Šta je novo?

Novi CPU-z za AMD64 - Made in Serbia [oficijalni thread]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesam, sada mozes mirno da spavas :d

A zamisli da pise "by Dorry", kako bi to bilo dobro, a? :D

CPU-Z vs A64Info kada je memorijski delilac 140(143).

Prilozi

• cpuz_vs_a64info.png
    cpuz_vs_a64info.png
    16.9 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
na mom s754 2800+ je napisao da imam clawhammer i 939.. nije bas najprecizniji...
a da gubi se sa qnc jako...

neko laze...

ko sto rekoh nazivu... memorijska magistrala

Prilozi

• nekolaze.png
    nekolaze.png
    25.2 KB · Pregleda: 97
Ne pratis na casu :) Skini noviji CPU-Z. Memorijski delilac ne moze da bude necelobrojan (8.5). Sto se tice detekcije jezgra, to je jos u test fazi (tj, jos ucim koje sve verzije postoje), a i postoji konfuzija sa AMDom jer postoje CH i sa 512MB L2 cache-a ali za 939 :) to je moja greska :)

Hvala puno za ovaj primerak.

Poslednja izmena:
Nemam pojma... bice da je taj...
stariji cpuz mi je pisao da imam newcastle, sad mi pise clawhammer... pise da je cg revizija
sad sam na poslu, pa ne mogu da isprobam |)

a ti switchevi su cudo... koliko puta sam se samo zeznuo, preselo mi...

Sad bih rekao da je ok...

i cpuz mi isto pokazuje...

a dobiju se krajnje zanimljivi rezultati kad se ukljuci cnq, samo me mrzi sada...

Prilozi

• Clipboard01.png
    Clipboard01.png
    11.6 KB · Pregleda: 100
Bas me interesuje sta se desava, ako nije problem posalji mi SS, ja sam probao sam RMClock-om i radi mi OK (menjanja dinamicki mnozilac). Ako bude potrebno poslacu ti mali exe koji ce da pokupi vrednosti nekih registara pa da vidimo u kom grmu lezi CnQ.

izgleda da je to bilo sa ranijom verzijom...
mislim da je ocitavanje nesto precesto radilo, pa je neke medju vrednosti cudne ocitavao... sad regularno ocita 5x mnozioca, samo pre toga malo seta htt od 160 do 350 |))

Zanimljivo, posto clock ocitavam zajedno sa mnoziocem ne bi trebalo da bude raskoraka + to sto AMD kaze da se frekvencija menja u koracima od po 1 (za mnozilac). Je li koristis one AMDove drajvere za CPU + power settings ili RMClock?

Sta ne valja na ovoj slici? :zgran:

Prilozi

• VCore WTF.gif
    VCore WTF.gif
    25.3 KB · Pregleda: 142
Po ovoj slici, tvoj CPU vise ne postoji :) Sala. Elem, program ne podrzava sve cipove za monitoring, tako da ne znam zasto je to uopste stavljao. Uradi register dump i pogledaj pod Monitoring treba da pise koji je Sensor Chip.

bump, što bi stranci rekli...
Ima li šta novo sa ovim komadom?
Lukija?

Uh, guzva na poslu, ne stize se. Videcu sada za vikend da ubacim izmenu parametara u letu i prikaz jos nekih parametara a la DFI (s obzirom da je DFI nadskup za ostale ploce).

a verzija za win x64...ima li nade za tako nesto?

Trebalo bi i to uskoro, potrebne su dorade na low level biblioteci posto se argumenti drugacije prenose u 64bitnom rezimu. Sto se tice samog programa, dodao je jos nekoliko parametara i mogucnost tweakovanja on the fly, trenutno je u fazi testiranja jer ovo nije bas naivno, menjanje nekih parametara zna da zamrzne masinu, srecom reset pomaze.

lepo ljudi........ svaka cast....:)

Nova verzija

Uz "malo" zakasnjenje. Dodata detekcija za sledeca jezgra:

Egypt, Italy, Toledo, ClawHammer, Lancaster, SledgeHammer, Athens/Troy/Venus, San Diego, Dublin, Palermo, Manchester, NewCastle, Palermo/Georgetown/Sonora, Winchester, Venice.

Na zalost zbog nekompletnih informacija i ne bas sjajne AMDove dokumentacije ovo moze i da ne bude tacno pogotovu za neka egzoticna jezgra.

Ono sto je najvaznije, dodata je mogucnost setovanja parametara ali VODITE RACUNA STA RADITE! Ne snosim nikakvu odgovornost ako nesto ostetite, tako da sve radite na svoju ruku.

Licno sam probao sve da menjam , u najgorem slucaju masina moze da se zaglavi pa nekada je treba iskljuciti i ukljuciti ponovo, inace nikakve stete nisam imao. Napominjem da je ovo moje iskustvo.

Voditi racuna da menjanje sledecih vrednosti zamrzava masinu gotovo sigurno:

CAS
64 / 128 bit
Twcl

Vrednosti koje su osetljive:

memclk - moze da se menja, pozeljno je da nema nekih aktivnih aplikacija, i ne treba praviti velike promene, tipa sa 200 na 166 vec korak po korak. Licno sam uspevao da spustam sa 200 do 100 po korak. Voditi racuna da se ovim menja brzina rada memorije i da za neke brzine moraju da se menjaju i ostali parametri tako da bi trebalo i njih menjati (recimo ako se podigne brzina neki tajminzi moraju da se olabave).

1T / 2T - radi skoro uvek mada nekada moze da zaglavi masinu

Max async latency i read preamble - ne praviti velike promene

Ostali parametri su OK mada mogu da izazovu zamrzavanje ako se pretera ( recimo staviti Trcd na 0).

Prametar Tref je zanimljiv, moze dosta da doprinese protoku, neki programi ga ispisuju kao 200/166/133/100 + 1.95/3.9/7.8/15.6 us. Ja sam stavio izbor kao u DFI BIOS-u.

DQS skew control i value doprinose stabilnosti.

Tehnicki, moze se menjati vise parametara odjednom.

Download:

http://avala.yubc.net/~lukija/A64Info.rar

E, Lukija & Co. super vam je program, samo jel ima sanse da ubuducee pokazuje i voltazu procesora? Mnogo je bolji od CPU-Z, jos da postane dominantan i gotovo ;).

Hvala :)

Voltazu ne planiram jer nije sustina programa (A64). Po meni MBM5 radi sjano stvar (cak i na DFI). Ono sto planiram, a kada vreme dozvoli, je da dodam snimanje/ucitavanje preseta i mogucnost overclocka na nForce4 chipsetu.

a verzija za x64???:(

Ko zna, treba da zamolim Audiofreak-a da napravi 64bitnu verziju biblioteke.

Evo i ja ću da ga zamolim.....:)

Poslednja izmena:
Ima li šta na pomolu??? :)

Ne, pricao sam sa covekom. Kad uradi - uradi.

Dobro,hvala :wave:

Nova verzija:

- dodata mogucnost snimanja preseta
- ucitavanje istog
- ucitavanje iz komandne linije (pogodno za primenu iz startup-a)
- ispravljen bug kod setovanja Tref parametra
- male kozmeticke promene

Napomena: rad sa presetima je uradjen na brzaka tako da moze biti eventualnih gresaka. Preseti se snimaju u folder gde se nalazi program. Vrednosti iz preseta se ne primenjuju odmah vec se prvo mogu proveriti (pogledati deo DRAM timings and settings) a primenjuju se klikom na Set.

Ucitavanje iz komandne linije je lako:

A64Info <preset>

Ako se unese vise ili manje parametara, ide se u GUI verziju inace se primenjuje preset. U ovom slucaju se preset primenjuje momentalno. Vodite racuna da ne ubacite u startup ucitavanje nekog preseta koji zamrzava masinu, prethodno ga proverite sa Load opcijom. Cak i ako imate problema, ucitavanje se moze preskociti ako se drzi taster Shift ( e sad ne znam da li je levi ili desni ili je cak Ctrl). Preset je ime fajla koji se nalazi u folderu gde je i sam program, nema potrebe da navodite celu stazu, nece raditi. Dafult extenzija za preset je set.

Jos jednom napominjem da sve radite na svoju odgovornost. Ne snosim posledice ako nesto ostetite. Menjanje parametara pod Win-om moze da prodje bez problema ali ne znaci da je uvek tako.

http://avala.yubc.net/~lukija/A64Info.rar

P.S. Planira se dodavanje podrske za nova jezgra (Venice E6, Venus ...), menjane HTTa na nForce4 plocama (problem je dokumentacija) i prelazak na cist Win32 kod (mnooogo manji exe ali vise posla).

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno