Šta je novo?

Novi Duron OC

Misko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
02.10.2000
Poena
769
Evo slicice, ploca Abit KD7-E, cooler raptor, voltaza 1.7, bootuje na 2.6!?!?!?! Kad budem imao vremena mucicu ga jos malo, ulazim u win sa 2500 i jos kusur 100%. Inace moze da se moduje L2 modom u XP, odradicu i to ovih dana pa postujem.

Jel' to 1600?

Bravo misko majstore :happy: Kolko je stepeni kad radi na 2.4-2.5Ghz?
Ako ti nije teshko postavi ovde brojke sa stikera cpu-a.
Kad budesh modovao u XP probaj da koristish wcpuid v3.1a da vidish kako ce da ti detektuje jezgro :wave;

Temperatura recimo 3C niza od tbreda B na istom taktu i voltazi.

Primerak je:

DHD 1600 DLV1C
MIXIB 0336TPMW
Z327945260350

p.s. Gledao sam na xtreme-u i izgleda da sam ubo najbolji koji moze da se nadje ;) , bar ima najbolje kotirane oznake.

p.p.s. Posto trenutno nema B 1700 i 1800, ovo mu dodje kao odlicna zamena + jos ako proradi mod u tbreda bice :boom: :boom: :boom:

Pozdrav.

Izgleda da i kod Durona postoje razlicite revizije jezgra...

Ovaj Miskov ima B na kraju oznake, a postoje i serije sa oznakom A na kraju (izgleda da imaju visak zaliha i TBred B i Tbred A jezgara, pa sta se zalomi :) ). Nadam se da ovaj Duron nece dugo, jer mi se prevrce stomak pri pomislli da ce ljudi morati opet da jure specijalne, B revizije jezgra - kao u (zlatno) vreme "1700+ za 50e" :)

Misko je napisao(la):
Evo slicice, ploca Abit KD7-E, cooler raptor, voltaza 1.7, bootuje na 2.6!?!?!?! Kad budem imao vremena mucicu ga jos malo, ulazim u win sa 2500 i jos kusur 100%. Inace moze da se moduje L2 modom u XP, odradicu i to ovih dana pa postujem.

Jel si probao da dižeš na toj ploči voltažu preko 1.8v? Meni Xp 1700+ radi bez problema do 1.8v, kako pređem 1.8v na bilo kojoj frekvenciji kuca. Npr. sa 2530Mhz ulazi u swinjdows na 1.8v ali na istoj frekvenciji i 1.825v i više odmah me sačeka plavi ekran. Spustim na istoj voltaži na neku malu frkvenciju opet plavi ekran :confused: Kako vratim na 1.8v i manje sve radi normalno.

Rosicu, ccc, kaze se normalno, ne noramlano! cheers

Misko jesh jednom sve pohvale i hvala za brojke i slova.
Kako ga klokujesh sa fsb ili mnoziocem & koja temperatura :?:
Shto rece Delimir i ja sam isto pomislio da ima A i B jezgro pogotova kad sam video kako se neki dobro klokuju a neki loshe.To su ustvari XP koji nisu proshli fabrichki test kesha pa sad od njih prave Durone.Zato kod svih cpu-a nece da radi L2 modovanje (otkljuchavanje josh 128kb) kesha ista fora je i kod Thortona.

btw Cpu-Z v1.20 nece da radi u Win98 ali zato Cpu-Z v1.20a hoce :)
URL http://www.cpuid.com/download/cpu-z-120a.zip

Go for it Misko 8)

Bravo Misko sad cu ja da nabacim Duronce kakav Xp

koja je cena procesora,kolko ima kes memorije-> 128?

Nije valjda da vi jos uvek verujete Misku? :beat:

Je li, Misko, jesi li to pronasao neku caku i za WCPUID, kao onomad za Cpu-Z? :mrgreen:

CAR je napisao(la):

Je li, Misko, jesi li to pronasao neku caku i za WCPUID, kao onomad za Cpu-Z? :mrgreen:

Chovek se jednom nashali i sada mu niko nishta ne veruje... :mrgreen:

Yokozuna je napisao(la):
Misko jesh jednom sve pohvale i hvala za brojke i slova.
Kako ga klokujesh sa fsb ili mnoziocem & koja temperatura :?:
quote]

Ocigledno mnoziocem
Drugim recima - vidi sliku! ;)

CAR je napisao(la):

Bas zato sam okacio sliku WCPUID-a tu nema stelovanja.

delimir je napisao(la):
Izgleda da i kod Durona postoje razlicite revizije jezgra...

Ovaj Miskov ima B na kraju oznake, a postoje i serije sa oznakom A na kraju (izgleda da imaju visak zaliha i TBred B i Tbred A jezgara, pa sta se zalomi :) ). Nadam se da ovaj Duron nece dugo, jer mi se prevrce stomak pri pomislli da ce ljudi morati opet da jure specijalne, B revizije jezgra - kao u (zlatno) vreme "1700+ za 50e" :)

Koliko je meni poznato svi 1.4 su A, a svi 1.6 duroni su B. Inace vec ga vidim kao best buy.

Stevs je napisao(la):
...

Jel si probao da dižeš na toj ploči voltažu preko 1.8v? Meni Xp 1700+ radi bez problema do 1.8v, kako pređem 1.8v na bilo kojoj frekvenciji kuca. Npr. sa 2530Mhz ulazi u swinjdows na 1.8v ali na istoj frekvenciji i 1.825v i više odmah me sačeka plavi ekran. Spustim na istoj voltaži na neku malu frkvenciju opet plavi ekran :confused: Kako vratim na 1.8v i manje sve radi normalno.

Ma Ok to sa voltazama, ali za preko 2400 treba opaka voltaza, mog sam przio sa 1.95 i opet ista prica krene da dize XP i pukne negde na pola, a ulazi u BIOS 15 puta za redom i nikad nije blokirao masinu pri boot-u????

Verovatno je cooler kriv, uzecu neki 5+k 80mm, pa cu onda da probam, dok ne udjem u win sa 2.6 necu se smiriti. Mozda ima veze i sa plocom uzecu ovih dana NF7 pa cu da probam i sa njom.

Ups nisam ni gledo monozilac na slici, vec samo kako detektuje core pa samo posle jurio sliku od xp-a da uporedim core i uporedjivo brojke i slova sa stikera. :)
Jeli Misko jel uspeo L2 mod :?:

Misko bre reci slobodno gde si kupio duronče (ja kao ne znam :mrgreen:)...

Bane® je napisao(la):
Misko bre reci slobodno gde si kupio duronče (ja kao ne znam :mrgreen:)...
Rece mi "gazda" juce da ce da mu trazi nazad ovog Durona... :beat:

Yokozuna je napisao(la):
Jeli Misko jel uspeo L2 mod :?:

Koji L2 mod (ima ih 2)?

Nemam pojma sta da radim, procenat uspesnosti pretvaranja durona u tbreda je oko 25%, trulo bi mi bilo da spalim ovako dobar primerak.

p.s. Videcu sa selotejpom i licnom jer onda i da ode vazi garancija ;) .

Misko je napisao(la):
...
Nemam pojma sta da radim, procenat uspesnosti pretvaranja durona u tbreda je oko 25%, trulo bi mi bilo da spalim ovako dobar primerak.
Slab je to procenat, batali to, nemoj da se *****avas sa takvim procesorom...

Misko je napisao(la):
...

p.s. Videcu sa selotejpom i licnom jer onda i da ode vazi garancija ;) .

Osim ako taj od koga si kupio ovo chita.

Car - Da nece mozda Duron da ugrozi tvog XP-a ili cete ti i Misko da
se takmichite ko ce pre da spali cpu. Da,da dao je sliku na 3V i ushao tamo
odakle vishe nikad nece izaci a pre toga je ispustio poslednji krik :boom: :)

Misko - selotejp je ok, a koji je drugi mod jel dole sa pinovima?

Postovo sam dvaput isto, a nemogu da izbrishem post samo da editujem, ako neko od moderatora ovo prochita nek obrishe.

Yokozuna je napisao(la):
se takmichite ko ce pre da spali cpu.
Pa, Misko ce da spali svog prvi, naravno :beat:

Yokozuna je napisao(la):
se takmichite ko ce pre da spali cpu. Da,da dao je sliku na 3V i ushao tamo
odakle vishe nikad nece izaci a pre toga je ispustio poslednji krik :boom: :)

Misko - selotejp je ok, a koji je drugi mod jel dole sa pinovima?

Da sa pinovima, da bi otisao na 250fsb :mrgreen: .

CAR je napisao(la):
...

Pa, Misko ce da spali svog prvi, naravno :beat:

Ti cuti, ja jos nisam nista nosio na reklamaciju :hump: .

Misko je napisao(la):
...
Ti cuti, ja jos nisam nista nosio na reklamaciju :hump: .
Da, kad i nisi overkloker, nego baba! :beat:
Nema tog O/C-era koji nekada nesto nije zeznuo...

Misko je napisao(la):
...

Koliko je meni poznato svi 1.4 su A, a svi 1.6 duroni su B. Inace vec ga vidim kao best buy.

Nije tacno. Primerci koje sam ja vidjao su bili na 1600 MHz, ali su iz A serije.

CAR je napisao(la):
...

Da, kad i nisi overkloker, nego baba! :beat:
Nema tog O/C-era koji nekada nesto nije zeznuo...

Nije tacno. Kao mali je probao da OC Hi-Fi zvucnike sa naizmenicnom strujom, i ubio ih je ko zeca. :D

Nazad
Vrh Dno