@astan
Sto se tice ugrejanosti samog laptopa, ne osecam veliku razliku, tj. mislim da se laptop ne greje vise nego ranije. Inace ocitavanja su iz Everesta i PC Wizarda. Moguce je da ranije nije lepo ocitavao vrednosti iz BIOS-a (ako iscitavanje za Everest i PC Wizard ide odatle), ali u uputstvu u ispravljenim greskama u novoj verziji BIOS-a na FSC sajtu nije pisalo nista o bagu u vezi ocitavanja temperature.
Inace laptop radi OK, probao sam MS Flight Simulator X i lepo radi, nista ne koci i ne restartuje se. Doduse proba je bila na svega par minuta.
@qazqaz
Sto se tice tog foruma video sam da su se ljudi zalili na slican problem, ali koliko vidim, temperature od 65C za GPU i 55C za CPU u Idle-u i za 10 do 15C vise pod opterecenjem izgleda da su normalne. Sto se tice 2GB modula preskupi su, bolje uzmi 2x1GB, a sto se tice 2x2GB na to zaboravi jer u specifikaciji stoji da je 2GB maksimum, verovatno zbog chipseta.
@ned123
Ventilator sljaka OK kao i ranije, definitivno nije usporio.
Jel ima neki program da se podese te tabele u BIOS-u da ventilator vrti brze, posto laptop ima trp kada se zagreje da ventilator ubrza, dok u Idle-u uspori ?
Inace jel postoji neki program za kontrolu brzine ventilatora na FSC laptopovima ?
Inace moj krajnji utisak je da u odnosu na verziju 1.17 verzija 1.25 ne donosi nista revolucionarno. Izgleda da su nove temperature realnije, pa sam se istripovao bespotrebno. Ako vam laptop radi OK i ako ne planirate da instalirate Vistu, nema potrebe da radite flash BIOS-a na FSC Amilo Xi seriji, jer necete dobiti nista specijalno !!!