Šta je novo?

Novi drajveri za Agere 56K V92 soft modem

markokg

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
609
Cao,

Da li neko moze da mi da link na kome mogu naci verziju drajvera 2.1.19 ili vecu za gore navedeni modem. Ukoliko neko ima doticne drajvere moze i da mi ih posalje na mail [email protected]

Unapred hvala Marko

Kakva ti je to oznaka drajvera ??? Mozda za neki specificni model ili brand...
Obicno svi Lucent/Agere modemi rade sa drajverima koji su ranije ranije imali oznake 6.xx, a sad 8.xx, mislim da je najnoviji 8.22 ili sam cak negde video 8.26 (...not sure ! )

Ah, to je verzija za total softverski model(u kutiji Matrix ili Miracle, samo jedan cip), mada bez problema na njemu funkcionisu i klasicni drajveri, i obrnuto-ti drajveri na ostalim lucentima. Modem je korektan

Iz ovoga ce biti sve jasno
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=26806

Posebno obratiti paznju na Lukijin komentar.

Model je I56LVP-C50, znam da je sa Agere chip-om i da je soft modem. Posto modem nije na mojoj masini ne znam FCC tako da ne mogu nista reci o proizvodjacu.Drajvere koje sam stavio sa Cd-a koji sam dobio uz njega rade OK na staroj cetrali 489xxxx gde imam i dvojnika, pulsno je biranje...., ali na novoj centrali pravi probleme, konstantno prijavljuje zauzece linije(sto nije tacno). Verzija drajvera sa cd-a je 2.1.11 a uz pomoc Lukijinog komentara nasao sam i verziju 2.1.19 na Lectron-ovom sajtu.Danas cu probati pa cu obavestiti o rezultatima.

Pozdrav Marko

Pa da li neko zna gde mogu da skinem drajvere za lucent agere - trebaju mi odredjeno 8.12 ili manje ?
tnx

http://808hi.com/56k/ltwin7.htm
http://www.agere.com

drapin je napisao(la):
Kakva ti je to oznaka drajvera ??? Mozda za neki specificni model ili brand...
Obicno svi Lucent/Agere modemi rade sa drajverima koji su ranije ranije imali oznake 6.xx, a sad 8.xx, mislim da je najnoviji 8.22 ili sam cak negde video 8.26 (...not sure ! )

Na Agere sajtu su osvanuli novi 8.28 drajveri

Proba sa drajverima je sasvim uspela, znaci ako neko ima problema sa modemima koji imaju Agere (sortware) chip neka pokusa sa verzijom drajvera 2.1.19 sa www.lectron.com.tw.

Pozdrav Marko

Imam ja 2.1.28 !!! Ali samo za WinXP, skinuo sam ih preko Windows update i sacuvao CAB. Predlazem vam da probate, CAB ce biti negde u Temporary internet files (lako se provali ima samo brojeve u nazivu a i po datumu) pa mozete da ga sacuvate.

Bane-Nis je napisao(la):
...

Na Agere sajtu su osvanuli novi 8.28 drajveri

To je znacajna informacija, i ja sam odma` probao te drajvere, koristio sam ih 2 dana, ali sam morao da se vratim na stare 8.24

Naime, imam stariji (4godine) lucent winmodem, i sa ovim 8.28 drajverima prekine mi vezu u toku serfa (nekad posle 10 minuta, nekad posle 3 sata) na slucajnoj bazi-nisam mogao da nadjem neku pravilnost. Kad radi, radi savrseno. Videcu da mozda nije problem sto sam samo upgrade-ovao drajvere - mozda sam trebao sasvim da skinem prethodni, pre nego sam instalirao 8.28

DS9 je napisao(la):
...

To je znacajna informacija, i ja sam odma` probao te drajvere, koristio sam ih 2 dana, ali sam morao da se vratim na stare 8.24

Naime, imam stariji (4godine) lucent winmodem, i sa ovim 8.28 drajverima prekine mi vezu u toku serfa (nekad posle 10 minuta, nekad posle 3 sata) na slucajnoj bazi-nisam mogao da nadjem neku pravilnost. Kad radi, radi savrseno. Videcu da mozda nije problem sto sam samo upgrade-ovao drajvere - mozda sam trebao sasvim da skinem prethodni, pre nego sam instalirao 8.28

Ovako trazio sam na netu gde mogu da downloadujem modem drivere ali nigde nema da se skine nishta ili mora da se plati....
Zato ako mogu da zamolim neke od vas da mo poshalju drajvere za lucenta winmodema kako bi ih isprobao i experimentisao hvala

Ako neko oce da ja njemu poshaljem moje drivere nek kaze ja imam
8.10
I56LVP-X4_V824_V92_WIN9x-NT-ME-2000-XP.exe
5.92
8.28
6.01
1.0.5
ako neko zeli da mu poshaljem neke od ovih drivera nek mi poshalje na
[email protected]
Ako neko zeli da mi poshalje neke od drivera neka mi poshalje - zelim narucito ove od 5.00 do 8.28
hvala
p.s. Stavicu ovaj 5.92 na moju stranicu pa mozete odmah da je download-ujte

http://home.drenik.net/netgames/de_niro/modem592.exe

DS9 je napisao(la):
...

Izgleda da sam sirio dezinformaciju.
Naime, kada sam koristio 8.28 nisam bio iskljucio "poziv na cekanju" (digitalna centrala - dobijete signal u slusalici da vas neko drugi zove, dok vec razgovarate sa nekim), pa je to izgleda prekidalo vezu.
Kada sam to iskljucio(#43#, ukljucuje se sa *43#) i vratio 8.28, nema vise slucajnog pucanja veze.

DS9 je napisao(la):
...
Izgleda da sam sirio dezinformaciju.
Naime, kada sam koristio 8.28 nisam bio iskljucio "poziv na cekanju" (digitalna centrala - dobijete signal u slusalici da vas neko drugi zove, dok vec razgovarate sa nekim), pa je to izgleda prekidalo vezu.
Kada sam to iskljucio(#43#, ukljucuje se sa *43#) i vratio 8.28, nema vise slucajnog pucanja veze.

Za stare Lucente(i ja imam takav), uopste nema svrhe instalirati drajvere novije od verzije 6.0!! Provereno na W98/SE/ME, W2K sa SP1/2/3, i na XP Home/Pro/wSP1.
Najstabilniji, najbrzi...

Mislim da si vrlo u pravu, ja nisam primetio neku bitnu razliku, menjajuci drajvere kod svog winmodema. Medjutim, nekako stalno verujem da ako npr. imam noviji os (winxp) onda je mozda uputno instalirati novije (zvanicne) drajvere. Ni sa jednom verzijom nisam uspeo da resim problem sto se ponekada desava da se nakon uspesne konekcije provajder ne vidi pingovanjem, pa naravno nema nikakvog protoka. Sa svakom novijom verzijom pomislim da ce to mozda resiti, al` kako stoje stvari verovatno to ima veze sa necim sto nije neposredno do drajvera modema.

DS9 je napisao(la):
Ni sa jednom verzijom nisam uspeo da resim problem sto se ponekada desava da se nakon uspesne konekcije provajder ne vidi pingovanjem, pa naravno nema nikakvog protoka. Sa svakom novijom verzijom pomislim da ce to mozda resiti, al` kako stoje stvari verovatno to ima veze sa necim sto nije neposredno do drajvera modema.

To je iskljucivo do provajdera. Desava se i sa full hardverskim modemom (ISA U.S.Robotic).

Vrh Dno