Šta je novo?

Novi Barton

• Začetnik teme Začetnik teme Robert
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Robert

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
319
Vidim po oglasima da se mogu kupiti novi Barton procesori.
Da li neko prodaje te procesore u Novom Sadu ?

Da li ti procesori uopste valjaju ili su to neki remarkirani/reciklirani procesori ?

Ne vidim razlog uopste zasto bi neko sad kupio Barton procesor, kad se cena A64 2800+ opako priblizila "psiholoskoj" granici od ~100 eura. A jos manje razloga postoji kada se zna da je Athlon 64 3000+ s939 samo DVA eura skuplji od s754 varijante.

Znaci, pravac s939!

Ne mozesh ljudima izbiti Bartona iz glave, kao i svojevremeno kada su menjali marku u evro 😀 . Mislim da novog Bartona neces kod nas naci, jedino ako nadjes preko na nekom sajtu, koji ga posalje nekom tvom rodjaku u inostranstvu, koji ti donese Bartona 😀 .

Poslednja izmena:
Maxxx, bilo je pre neki dan na oglasima. Novi, BOX, 3 godine garancije...

Poslednja izmena:
Eno ga Windows XP 64-bit na vratima, zasto bi sada iko uzimao 32-bitnog Bartona za nov kompjuter? Ljudi, mislite dalekometrazno 🙂

Evo ja bi rado kupio (novog) bartona da su mi finansije trenutno usmerene u tom pravcu. Za 64bitni Win mi, da izvinete, puca, a kako su mi svi PCI i USB slotovi popunjeni, totalno nisam raspoložen za rizik (hm?) koji sa sobom nosi menjanje ploče, potrebno mi je da mi svaki uređaj radi. Bartona bi (na mesto Durona 2200mhz) stavio jer mi, očigledno treba više proc. keša i realno ne vidim na duže staze potrebu za većim performansama.

Poslednja izmena:
Voodoo_NBGD je napisao(la):
Eno ga Windows XP 64-bit na vratima, zasto bi sada iko uzimao 32-bitnog Bartona za nov kompjuter? Ljudi, mislite dalekometrazno 🙂

Zato sto nije novi racunar. 🙂
Zato sto cu za 50-60e dobiti skoro 100% ubrzanje u odnosu na XP1700 koji imam (XP1700+60e=Barton)

Ne bi da dajem silnu lovu da promenim plocu, procesor i graficku kad trenutno nemam potrebe za tim.

Dok se Win64 i drajveri ne iskristalisu procice jos najmanje godinu dana.

Tesko da ces dobiti 100% stavljajuci bartona umesto 1700+. Jos ako je tbred b...

Dobice 30% ili 50% max. Ja sam presao sa Durona 1200(morgan) na XP2000+ i ta razlika
je stvarno bila strasna (veci FSB i 4 puta veci L2 kes).E onda mi je taj CPU crkao i presao
sam sa tog XP2000 na XP3000 (Barton) i razlika se ni izbliza ne oseca toliko kao u slucaju Durona i 2000.

Tony je napisao(la):
Tesko da ces dobiti 100% stavljajuci bartona umesto 1700+. Jos ako je tbred b...

Znam da necu. Ali cu sve jedno dobiti vece ubrzanje za ulozeni novac nego da menjam sve i prelazim na A64.
Nazalost imam tbred A.

I sto rece Bane nemam bas vremena da mi se desi da nesto zeza, puca i nece da radi. Izes onda tu brzinu.

Pa bas izes brzinu ali mene ovaj Barton nesto zeza(jos je zamenjen pre toga sam dobio
neispravan)nekad radi na normalnoj temperaturi a nekad raspali na 60 stepeni.
Zapravo Bartone ces naci samo kao tray "nove",a AMD64 imas lepo u BOXu pa sad
gde je veca sansa da te nesto zeza proceni sam.Bolje ne menjaj nista strpi se jos neko
vreme.

Nazad
Vrh Dno