Šta je novo?

Novi Apacer HT203 USB flash drive

CAR

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
21.11.2000
Poena
1,045
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
"Sampion dizajna i brzine se vratio"
(hehehe... naslov kao iz Sveta ili Kurira :D)

Apacer je izbacio novi USB flash, koji se takodje zove Handy Steno HT203, kao i njegov prethodnik... jedina je razlika sto novi ima nesto jacu brzinsku specifikaciju, i deklarisan je kao 200X (dok je prethodnik bio "samo" 133X).
U praksi, ovih 200X oznacava pisanje brzinom do 30MB/s i citanje do 18MB/s (prethodnik 20/14MB/s).

Drajvovi su vizuelno zaista identicni, u Ruby Red boji, specificnog (EXTRA ;)) dizajna... i naravno, poklopac je nemoguce izgubiti ;)
Cak ni na samom uredjaju nema neke oznake po kome bi se ovi uredjaji razlikovali, osim po kapacitetu (prethodnik - koji je burazer istresao u nekom taxiju, najverovatnije - je imao 256MB, ovaj sada ima 512MB... a 512MB je ujedno i najmanja velicina u kojoj se sada proizvodi). Jedino na kutiji stoji "200X" (i, naravno, jos uvek stoji sticker "Fastest in the world" - mada je to ostalo jos sa prethodnog :))

Toliko o spoljasnosti, a pod haubom... ima razlika ;)
Ovo je test u HD Tach-u gde su direktno poredjeni stari i novi model:

Kao sto vidite, lepa razlika. (stari 133X je ionako bio prilicno brz)

Cena je slicna starom, koji se ionako vise ne moze naci (a i ne proizvodi se ;))... performanse su mu jos poboljsane... a dizajn je ostao isti - neprevazidjen.
Moje misljenje je da je ovo najbolji USB flash drive koji se moze kupiti na nasem trzistu... po svim parametrima.

Slazem se. Meni se dizajn Apacera dopao kada sam ga video, a resenje oko poklopca je odlicno. Jednio sto sam ja imao HT202 koji je bio "obican" USB 20.0 i imao sivu boju.

RazbojNick je napisao(la):
Slazem se. Meni se dizajn Apacera dopao kada sam ga video, a resenje oko poklopca je odlicno. Jednio sto sam ja imao HT202 koji je bio "obican" USB 20.0 i imao sivu boju.
USB 20.0? To je nesto novo? :d

BTW, ne razumem bas ovaj "obican USB 2.0" deo... ?
Kakav je to HT203 - neobican USB 2.0? :)

CAR je napisao(la):
USB 20.0? To je nesto novo? :d

BTW, ne razumem bas ovaj "obican USB 2.0" deo... ?
Kakav je to HT203 - neobican USB 2.0? :)
Typo, sta ces :)
Obicne brzine sam mislio, tj. nije bio nista "extra brz" kao sto su pomenuti modeli.

RazbojNick je napisao(la):
Typo, sta ces :)
Obicne brzine sam mislio, tj. nije bio nista "extra brz" kao sto su pomenuti modeli.
A, to... :)

BTW, njemu su brzine oko 6MB/s read i nekih 5MB/s write, jel' tako?

Uh, mnogo me pitas, prodao sam ga pre izvesnog vremena, pa nemam odakle da vidim. Na netu sam nasao ovo za 1GB (ja sam imao 256 MB) model:

Speed Rating Approx. 36x
Write Speed 5.36 MB/s
Read Speed 5.86 MB/s

To je to, ja sam na par sajtova nasao oko 6MB/s read i 5-5.5MB/s write speed.

Ne pitaj,92 eura od 1GB,nisu normalni!A na netu ladno od 45-55 US dolara,mislim da ovima nasim stvarno fali neka daska u glavi! :mad:
Pozdrav ,)

Evo Srdjane, rece ti Lomnica... 92 € je model od 1GB, onaj od 512MB je oko 55 evra, tako nesto sam ga ja platio... manjih nema, ne prave se.

Ima ih u Imtelu.

Nema više odavno, nova tura neće pre sredine aprila...

Ajd onda gledajte da malo sredite cene ljudi,nije normalno da za cenu jednog kod nas u inostranstvu mogu da se kupe 2 i jos ostane malo love!Recimo jedno 20-30% smanjenja cena ne bi skodilo! ;) Ako ne mozete drugacije,vi uvezite vecu kolicinu,kupaca ce sigurno biti,ja garant uzimam par komada!
Pozdrav ,)

Ovih dana su popadale cene flash memorija svih vrsta, očekuje se da nove ture budu sa znatno povoljnijom cenom (poslednja kod nas je bila 87e), ali opet ni blizu tih američkih. Čak i Google Froogle trenutno izbacuje cenu $85 i to za stariji 133x model. A na nemačkom Amazonu košta trenutno 85 evra.

Više puta smo pričali o tim WEB američkim cenama koje služe samo za nerviranje. Ili su mamac pa ponude drugu robu ili je polovno ili neka likvidacija... ali generalno zbog snage tržišta bez carine i poreza (3-5%) takve stvari jesu po pravilu tamo 20-30% niže.

Distributerska cena koju Apacer daje u Evropi je veća od te pomenute, oko 50e, sa troškovima naručivanja i 10% u veleprodaji i 10% u maloprodaji i 18% PDVa izašla bi sada oko 75e krajnja. Marža na količinu koja može da se ovde proda je toliko 'besna' da trenutno firma nije ni zainteresovana da naručuje (Kingston 1GB sada košta ispod 50e uz veću maržu i ide k'o alva... jeste sporiji ali svi ga znaju još uz 5 godina garancije... a retko ko je čuo za 200x Apacer izvan ovog foruma). Dakle ko može preko kartice iz USA - to mu je najbolje.

ZorMi je napisao(la):
Kingston 1GB sada košta ispod 50e uz veću maržu i ide k'o alva... jeste sporiji ali svi ga znaju još uz 5 godina garancije... a retko ko je čuo za 200x Apacer izvan ovog foruma).
To je tacno... i tuzno je sto je tako.

OK, ja razumem kada je cena u pitanju, Apacer ima zaista jacu cenu... ali, kad neko uzima Kingston samo na konto imena, a da je pritom taj isti Kingston od nekog drugog proizvoda (ne mora da bude Apacer) i sporiji, i losijeg dizajna (da ne kazem ruzniji)... to vec nema smisla.

CAR je napisao(la):
U praksi, ovih 200X oznacava pisanje brzinom do 30MB/s i citanje do 18MB/s (prethodnik 20/14MB/s).

Care sta si ovo nalupetao? :D

Ji 4Tze je napisao(la):
care, ovi hdtach dijagrami, jesi testirao uredjaj sa default USB opcijom za SafeRemoval ili Performance?
Od kako sam izgubio sam izgubio podatke sa Memory Stick-a za fon upravo zato sto sam ga iscupao bez "odjavljivanja" sa sistema, stalno drzim na "Optimize for quick removal" :)

Ali, iskren da budem, ne znam kakvo je stanje bilo kada sam radio ovaj test. Verovatno je bilo na "quick removal", onako po default-u... ali ko zna, mozda sam ipak i ukljucio write caching, ne secam se, davno sam radio ovaj test.
U svakom slucaju, probacu ponovo, sa obe opcije... sto, jel' bi trebalo da ima neke znacajne razlike?

Misko je napisao(la):
Care sta si ovo nalupetao? :D
Sta ti bre nije jasno?

Ovaj novi Apacer nosi oznaku 200X... a brzine su mu 30/18 MB/s.
Stari, sa oznakom 133x, je bio 20/14 MB/s.

I sta ti, BRE, nije tu jasno?! :d

EDIT. Auuuu, sad tek vidim... ali, posto me mrzi da brisem sve ovo sto sam napisao u ovom postu ;), samo cu da se editujem ovde na kraju: dakle, CITANJE je deklarisano na 30MB/s, dok je PISANJE na 18MB/s.
Zamislite, Misko je u pravu! :d:d:d

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
sto, jel' bi trebalo da ima neke znacajne razlike?

ako se dobro secam, da. Na win2k je o defaultu - Performance, zato USB-ovi rade prilicno brze na win2k nego na XP. Mozda se i varam, to je ipak bilo pre godinu+ dana, ali secam se da je kod mene na win2k masini radilo extra brze nego na winXP masinama.

Ji 4Tze je napisao(la):
ako se dobro secam, da. Na win2k je o defaultu - Performance, zato USB-ovi rade prilicno brze na win2k nego na XP. Mozda se i varam, to je ipak bilo pre godinu+ dana, ali secam se da je kod mene na win2k masini radilo extra brze nego na winXP masinama.
Probacu, vec uvece, pa cu da javim. I mene zanima ima li razlike.

Nazad
Vrh Dno