Šta je novo?

Novi BS Player 2.0

• Začetnik teme Začetnik teme Gorpet
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pro verziju ne zelim da koristim... Free je adware...

This version has an client-side software application Whenu Save! that deliver a limited number of behaviorally targeted and contextually relevant coupons, ads and comparative shopping results directly to consumers desktops - without compromising the privacy, security or smooth functioning of peoples computers! No URL hijacking or redirects!
You can use BSplayer for free, and support our future development, through support from Whenu Save! If you don’t want Save! Ads, or if you install now and decide later you don’t want the ads, just upgrade to our BSplayer Pro version.

ZoNi je napisao(la):
Pro verziju ne zelim da koristim... Free je adware...
Upravo tako. Osim toga meni zaista ne treba BSplayer da bih gledao DVD, pa mi je sasvim dovoljna verzija 1.39 build 829 (to je poslednja adware verzija koja može da radi i ako je SaveU advare deinstaliran).

Međutim, u celoj ovoj priči krije se ne mali bezobrazluk. Oni su ubacili adware i počeli da pozivaju ljude da kupe pro verziju ako neće adware. To je bilo pre par meseci. Sad su izbacili verziju 2.0 ali pro licence za 1.x više ne važe, što znači da i oni koji su kupili licencu pre mesec-dva sad moraju ponovo da je kupe.

Meni se prilično ne dopada. Ima spyware, nedovoljno dobar (za mene) GUI...

Sto se tice grafike bolje da je ostavljen kakav je bio.
Ima jos jednu (ne)interesantnu stvar.ato je da kad otvoris neku opciju da podesis,vis je ne mozes zatvoriti nema te sile.
Sve u svemu na zapadu nista novo...

Prethodna verzija je mnogo funkcionalnija. Default skin u 2.0 je losiji nego prethodni, i sto kaze drpiga, da nemam close taster na tastaturi ne bih mogao da zatvorim neke prozore 😱)
Sve u svemu MPC je izgleda najkvalitetniji player trenutno.

Čemu plaćati za BSPlayer, kad ima mnogo boljih besplatnih rešenja, npr Media Player Classic.

Alexandar je napisao(la):
Čemu plaćati za BSPlayer, kad ima mnogo boljih besplatnih rešenja, npr Media Player Classic.
Možda u celini MPC jeste bolji, ali za DivX definitivno nije. Meni su oba instalirana i sasvim sam siguran da znam zašto je BS Player default za DivX.

Ja se stvarno čudim da neko to može da pita... Instalirajte oba programa, pogledajte koje opcije imaju, samo će vam se kas'ti. Čini mi se da ogromna većina onih koji tvrde da je MPC bolji uopšte i nemaju instaliran BS Player ili se, u najboljem slučaju, nisu zadržali ni 5 minuta na njegovim opcijama.

khm... ja koristio BSplayer duze vreme, probao MPC i brze bolje izbrisao BS player

jedan od razloga: za mene preglednije i dostupnije opcije kod MOC-a u odnosu na BSp

ja koristim bsplayer i zadovoljan sam, verovatno je i MPC dobar, ali shto menjati. samo imam ovaj skin koji je pregledan i sve mi je dostupno. deafult skin je jedan od krivaca shto ljudi ne vole bsplayer 😀
sve ovo do kada je bio spyware free, sada normalno je bez veze.

ako neko voli...nek izvoli. link ka skinu

Prilozi

• metalXPBsPlayer.gif
    metalXPBsPlayer.gif
    11.3 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
Sto bi reko Misa Tumbaz, MPC je moj dobar drugar.

Instalirao sam BSPleyer Pro 2.0, i prosto sam se odusebio. Jedina mana u odnosu na prethodnu verziju je ta sto zauzima oko 2MB rama vise. 😀
Sve ostalo - bolje nego u prethodnoj.

Da, poceo da kuva kafu. 🙂
Sta ima novo sve?

Sta to ima kod MPC sto odusevljava ljude??? Mislim pustis film i ....... sta onda, spektakl, a?

Poslednja izmena:
Simplicity is teh power 🙂
Mali (al tehnicar 🙂), brz, jednostavan, otvara sve zivo... sta bi vise od programa za reprodukciju multimedijalnog sadrzaja?

Da ucitava prevod razlicitog imena od filma.
A zivo me interesuje zasto je kod video plejera toliko bitno da bude mali da to svi stavljaju na prvo mesto kad nabrajaju prednosti nekog programa?

kUdtiHaEX je napisao(la):
Mali (al tehnicar 🙂)
Jeste, silan tehničar pa ne ume automatski da učita titl za 2 CD-a. Za opciju koja se već dugo u helpu navodi kao feature MPC-a NIKO od vas "uzmi MPC, uzmi MPC..." nije umeo da mi kaže čemu služi i kako se koristi (o "stabilnosti" sad da ne pričam, morao sam da uradim downgrade, kao što sam i rekao):

http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=99367

Ako mi treba nešto što će samo otvoriti i reprodukovati video onda već imam u Windowsu MedoaPlayer, onda mi ni MPC ne treba. Tim pre što je Windows MediaPlayer očigledno stabilniji.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Simplicity is teh power 🙂
Mali (al tehnicar 🙂), brz, jednostavan, otvara sve zivo... sta bi vise od programa za reprodukciju multimedijalnog sadrzaja?

Isto to radi i recimo BSPlayer a obzirom kakve masine danas imamo i on je ultra mali ali tehnicar, povlaci titlove sam za 2 CD, kuva kafu, pise razglednice, ................. sve u svemu bolji od MPC, nabacis mu fini skin pa bude i lepsi 😀 i ....... spektakl :banana:

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    26.4 KB · Pregleda: 112
wiz011 je napisao(la):
Ja se stvarno čudim da neko to može da pita... Instalirajte oba programa, pogledajte koje opcije imaju, samo će vam se kas'ti. Čini mi se da ogromna većina onih koji tvrde da je MPC bolji uopšte i nemaju instaliran BS Player ili se, u najboljem slučaju, nisu zadržali ni 5 minuta na njegovim opcijama.
1. MPC ima ugrađenu podršku za titlove isto ko i BS (i pritom bolje crta VobSub bitmapirane titlove od BS-a)
2. MPC može da bira rendering output (Overlay, DX7, DX9, offscreen surface, 2D, 3D) isto ko i BS
3. MPC ima ugrađene MPEG-1 i 2 dekodere i pušta DVD filmove bez dodatnog softvera, sa svim pratećim DVD featuresima
4. MPC ima ugrađene DirectShow filtere za veći broj audio formata, kao i dodatne zezalice (normalizacija, resample, time shift, remapiranje kanala itd)
5. MPC ima podršku za daljinac
6. MPC pušta Real, QT, Matroska dual-audio i Bink/Smacker formate (uz instaliran kodek)

I fail to see gde je tačno MPC slabiji od BS-a. Pre će biti da neko kaže da je BS bolji zato što je jednom upalio MPC, video da nema šaren skin i dva prozora i na osnovu toga formirao mišljenje.

Poslednja izmena:
Podršku za titlove sasvim sigurno nema "isto kao BS", štaviše podrška za titlove mu je krajnje bedna. Šta imam od toga što mogu da biram rendering otutput kad u većini tih izbora MPC ne može da radi sa titlovima? Već sam rekao da mi BS ne treba za DVD filmove, kao što mi za to ne treba ni MPC. Postoje specijalizovani programi za DVD i ja sam sa njima sasvim zadovoljan. Ostalo što si nabrojao (uključujući daljinac) podržava i BS, mada većina toga nema preteran značaj prilikom reprodukcije filmova.

Neko reče da BS sam povlači titlove za 2 CD-a. Ne samo to, BS tačno može da odredi koji je drugi nastavak filma i da automatski nastavi reprodukciju, MPC o tome nema pojma i morate da mu ređate fajlove na playlisti (pri čemu je baratanje playlistama urađeno više nego nezgrapno).

Poslednja izmena:
BS player 2 pro kod mene radi vrlo dobro. Dobro je i to sto DV avi fajlove pusta bolje(realnije) nego prethodna verzija.

Inace MPC mi se uopste ne svidja. Mpeg fajlove nekako pomuti.

Inace za divx,xvid bspalyer je meni najbolji.

hehe... ja sam BS player koristi verovatno duze nego sto sada koristim MPC... i *sigurno* se necu vracati na BSP ni pod tackom razno...

zasto? zato sto BSP nema ni jednu (bitnu) prednost u odnosu na MPC, dok je MPC zakon, jer ima gomilu korisnih opcija, ali sve fino radi i na default-u...

sta se meni vise svidja na MPCu?
- jedan prozor, a ne plajer+video prozor
- pusta DVD, Real, QT, swf... ma, sve pusta...
- ima izvanredno lepe titlove
- samo jedan exe i nista vise...

ako ne bih koristio MPC, verovatno bi izbor bio VLC...

Serbianboss je napisao(la):
Inace MPC mi se uopste ne svidja. Mpeg fajlove nekako pomuti.
Zato što držiš da film crta kao teksturu pa mu uradi filtriranje pride. Prebaci na plain offscreen surface i sve će biti kako treba.

U jednom treadu od pre pola godine, napisao sam 10-ak stvari koje po meni mpc radi bolje od bs-a. I nema leba da me neko uveri da je drugacije. Al, pravo da vam kazem, do jaja je gledati kako se ljudi prepucavaju. Intel-amd je zastarela fora u odnosu na ova dva plejera. 🙂
Pozdrav

Bokaco - ne samo sto ti je do jaja gledati kako se ljudi prepucavaju vec volis i da ucestvujes : )

Nije mi bio cilj da se opet o ovome prepucavamo jer je bezvezan razlog totalno, samo mi je malko upadalo u oci kako se stalno forsira MPC. Sta god da se koristi je super ako radi "play" i gledas film bre! : )

Hehe... čovek pitao za iskustva o verziji 2.0 a vi pričate koliko je MPC superiorniji, ili šta god...

Evo ja sam par dana testirao BS v2 i primetio sam bag: zabrljana textura na mestu taskabara kada se prelazi u full screen.

Moguće je da je do drajvera za grafičku ili do određene vrste enkodera korišćenog za pravljenje DivXova, jer se ne dešava sa svim fajlovima. Nemam vremena da se bavim dijagnostikom i otklanjanjem problema 🙂

Nazad
Vrh Dno