Šta je novo?

Novi digitall i cd

Shumaher

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2001
Poena
619
Poz

Poshto sam dochekao ponedeljak da kupim Digitall,brzhe bolje sam otishao kuci da probam cd kad ...
... pogledam cd i ono skroz je bio izgreban i na jednom delu cd-a ima dve linije dugachke 6 cm i debele 1 cm od kako mi se chini maltera
Za uveche cu skenirati cd i prikachiti sliku da vizuelno vidite .
Do .raga

prednja

Poz

Evo prednja strana

Pa koliko vidim to si mogao da vidis i kad si kupovao (bar ovo sa gornje strane) i da odmah reagujes. Ako ne, trebao si odmah da vratis prodavcu i da uzmes drugi. Od postovanja ovde ces slabo imati vajde. Ako ti je bas na tom cd-u bilo nesto izrazito znacajno narezacu ti ja kopiju (samo donesi prazan cd).

Zamena

Hmmm, svasta sam video, ali ovo je stvarno cudno. Javi se na telefon redakcije 31.12. ili posle Bozica i dogovoricemo se da dobijes drugi CD.

Shumaher je napisao(la):
od kako mi se chini maltera
ma jesl si sigaran da je malter? mozda se neko u stampariji previse odusevio cd-om? :D:D:D

Na CD-u nisam pronasao nista bez cega nisam mogao da zivim, a da vec nisam imao, ali u svakom slucaju pozdravljam akciju i nadam se da ce se ista nastaviti i u buduce (narocito mi se dopao detalj da je cena nepromenjena - neki su vrlo nepopularno povecali cenu da bi uz svaki broj "poklonili" cd sa gomilom dzidza-bidza koje nisu svima preko potrebne).
Pohvaljujem sto je stavljen OpenOffice 1.01, ali mi nije jasno zasto WinRAR 3.1 Beta4 kad je uzasao finalni, Opera 7 Beta1 (izasla Beta 2), WinAmp 2.80 (izasao 2.81), itd.
Razumem da ste stavili sve sto je pominjano u Digital-u, ali niste morali da budete bas toliko dosledni u tome :D
U svakom slucaju svaka cast !!!

Nego, kako ste uspeli da ispisete onaj Digital! sa donje strane diska?

Crni je napisao(la):
Na CD-u nisam pronasao nista bez cega nisam mogao da zivim, a da vec nisam imao, ali u svakom slucaju pozdravljam akciju i nadam se da ce se ista nastaviti i u buduce (narocito mi se dopao detalj da je cena nepromenjena - neki su vrlo nepopularno povecali cenu da bi uz svaki broj "poklonili" cd sa gomilom dzidza-bidza koje nisu svima preko potrebne).
Pohvaljujem sto je stavljen OpenOffice 1.01, ali mi nije jasno zasto WinRAR 3.1 Beta4 kad je uzasao finalni, Opera 7 Beta1 (izasla Beta 2), WinAmp 2.80 (izasao 2.81), itd.
Razumem da ste stavili sve sto je pominjano u Digital-u, ali niste morali da budete bas toliko dosledni u tome :D
U svakom slucaju svaka cast !!!
Nego, kako ste uspeli da ispisete onaj Digital! sa donje strane diska?
Ako vam nesto bas treba u radu, svakako cete to nabaviti, ne cekajuci hoce li se pojaviti na nekom CD-u koji se deli uz casopis, to je jasno. Nemojmo zaboraviti da je pristojna veza u vecem delu zemlje jos uvek misao imenica (pricam iz licnog iskustva) i da je download veci od 10 MB nocna mora. Vredi i to sto na CD-u mozes naci neki program koji mozda nisi koristio jer nisi ni znao za njega ili si (pogresno) procenio da ti ne treba.
Doslednost je nas princip :D
Hvala na pohvalama, a sto se tice znaka Digital!, paaaa, unajmili smo majstor Baneta da nam izgravira. Salim se, fabrika u kojoj su radjeni diskovi je dobra pa postoji i ta mogucnost koju smo sa zadovoljstvom iskoristili.

CD u Digitalu! je odlican, mnogo korisniji od onih nesreca iz Mikro-a. Bar sto se tice mojih potreba & preferencija...
Da sam znao da ce se pojaviti, ustedeo bih sebi nekoliko noci smornog svlacenja fajlova. Iskreno, bolji nisam nasao ni u jednom casopisu do sada. Sve pohvale za ideju i realizaciju!

inache

Poz

Stvarno mi se svidja CD i spolja i iznutra tj sadrzhaj ( kupih drugi ) ,
jer verujem da ce digital da uz chasopis da daje i cd

Ma no frks , mozhda majica ,ali ako nije izvodljivo onda bar obecanje da cete barem pokushati da dajete CD pa makar i poskupele novine ( molim da ne bacate kamenje i paradajze na mene ) ovo je samo predlog

BTW

Srecna Nova 2003 i svakom zhelim puno zdravlja , lichne srece ( poshto sam bio today u BG a vozio nas taksista a chlan je Beo taxi-a ,verovatno ce danas postati tatica ) , ljubavi , para i sati za internet .
Pozdrav

MOram da se ispravim, ipak bi koristi od ovog tvog posta. Svaka cast panto za reakciju. I ja isto mislim da vam je cd odlican, ima vise korisnih stvari nego sto sam nasao na bilo kom cd-u u poslednje vreme, a tu racunam Vidi, Bug i Mikro iz poslednjih 3-4 meseca.

Nemojte pogresno da me shvatite. Nije mi uopste bil namera da pljujem cd. Cak naprotiv, sve pohvale za to. Ono da na njemu niam nasao nista specijalno je bilo licno i vise komentar za Sumija, ali sam siguran da kako Panta rece ima sa veliki broj citalaca korisnih programcica (koje nisu mogli da skinu sa neta ili imaju staru verziju ili mozda cak nisu ni znali da postoje).
Zato sam i predlozio da se ako to mogucnosti dozvoljavaju tako nastavi i ubuduce, a svidja mi se i predlog za majicu, ali to bi vec moralo da se doplati :( mada verujem da bi i za to bilo zainteresovanih kao sto je bilo svojevremeno sa Bench majicama, a osta i gomila ljudi koja nije uspela da dodje do istih (Peca je obeao da ce biti opet, ali do sada nista :( ).
:wave;

CD je sasvim OK (sadrzaj). Malo su slagali za one Digital! wallpaper-e, u casopisu pise da postoje na CD-u, a nema im ni traga.
Moram da dodam da je i moj nafaltiran na jednom delu bas nekim belim sr**em sto lici na malter, ali nije kao kod Shumija. Moze da se cita, mada sa CD540E imam problema sa citanjem! Izmuci se citac pravo dok procita odredjene sektore! Mislim da ovo nije problem do tog malecnog maltera na mom disku vec do kvaliteta samog medija i/ili CD pisaca na kome je rezano. Qatastrofa. :(

Solidno za pocetak ali predlazem da se na CD stave i prethodni brojevi Digitala u PDF formatu.

Digital CD je ubedljivo najbolja i najkorisnija zbirka programa na CD-u koja je izasla kod nas.

Ima i zastarelih programa, ali ako uzmem da meni na dobroj Alkatel centrali za jedno 15 MB treba sat vremena (u idelanim uslovima), a za 450 MB bi mi trebalo oko 30 sati, sto je oko 20 dinara sat (najmanje) + 5.5 dinara Telekomu ako se skida nocu i ispadne oko 950 dinara, sto je definitivno lepa usteda, a tek za ljude koji su na krs centralama, gde je usteda visestruka.....

A i omogucava da kada covek recimo reinstalira sistem, sve ili veliki broj korisnih programa ima na jednom mestu, sto prilicno ubrzava instalaciju.

Marti Misterija je napisao(la):
Solidno za pocetak ali predlazem da se na CD stave i prethodni brojevi Digitala u PDF formatu.

A zamisli da ja nadjem sve brojeve marti misterije u JPG-u :) Cemu onda kolekcionarstvo? :)

Marti Misterija je napisao(la):

Izvini, ali da li si ti razmislio kada si ovo napisao ? :)

Mislim, da to i oce neko da uradi, to bi ti masno naplatio,
Mozda ne za Digital! ta novina je nova pa nema mnogo brojeva, ali recimo neku dnevnu novinu, koja ima nekoliko hiljada ili desetina hiljada brojeva, zamisli da uredniku trazis sve brojeve u PDF-u na disku.

Bilo bi :D

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):

Mozda ne za Digital! ta novina je nova pa nema mnogo brojeva, ali recimo neku dnevnu novinu, koja ima nekoliko hiljada ili desetina hiljada brojeva, zamisli da uredniku trazis sve brojeve u PDF-u na disku.
Što? Pa PCPress je to već uradio... prvih 45 brojeva.

Pa nije losa ideja da se recimo na novogodisnji cd nabace PDF verzije brojeva iz protekle godine cisto da su tu pri ruci ako se neki papirni primerak zagubio ili slicno...

Sasa je napisao(la):

Pozdrav!

BTW, planira li SK nesto slicno?
Sponzor za CD, i eto nama CD-a uz SK ;)

Re: inache

Shumaher je napisao(la):
Poz
Stvarno mi se svidja CD i spolja i iznutra tj sadrzhaj ( kupih drugi ) ,
jer verujem da ce digital da uz chasopis da daje i cd

Ma no frks , mozhda majica ,ali ako nije izvodljivo onda bar obecanje da cete barem pokushati da dajete CD pa makar i poskupele novine ( molim da ne bacate kamenje i paradajze na mene ) ovo je samo predlog

Samo mi nije jasno sto ga nisu upakovali u neku kesicu od <2 dinara...

Re: Zamena

Panta je napisao(la):
Hmmm, svasta sam video, ali ovo je stvarno cudno. Javi se na telefon redakcije 31.12. ili posle Bozica i dogovoricemo se da dobijes drugi CD.
Panto , Panto opet si nesto betoniro
kazem ja panta je kriv za sve
:cuss:

Eto, taman smo se lepo raspricali kad ja pobegoh daleko od civilizacije i interneta na nekoliko dana :).
OK ljudi, sad ste me vec zabrinuli. Moze li neko da posalje na adresu redakcije taj "zamazani" CD. Mi nismo naleteli na takve primerke pa bi voleli da vidimo o cemu se tacno radi. Sto se tice kvaliteta medija i rezaca, oni nisu diskutabilni jer CD i nije "rezan" vec je radjen fabricki (tzv. original).
Sto se tice majice, pa mozda bi bilo bolje da ovih dana delimo Digital dzempere :)
Wallpaperi su bili spremljeni, ali nam ostadose na desktopu ;)
PDF izdanje jeste interesantno ali je, kao sto rekose, veoma obiman posao i nece ga biti u skorije vreme. Mada, ako se zainatimo... :)
Uzgred, hvala na komplimentima, ja se zacrveneh u ime cele redakcije. Srecna svima Nova 2003. godina.

Ja na tom disku ne mogu da najdem Nimo Pack , a u casopisu pise da ima???

Znaci u sledecem broju ce biti Digital! dzemperi :)
Nemoj samo da budu oni sto ste betonirali u njima :D

I moj primerak CD-a je bio prilicno izgreban i sa nekim (pod rukom osetljivim) prljavstinama. Tek na trechem CD citachu sam uspeo nekako da ga celog prochitam i da narezem !? sebi jedan normalan CD.

Sasa je napisao(la):

Pozdrav!

Sorry Mr. Big Shot Editor ali ja sam lepo napisao da bi bilo lepo da se Digital ( koji koliko mi je poznato, nije poverljivog sadržaja) a ne New York Times (i njegovih x zilion brojeva sa xyz milion stranica) prebace u PDF.
Sta je to toliko strasno u tome. I ona brooka od PC Presa je to uradila, pa sto ne bi i Digital, kao uostalom i mnogi svetski casopisi.Sta me bre briga za dnevne novine i ko je njih uopšte spominjao !?!?!?
Bože kako svi vi koji nesto radite u tom poslu umisljate da radite nesto od neprevaziđenog značaja, umetničkog i kreativnog dometa, pa mislite da sve treba da naplatite do malog mozga.

Za Maxa - ma cuo sam ja za kolekcionarstvo i ne bi verovao sta sam imao u svojoj kolekciji stripova i kompjuterskih casopisa objavljenih u SFRJ/SRJ/"Bog-te-pita-čemu".. ali zar poenta novih tehnologija nije upravo u tome da mi umesto polovine podruma, sve to lepo bude na cd-u.

Grobar je napisao(la):
Ja na tom disku ne mogu da najdem Nimo Pack , a u casopisu pise da ima???

Jes, izgleda da su ga omanuli. Ima samo nekoliko komponenti iz paketa, odvojeno...

Inace, ja sam imao srece pa sam dobio CD bez gipsa, no primetno je da mi se i Pioneer DVD i ASUS CDRW malo muce da ga procitaju. Ovo ne treba shvatiti kao kritiku (vec sam i napisao da sam prilicno zadovoljan CD-om), vec kao preporuku da se za neki buduci (hope so...) CD mozda promeni firma koja je radila duplikaciju.

Shaljem

Poz

Evo Panto shaljem sutra cd na atresu digitalla

Nazad
Vrh Dno