Šta je novo?

Novi drajveri, novi problemi.

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Znate onu staru:"Bolje vrabac u ruci nego golub na grani", e pa uverio sam se u to pre par dana.
Imam graficku MSI GF4MX440 (vrlo malo je koristim za igranje tako da se ne zalim, i to sto se igram su vrlo stare igre). Nabavio sam igru DDD Pool 1.2 domace proizvodnje. Kako nije htela da radi sa mojim starim drajverima za graficku, koje sam dobio uz nju, instalirao sam nVidia ForceWare 77.56 whql. I igra je proradila. Ali kada sam hteo da odigram posle dan-dva Worms World Party (koja je radila super do tada), pokazuje crn ekran, poruku u plavom prozorcetu Out of Range 127kHz 100Hz. Vrlo cudno jer monitor (Hansol 720P) bez problema na 1024x768 izvlaci refresh rate od 100Hz. Posle sam isao redom i proveravao, ista prica i sa AoE, Chicken Invaders itd. Ali sam zakljucio da to radi samo na rezoluciji od 800x600 (u igrama) jer se to desava i pri startovanju Swat 4 (koji je isto super radio do tada) jer je njegov main menu u 800x600. Isto nece ni NFSU2 u 800x600. Isto se ponasa i Windows XP u 800x600.:wall:
Da li postoji neko resenje za ovu zbrku (mozda neka opcija koju ja ne znam), ili mi ne gine vracanje na stare drajvere, sto mi se stvarno ne radi, jer sam imao neke muke dok sam instalirao ove nove.
Ajd pomoz'te umornom coveku :bottle:

Probaj sa 71.89-whql,pa javi...

pozz

Najnoviji su 81.98 WHQL, probaj sa njima. Pre instalacije obiši stare i pokreni Driver Cleaner Pro u Safe Modu da očisti ostatke tih drajvera.

Takođe probaj da obrišeš pa ponovo instaliraš drajvere za monitor.

Poslednja izmena:
Wolfman je napisao(la):
...Imam graficku MSI GF4MX440 (vrlo malo je koristim za igranje tako da se ne zalim, i to sto se igram su vrlo stare igre). Nabavio sam igru DDD Pool 1.2 domace proizvodnje. Kako nije htela da radi sa mojim starim drajverima za graficku, koje sam dobio uz nju, instalirao sam nVidia ForceWare 77.56 whql. I igra je proradila...

Probaj 71.89. Ili mozda jos starije drajvere. NIKAKO novije, imaces jos vise problema sa grafikom i "out of range" simptomima.

Ovo se jako cesto desava, iskljucivo je drajverske prirode, nema veze ni sa monitorom ni grafickom.
Igrica bi morala da proradi i sa 6x.xx drajverima.

Poslednja izmena:
Ma nek se nosi, vracam se ja na starije drajvere, nemam strpljenja za ovakve gluposti.Da zbog jedne igre ja sebi kidam zivce nemam nameru, neka ljudi lepo nadju valjanog sistemasa pa izbegnu ovakve probleme.
Case Closed... 😡

Nazad
Vrh Dno