aladin ss
Slavan
- Učlanjen(a)
- 19.07.2005
- Poena
- 320
Naime u firmi je poslije nestanka struje firewall otišao u vječna lovišta. E sad dali su nam odriješene ruke da kupimo neko ozbiljnije rješenje. Dobili smo ponudu od dobavljača: (cisco asa 5510 + csc20 modul, 250usr /av /url/ spam/ spy) cjena oko 7500€ + licenca za av godišnje oko 300-400$. Ovo mi djeluje preozbiljno i poprilično skupo.
Zanima me ima li neko iskustva sa navedenim (a nisam našao na internetu da ga hvale) i ima li neko bolje-povoljnije riješenje tipa Juniper pošto nisam uvjeren da nam ovako nešto treba. Firewall mora da ima av, spam, spy,i IDP i da je rack mount.
zahtjevi:
do max 50 usera
2 servera MS 2003(symantec av server i file server)
1 domain server MS 2003
2 unix db servera
statičke ip adrese i na svim mašinama je instaliran symantec av 10.2 ako to ima ikakve veze
Zanima me ima li neko iskustva sa navedenim (a nisam našao na internetu da ga hvale) i ima li neko bolje-povoljnije riješenje tipa Juniper pošto nisam uvjeren da nam ovako nešto treba. Firewall mora da ima av, spam, spy,i IDP i da je rack mount.
zahtjevi:
do max 50 usera
2 servera MS 2003(symantec av server i file server)
1 domain server MS 2003
2 unix db servera
statičke ip adrese i na svim mašinama je instaliran symantec av 10.2 ako to ima ikakve veze
Poslednja izmena: