Šta je novo?

Novi desktop racunar. Help!

SiferRenegade

Cenjen
Učlanjen(a)
05.11.2012
Poena
150
E ovako.. Posto imam neki bedni PC iz 2005. godine, koji je doziveo neke minorne modifikacije, zelim da sklopim novo cudoviste koje ce moci da podrzi neke od novijih igrica..

Gledao sam neke delove po raznim sajtovima i trazio najnize cene i otprilike sam mislio ovo da uzmem. Ako neko ima neku bolju ideju ili neki savet, pomagajte slobodno! :)

Da pocnemo:

Kuciste: Cooler Master Storm Trooper (Kupljen vec)

MoBo: ASUS Maximus IV GENE-Z/GEN3 - 155.63 e

CPU: INTEL i5-3350P 3.1GHz 6MB Quad-core - 144.72 e

GPU: EVGA GeForce GTS 450 1GB GDDR5 01G-P3-1351-KR - 90.85 e

RAM: CORSAIR 16GB (2x8GB) 1600MHz DDR3 Vengeance - 83.59 e

HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Blue 750GB 7.2k 32MB SATA600 - 77.18 e

Napajanje: CHIEFTEC GPS-500A8 500W - 41.31 e

TOTAL: 593.28 e

E sad ovako... Ova ploca je microATX i svi me smaraju zbog toga i govore mi da ce se zagrevati mnogo brze, ali neki opet kazu da ne gledam na to, jer mi kuciste hladi sobu, a ne samo komponente. Sta vi mislite o toj ploci? Jel ima neka bolja za manje para ili tako nesto?

GPU: Na ovu sam naleteo slucajno.. Drugar iz Londona je ima, kaze da mu radi odlicno.. ?

HDD i napajanje: Ne znam. Prosto nikad nisam znao za napajanja i HDD.. Dajte savet, dajte bolje! :p
`
E sad, posto trenutno nemam ni 1 e kod sebe... Budzet ce verovatno biti do tako 500-600 e..
Kompjuter ce se koristiti za gaming.. Igrice poput World of Warcraft, League of Legends, Star Wars: The Old Republic, GTA V (Daj Boze) itd.. Ne trazim da je sve na ULTRAOMGWTF high, ali da bude solidno..
Pored gaming-a, koristice se i za rad u Photoshop-u, Ilustrator-u i razne Photo/Video/Sound edit programe (Sound mnogo manje).

(Ako vas zanima vise info oko ovih komponenti, recite pa cu da okacim full specs.

Da lli vi imate neki savet? Sta da radim?
Hvala unapred. :)

Slazem se sa salecar povodom grafe. Maticna je ladna ko spricer, a ja bih isao na ssd umjesto hdd-a. Jeste da je znacajno manje prostora ali tu se najvise razlike osjeti.

E da, razmisljao sam o SSD-u i uradio bih onu foru da mi samo Windows i neki osnovni programi budu na njoj, ali me je salecar podsetio na 7850 i smorio me kad sam shvatio da moram da prosirim budzet. xD

SSD cu uzeti kasnije sigurno i uraditi to.. A kuciste ima poseban slot napred za SSD tako da stedim prostor svejedno..

Maticna mislite da je ok? To mi je najveca dilema :D

Nazad
Vrh Dno