Šta je novo?

Novi firmware za Xwave 9200

Vuk

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.02.2002
Poena
720
Pojavio se novi (nezvanicni) firmware za Xwave 9200 koji resava problem reprodukcije xvid-a sa packed beat stream-om (pozdrav za Gileii-a :wave: )
Ja sam ga isprobao i nekoliko naslova koji su sa starim fw seckali sa ovim novim idu normalno.
Koliko vidim sve opcije su iste kao i na poslednjem zvanicnom firmware-u, jedina razlika je sto sada po defaultu stoji upaljeno vreme trajanja filma (na TV-u) pa kome smeta mora da iskljuci na daljinskom upravljacu (display).

Firmware se moze skinuti sa:

http://www.geocities.com/gileii/9200.zip

Mala napomena, disk mora imati naziv MEDIATEK a fajl koji skinete, 9200.bin, morate promeniti u 9200.BIN jer plejer ne prepoznaje mala slova i tada prilikom flesovanja prijavljuje UNKNOWN DISC.

Poslednja izmena:
Skinuo sam i uspesno fleshovao masinu. FW je vizuelno drukciji, sada radi sa pobrkanom ekstenzijom (sub sa .srt ekstenzijom i obrnuto) plus radi i sa TXT ekstenzijom, pusta WMA audio fajlove, i jos dosta toga. Daleko bolji FW nego prosli.

Ja sam tek kasnije primetio da se vizuelno razlikuje, ***. kada mi je plejer skupljao prasinu skoro godinu dana zbog iritirajuceg seckanja pa sam i zaboravio kako originalni meni uopste izgleda. A bilo mi je malo cudno kada sam gledao one ikonice i slova... :)

Ja nisam imao problema sa seckanjem, sve je radilo normalno. Jedina zamerka mi je bila sto mi se desavalo da se ton smanjuje i pojacava neki put dok gledam divx filmove.

Ja nisam imao problema sa seckanjem, sve je radilo normalno. Jedina zamerka mi je bila sto mi se desavalo da se ton smanjuje i pojacava neki put dok gledam divx filmove.

Nije to bas seckalo, vise je bilo kao pad frame rate-a u igrama i to u nekim pravilnim intervalima (na oko 10-15sec) a izmedju toga sve tece glatko.
Da nisi slucajno prevideo to usporavanje, vecina ljudi koji su gledali filmove kod mene uopste nije primecivalo tu pojavu, tek kada sam im u trenutku usporavanja objasnio da je to problem tada su primetili, a do tada nista. A i nije bas na svakom filmu, pojava se manifestuje samo na filmovima kompresovanim xvid kodekom sa packed beat streamom, xvid filmovi bez PBS-a i svi divx-i rade normalno.
Sa druge strane mozda postoje razlike u samim plejerima pa otuda neko ima taj problem a neko ne.

Pozdrav

Ja sam ugradio novi firmware. Ne znam da li je vazno ali moj dvd je iz 2004.
Prevodi su ok medjutim od nekoliko filmova koje sam probao 2 nisu radili tj. cuo se samo zvuk dok su pre radili . Sve ostalo je dobro osim sto se tokom gledanja filma jednput zaglavio i culo se zujanje na tv-u. Posle iskljucivanja i ponovnog ukljucivanja je radio bez problema. :smash:

Poslednja izmena:
Ja takvih problema za sada nisam imao a i ne bih voleo da ih imam.

Probao sam dosta divx filmova i ispostavilo se da dosta ne rade tj. cuje se samo zvuk dok su pre radili bez problema. Sve ostalo je dobro. Ako zna neko sta moze da bude javite. :smash:

Posle provere u GSpot 2.52 svih divx filmova koji nisu radili spisak po GSpot-u
codeca koji nisu izgleda podrzani:

1. DIV3/DIV4 DIVX3 FAST MOTION
2. DIV3 DIVX3 LOW MOTION

Spisak je mail :) ali moj problem je sto su skoro svi moji filmovi bas u tim codecima. Voleo bih da proverite da li je kod vas isti takav problem .
Sto se tice jednog jedinog zaglavljivanja koje sam prijavio moguce da je
bilo problema sa strujom u mojoj zgradi pa je uredjaj tako odreagovao. Zaglavljivanje se nije ponovilo hvala Bogu.

Iako je firmware ispravljen u delu reprodukcije xvid-a sa packed beat stream-om ipak ima jedan veci problem, ne cita prevod koji se zove drugacije od filma. Znaci moze ono film.avi + film_ser.sub i te varijante gde je pocetak naziva isti a onda crtica pa nesto drugo, medjutim varijante film.avi + prevod.sub vise ne rade.
Izgleda da je autor ovog modifikovanog firmware-a za osnovu izabrao stari fw za 9200 kod koga je prevod morao da ima isti naziv kao i film.

Steta, ovaj firmware ima dosta poboljsanja, sa njim plejer cita wma, prevode u sub,srt i txt formatu (cak i sa pobrkanim ekstenzijama) i ima ispravljenu, vec pomenutu, reprodukciju xvid sa PBS-om.

Poslednja izmena:
Zdravo Vuce.
Na kojoj adresi mogu da nabavim najnoviji zvanicni firmware za XWave 9200?

Poslednji zvanicni firmware, star preko godinu dana, mozes skinuti sa www.nt.co.yu. Na naslovnoj stranici desno iznad slika fotoaparata imas link za firmware.

Nadam se da ce se uskoro pojaviti nov firmware. Do tada cu ipak zadrzati ovaj posto se osim gore vec pomenutih nedostataka (ne podrzava DIV3/DIV4 DIVX3 FAST MOTION i DIV3 DIVX3 LOW MOTION) dobro pokazao :) Do novog codec-a ...

PS: Zamolio bih ta da mi odgovoris da li i kod tebe ne rade gore pomenuti codec-i i ako si proveravao da li ima jos nepodrzanih.

Probao sam i opet isto ne rade (ne podrzava DIV3/DIV4 DIVX3 FAST MOTION i DIV3 DIVX3 LOW MOTION) .

Ja nemam ni jedan film sa tim codecom, tako da nemam tih problema.

Evo stavio sam u atachmentu novu verziju f/w s obzirom da elitesecurity trenutno ne radi.

Pozdrav,
Gile

Prilozi

• 9200.zip
    854.4 KB · Pregleda: 117
U stvari tek sam sad primetio da se ovaj "novi" strani firmware pojavio jos u aprilu ove godine. Trebalo bi da ima podrsku za east europian slova. Evo uploadovacu ga, pa ko hoce neka proba, mozda moze da otvori te Divx3 filmove.

U uputstvu pise:

here new firmware for xwave 9200
add txt support , remove freeze in xvid and remove some bugs.

burn with nero
1. in ISO section - ISO 9660 only
2. disk name - MEDIATEK
3. burn on cdrw speed 4x
4. finalize cd

and this is it...

Prilozi

• 9200-1.zip
    854.4 KB · Pregleda: 131
Poz Ja nikako ne mogu ovo da flesujem znaci stalno mi izlazi nepoznat disk iako stavim veliko bin jel moze neko da prodje kako ide cela instalacija i kako se ovo reze???

E sada ono sto je bitno da se ispostuje prilikom snimanja ovog konkretnog firmware-a:

1. Snimanje CD-a:
- Snima se obican data CD(ISO), pozeljno manjom brzinom radi bolje citljivosti,
- naziv diska mora biti MEDIATEK (velikim slovima)
- naziv fajla mora biti u obliku 9200.BIN, 9200A.BIN, MTK.BIN (takodje sve velikim slovima) i sta god od ovoga uspe dobro je.( slobodno mozes da stavis sve na jedan disk)
- disk nakon snimanja mora biti zatvoren (no multisession)

2. Ubacite CD u vas Xwave 9200 plejer i sacekajte par trenutaka dok se ne pojavi
poruka za nadogradnju firmvera;

3. Pritisnite taster PLAY i sacekajte da se firmver ucita;

4. Kada je firmver uspesno ucitan, plejer ce izbaciti CD i zapoceti nadogradnju firmvera
koja traje par minuta;

U OVOJ FAZI JE BITNO DA NE GASITE VAS PLEJER INACE MOZE DOCI DO OSTECENJA UREDJAJA.
Ako zelite CD mozete ukloniti iz lezista ali je bitno da plejer ne dirate.

5. Kada se nadogradnja zavrsi plejer ce se sam resetovati i mozete ga normalno koristiti.

PS: Kada je firmver jednom nadogradjen, ponovnim ubacivanje istog CD-a u uredjaj se ne moze
raditi nadogradnja jer ga uredjaj nece prepoznati kao CD-a za nadogradnju.

Au problem POMOC!

Elem flashovao sam sa firmware-om jedan od ovih od koji ste stavili (mislim da je ovaj zadnji).Sto se tice divx-a odlicno radi ali sa dvd-om pri menjaju sekcija i koriscenje prevoda dolazi do "snega u boji", velikih smetnja i ne moze da se gleda.

Pokusao sam da flasujem opet sa darkman-ovim firm. ali izlazi mi poruka nepoznat cd :crash: :crash: :mad:

Sta da radim? Jel moram da uzimam ipak 9300 ili ima spasa???
Ako neko moze da ostavi linkove ka totalno ispravnim firm. bio bih zahvalan!

Poz

P.S.Nikad vise ovo necu da radim bez preke potrebe

Nazad
Vrh Dno