i jos mnogo vise, jer ima i interfejs za SATA diskove , u slicnoj je formi , stampana plocica kao i Malina samo mnogo jaci . Cena je oko 60 $ sa postarinom ,ako se dobro secam. Ako nekoga zanima okacicu link.

Samo da se vise u nebesa ne dize ovo ipak zastarelo i prevazidjeno G. Jeste da ima zasluga za inovaciju i da j edalo ideju drugima da naprave nesto bolje, ali Progres ide dalje, ne moze se godinama biti na ovoj bedi i tapkati u mestu, kada tehnika ovako brzo napreduje.

Promašio si poentu..RPi nije napravljen sa tim na umu..to je samo nusefekat..on je napravljen prvenstveno u cilju edukacije i maksimalno niske cene proizvodnje..zato je i postigao toliki efekat. Druga stvar je što ti uvozinci kod nas prodaju RPi za 60e, a cena mu 35$ na netu za B model..

Bio je dok su mu konkurencija bili Candy Stick proizvodi od 200 dolara.

Promašio si poentu..RPi nije napravljen sa tim na umu..to je samo nusefekat..on je napravljen prvenstveno u cilju edukacije i maksimalno niske cene proizvodnje..zato je i postigao toliki efekat. Druga stvar je što ti uvozinci kod nas prodaju RPi za 60e, a cena mu 35$ na netu za B model..

Ej ti privi vrtis kao pokvarena ploca. I Nobel je Dinamit izmislio u plemenite, rudarske svrhe. Znaci ti masis opet poentu. Sta je Eben Hteo, ti mu ocigledno citas misli, sta je posle Pricao, menjao je on svoju pricu vise puta. Da ne ulazim u analizu njegovih privatnih postupaka, svako neka radi sta hoce i kako zna. Za tvoju informaciju on je u startu imao ideju da napravi neku novu verziju Arduina sa istim mikrokontrolorom .

Posto je tada , vise ne pratim njegov Zivotopis, pa ne znam da li je jos Sluzbenik Broadcoma, za njih je projektovao video jedinicu , upravo tog SOC-a koji se ugradjuje u Malinu. Tek mu je tada sinulo da bi to moglo biti bolje resenje itd.itd.

Obecavao je on cenu od 20 $ pa nista, nije on Carobnjak, on je prvi posto je to njegova oblast, da ponovim on je prijektant, video jedinice na tom Broadcom Soc-u, prvi Promovisao malinu kao HTPC , pa to je i naslov teme, ako znas gde se nalazis. Kasnije je promenio pricu , i uvodio nekakve Degutantne gluposti poredeci Malinu sa BBc , modelima A i B. Sto apsolutno nema nikakve veze sa ovim. U sustini po njegovima nastupima koje sam gledao , pokusavao je da imitira jedno vreme ni manje ni vise nego pokojnog Stivena JObsa !!!

Ali sta je on hteo , a sta je ispalo nije ovde tema. Vec informacija da na ovom svetu koga zanima ovako nesto ili slicno za iste pare moze da kupi nesto bolje.

A Ebenu ce ostati Istorijske zasluge za osmisljavanje ovog koncepta i to niko i ne pokusava da mu preotme, ali Progres ide dalje, ne moze se zaustaviti iz nostalgicnih razloga, eto to je bilo ranije, prvo, pa ga teraj iako je prevazidjeno.

Poslednja izmena:
pa u tome i jeste fora, nije jeftin :(
Pa naruči ga preko neta i biće ti jeftin..

Ej ti privi vrtis kao pokvarena ploca. I Nobel je Dinatim izmislio u plemenite, rudarske svrhe. Znaci ti masis opet poentu. Sta je Eben Hteo, ti mu ocigledno citas misli, sta je posle Pricao, menjao je on svoju pricu vise puta. Da ne ulazim u analizu njegovih privatnih postupaka, svako neka radi sta hoce i kako zna. Za tvoju informaciju on je u startu imao ideju da napravi neku novu verziju Arduina sa istim mikrokontrolorom .

Posto je tada , vise ne pratim njegov Zivotopis, pa ne znam da li je jos Sluzbenik Broadcoma, za njih je projektovao video jedinicu , upravo tog SOC-a koji se ugradjuje u Malinu. Tek mu je tada sinulo da bi to moglo biti bolje resenje itd.itd.

Obecavao je on cenu od 20 $ pa nista, nije on Carobnjak, on je prvi posto je to njegova oblast, da ponovim on je prijektant, video jedinice na tom Broadcom Soc-u, prvi Promovisao malinu kao HTPC , pa to je i naslov teme, ako znas gde se nalazis. Kasnije je promenio pricu , i uvodio nekakve Degutantne gluposti poredeci Malinu sa BBc , modelima A i B. Sto apsolutno nema nikakve veze sa ovim. U sustini po njegovima nastupima koje sam gledao , pokusavao je da imitira jedno vreme ni manje ni vise nego pokojnog Stivena JObsa !!!

Ali sta je on hteo , a sta je ispalo nije ovde tema. Vec informacija da na ovom svetu koga zanima ovako nesto ili slicno za iste pare moze da kupi nesto bolje.

A Ebenu ce ostati Istorijske zasluge za osmisljavanje ovog koncepta i to niko i ne pokusava da mu preotme, ali Progres ide dalje, ne moze se zaustaviti iz nostalgicnih razloga, eto to je bilo ranije, prvo, pa ga teraj iako je prevazidjeno.
Que?? Ja ne znam o čemu ti pričaš? I nije taj tvoj otpušteni Broadcom inženjer promovisao Pi kao HTPC..nigde na sajtu Pi fondacije nema napomene za HTPC, to je zajednica došla do tog zaključka kada je počeo da se portuje XBMC za malinu jer su videli da može da vrti Linux.. Ja sam dao temi to ime, jer sam ja video tu jednu njegovu primenu..

I ponovo ti si taj koji maši poentu..Pi je razvijen kao low cost programibilno rešenje za učenje...ideja je bila da se deca uče programiranju na njemu..to da postoje bolja i skuplja rešenja to niko ne spori

Poslednja izmena:
Tekstovi njegove fondacije verovao ili ne nisu Biblija. U smislu nepromenjivosti. Svasta je on pisao , pa i menjao , a on je prvi ubacio i onu Kosku sa Quake Arenom. To je eto bilo , bar on tvrdi slucajno, tako mu palo itd.

A znas kome se i zasto bacaju Koske ??? Ko veruje u svoga Gurua Ebena, neka veruje, ja tu ne mogu nista, niti cu koga odvracati da veruje u sta god hoce.

Poslednja izmena:
LMAO..kakav bre Eben..ja prvi put čujem ime osnivača fondacije sad od tebe :d Nikad me nije zanimalo to..jel tebi nešto taj čovek uradio, nešto loše?

Za HTPC odes na XBMC forum i pogledas sta je podrzano od tih spravica. Pi je podrzan i vise nego dobro ali zbog ogranicenog hardvera nije sampion brzine. Sve radi ali preteras sa skinovima i ostalim eye candy Pi nece raditi bas najbolje. Allwinner 10 sprave uopste nisu podrzane.

Ajde bre prestani da zavaravas ljude svojim Neznanjem.

http://cubieboard.org/download/

Svi koji pogledaju stranicu videce da dolazi sa preinstaliranim XBMC. Po potrebi moze da se menja flesh sa Androidom, postoje vidi se na stranici razne verzije. Linux se butuje preko SD-a .

Tvrdnje da se uredjaj kvari. Pa sve se kvari na ovome svetu. Zar neko misli da se Malina ne kvari. Zbog ogromnog broja kvarova i sele proizvodnju u GB , mada sam projekat ima fail delove , kao sto je pregrevanje cipova koji upraljaju sa I/O plus pregrevanje stabilizitora napona.

KOliko sam gledao na njihovom forumu, nista cudno, vecina ljudi je nesto zeznula softverski, nije bas svako strucnjak , da po principu danas kupujem , uvece sam Ekspert, a mnogi se zale i sto nisu uspeli da ostvare neke svoje Egzoticne, Fantasticne ideje, mada su mnogi i uspeli .

Mada ovaj cubieboard nije HTPC, a to naravno nije ni Malina. Ovaj cubieboard vise predstavlja uspesnu alternativu Malini nego sto bi trebao da bude HTPC. Za multimediju na velikom TV-u su i dalje najbolji mini Androd pleyeri ili stickovi , kako ih ko naziva. Nude najvise za ulozeni novac sto se tice Multimedije.

Malina ostaje neko Sirotinjsko resenje za one koji nemaju LCD TV , jer jedina ima RCA TV izlaz.

I jos nesto , pa nije taj XBMC jedino resenje na svetu. Ima Milion Android pleyera koji zadovoljavaju sve potrebe korisnika. Sam XBMC nije nikakvo svetsko cuda, imam ga na Xbox-u clasiku, modovanom da radi preko Linuxa , a koristio sam i Malinu, procitajte stare postove. A ovde diskutuju ljudi koji nisu uredjaje o kojima Pene videli ni na slici.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno