Šta je novo?

Novi CPU-z za AMD64 - Made in Serbia [oficijalni thread]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
gui je odlican, refresh vrednosti je sporiji od predhodnih verzija, ali uopste ne smeta. jos nisam probao startup opciju...
raspored na dram tabu je savrsen.

kako ide sa dodavanjem nf4 podrske ?

sve u svemu, i vise nego odlican prog !!!

ps. sta je 'disable jitter' ? nisam je pipao do sad

emaniac je napisao(la):
gui je odlican, refresh vrednosti je sporiji od predhodnih verzija, ali uopste ne smeta. jos nisam probao startup opciju...
raspored na dram tabu je savrsen.

kako ide sa dodavanjem nf4 podrske ?

sve u svemu, i vise nego odlican prog !!!

ps. sta je 'disable jitter' ? nisam je pipao do sad

Refresh je na 2s, jer se koristi novi nacin za merenje brzine (koji je manje precizan ali pouzdaniji). nF4 ide polako, necu da sklepam nesto pa da ne radi kako treba. Posto necu biti za vikend tu, onda tek sledece nedelje.

Jitter?

When set the DDR compensation circuit will not change values unless the change is more than one step from the current value. This bit should be set
for all revision E and later processors.

znaci, treba da ostane checkirano ?
imam jos jedan prob. pre dva minuta mi prso a64info, pa explorer.exe, pa winamp. restartovao mi se desktop (naravno) i vise ne mogu da pokrenem tvoju betu. kaze 'error loading driver'
a stara verzija 0.5 se startuje sasvim lepo i ispravno ocitava sve.
mogu da startujem i cpu-z i cbid, samo novi a64info ne mogu...
wtf ?

ctrl+alt+del nadji i ubi a64info u procesima, ostao je aktivan.

PS. Svaka cast lukija na ne snimanju CAS setinga :D I am soo Happy ;)

prvo sam tu pogledao, nisam ga video...
svakako sam restart win, sad radi
disable jitter da ostavim chekirano ? imam e6 jezgro.

E za to se moras obratiti AF, a posto su se ljudi potrudili da ga oteraju: to vam je sto vam je. U prevodu, pre startovanja, A64Info instalira driver. Ako negde program puke u toku rada i ne zatvori se regularno onda driver ostaje startovan ili u nekom nekonzistentnom stanju. Pri sledecem startovanju, program ne moze da inicijalizuje driver jer je vec inicijalizovan. Moglo je ovo da se napravi robisnije, ali ja necu to da diram a i AF nece vise da se bakce time. Mozes da probas ovo ako program nece da se startuje:

net stop ocmaster

Ako to ne pomogne, onda mora restart.

Jitter ne diraj, a i ne igra ulogu, bar kod mene i na venice e6 i na opteronu. Ne znam sto sam ga i stavljao, neko na XS-u je trazio.

nisam znao za AF-a, zao mi je. banovan je? za stalno?
nadam se da ce se nesporazum, ma kakav bio, resiti...

u svakom slucaju, hvala na pomoci !

Sta je bilo sa AF? Vidim samo da mu je avatar X-ovan

5.0 mhz down je odradio u trenu.

clockgen 1.03 ispravno vidi novo stanje
cbid 7.7b takodje
cpu-z 1.34 isto
--------------------------------
5.0 mhz UP
sva tri gore navedena programa vide 1mhz manje (269, a setovao sam 270)
nf4 clock test posle refresh-a takodje vidi 269

kad povisim za jos 1 mhz (znaci na 270, pa SET), sve je ok
tako da mislim da je to neka, recimo - histereza (lupam)
sve u svemu - OK

THX, Lukija !

Extra!!! Radi savrsheno... Josh samo da integrishesh ovo u A64Info i bice BRUKA!!! Svaka cast! :wave:

emaniac je napisao(la):
5.0 mhz down je odradio u trenu.
kad povisim za jos 1 mhz (znaci na 270, pa SET), sve je ok
tako da mislim da je to neka, recimo - histereza (lupam)
sve u svemu - OK

THX, Lukija !

Da to je moj propust, posto menjam u koracima od po 1MHz (interno), pokusavao sam u koracima od po 5MHz ali zna da zamrzne masinu. Znaci ako menjas sa 200MHz na 300MHz, program odradi 100 promena clocka. A pri tome za svaki clock uradi 1028196 iteracija kako bi izracunao sto preciznije parametre za clock generator (zato moze da se menja u koracima od 0.1MHz sto kod ostalih ne moze). Sada je ispravljeno, link je isti.

cek...
...savrseno !!!

svaka ti se dala ;)

mada ni ono od malopre nije bilo za bacanje...al' kad se vec pravi, pa nek bude maX :banana: , jel' tako ?

ako smem (ovo sapucem), a ka' ce multi i ostalo?

:wave:

Poslednja izmena:
Polako, prvo ovo da uklopim. A i treba gledati fudbal :) i ici na posao.

ufff, zaboravio sam na to ! sorry !

S obzirom na "veliku zainteresovanost" za ovim programom od strane ovog community-a i sajta, zatvaram ovaj thread. Svima koji su saradjivali, zahvaljujem na pomoci i sugestijama.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno