Šta je novo?

Novi ACDSee 9

• Začetnik teme Začetnik teme operic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni se slike otvaraju osetno brže. A to je jedino što mi je smetalo kod v.8.

Onda daj da se dogovorimo... Novi ACDSee je spor, ali su mašine jače pa izgleda brži.
Ne... Nego se novi ACDSee pravi za nove mašine... Kupi kompjuter. 😉

Ne... Nego se novi ACDSee pravi za nove mašine... Kupi kompjuter. 😉
Dobro, ajde, recite, neću vam ništa... Koliko vam ACD Systems plaća za ove priče? :d Evo, i ja ću za pare da vičem "supeeeer, otvara se za -2 sekunde (vidovit, 2 sekunde ranije zna da ste hteli da ga otvorite!!!), radi brže na 286 nego svi ostali programi te vrste na najbržim mašinama, ima potprogram za kuvanje kafe (jest da ne ume da čita sopstvene SEF arhive kako treba, ali da je SEF arhiva dobra i CIA bi je koristila, a ne koristi je)...

I mene kod ACDSee-a zamara fullscreen. Koliko li je tesko da se implementira da kad se kursorom ode na npr. vrh ekrana pojavi jedno x za zatvaranje :smash:
Ili makar da stave close u meni desnog klika :crash:
Sad cu im posaljem mail ,)

Ja sam stavio Close na taster misa, tako da mi ovo Fullscreen zatvaranje nije problem. 😛

Vi koristite miša sa ACDSee-jem? Hm...

Poslednja izmena:
Evo, ja progledah zahvaljujuci wiz011 ,). FS MaxView rockz :d.
Ostacu na ACDSee-u za editovanje (stvar navike), ali kao viewer ga vise necu koristiti...

Ostacu na ACDSee-u za editovanje (stvar navike), ali kao viewer ga vise necu koristiti...
Hehehe... Kad probaš FSViewer za editovanje, onda ACDSee više nećeš koristiti ni za editovanje. 😀

BTW, da li iko zna (postoji li to uopšte?) command line switch za ACDSee 9 da se slika otvori odmah u editoru a ne u vieweru ili browseru?

dajte link za FSViewer
ja sam nasao nesto ali nisam uspeo da instaliram

Poslednja izmena:
probao sam FS MaxView i ne mogu da kazem da je brzi od quick view, pogotovu ne upadljivo, kako kaze wiz011, cak mi acdsee brze skroluje kroz slike, ne ucitava svaku kada prelecem preko slika.

a instalirao sam i acdsee classic. ista brzina ucitavanja kao na ver 9.
tako da vise ne vidim razlog zasto ostajati na fosilnim verzijama 🙂

dajte link za FSViewer
ja sam nasao nesto ali nisam uspeo da instaliram
http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm

Slobodno instalirajte 2.7 beta 5, ja ga koristim već uveliko a ima zgodnih novih mogućnosti.

Za ostale FS programe, uključujući MaxView:

http://www.faststone.org/

@operic

Jel' ti radiš za ACDSystems, mislim jesi li zaposlen tamo? Ozbiljno te pitam.

probao sam FS MaxView i ne mogu da kazem da je brzi od quick view, pogotovu ne upadljivo, kako kaze wiz011, cak mi acdsee brze skroluje kroz slike, ne ucitava svaku kada prelecem preko slika.
Upadljivo brže se diže, tu nema spora, to je empirijska činjenica. Uostalom, neka se ljudi sami uvere. To za "brzo preletanje" je tačno, i ja sam gore rekao da je kod čitanja "slika u nizu" brži čak i ACDSee 2.x. Druga je stvar koliko je "brzo preletanje" uobičajena operacija i čemu to uopšte služi.

a instalirao sam i acdsee classic. ista brzina ucitavanja kao na ver 9.
tako da vise ne vidim razlog zasto ostajati na fosilnim verzijama
ACDSee Classic se brže učitava na PI nego QuickView na A64, tako da ću sasvim otvoreno reći da ti ne verujem.

Poslednja izmena:
meni prastari acdsee classic 2.43 savrsheno radi posao 🙂

ljudi, ovo nije tema o FS maxview ili o starim verzijama acdsee.

probajte novu devetku pa onda pricajte o poredjenju sa tim programima...

probajte novu devetku pa onda pricajte o poredjenju sa tim programima...
Ja sam očigledno probao novu devetku i nisam video ništa što bi bilo posebno vredno hvale.

Kako komentarišeš činjenicu da devetka nije u stanju ispravno da hendluje svoj sopstveni format arhiva (SEF)? To je nedopustivo i za alfa verziju nekog freeware programa, a kamoli za final verziju jednog komercijalnog paketa.

Pazite sad ovaj spam! 😀
Xnview

I sem brzeg otvaranja od osmice, zar je to jedino sto je vredno spomenuti kao poboljsanje?

Dobro, ajde, recite, neću vam ništa... Koliko vam ACD Systems plaća za ove priče? :d Evo, i ja ću za pare da vičem "supeeeer, otvara se za -2 sekunde (vidovit, 2 sekunde ranije zna da ste hteli da ga otvorite!!!), radi brže na 286 nego svi ostali programi te vrste na najbržim mašinama, ima potprogram za kuvanje kafe (jest da ne ume da čita sopstvene SEF arhive kako treba, ali da je SEF arhiva dobra i CIA bi je koristila, a ne koristi je)...
Ne postoji savršeni program. I poenta je da je ACDSee najbolji nesavršeni program među svim nesavršenim. I dosta više o FastStone-u i ostalim programima. Ovo je thread o ACDSee-u.

ACDsee najbolji? Za sta? 🙂 Potapanje kupusa i zalivanje trave?
Pogledaj samo zadnje 4 verzije - od v4 ACDSee po pitanju kvaliteta ide samo nadole. I kada su se konacno setili da malko porade na performansama umesto da ubacuju jos gomilu beskorisnih featuresa, svi su odjednom odusevljeni 🙂
FastStone je pojam dobrog ImageViewer-a za ACDSee.

Ne postoji savršeni program. I poenta je da je ACDSee najbolji nesavršeni program među svim nesavršenim.
Ovo je vic meseca!

I dosta više o FastStone-u i ostalim programima. Ovo je thread o ACDSee-u.
Molim? U threadu o ACDSee-u je zabranjeno reći da postoje programi koji mnogo štošta bolje rade od ACDSee-a? To hoćeš da kažeš? Pa šta je onda smisao ove rasprave, da iskazujemo divljnenje prema ACDSee-u?

Što malopre reče Kutija, sve što smo čuli u prilog ovog programa od vas koji vatreno navijate za njega je da se brže otvara od prethodne verzije? Ima li još nešto? Izgleda da nema (a, da, i navodno lakše otklanja crvene oči od prethodne verzije). Ima li još nešto?

@kUdtiHaEX: Ako se tebi ne dopada ACDSee ne moraš da ga koristiš. Mislim da ironiji nije mesto na Benchmark-u...

@wiz011: Takođe ako ti se ne dopada program ne moraš da ga koristiš. Možeš ti bolje od "Ovo je vic meseca!"... Po tvojim postovima bih rekao da si inteligentniji. Ovo nije rasprava, nego ljudi razmenjuju iskustva u vezi novog ACDSee-a. Bar bi tako trebalo da bude.

Thread se zove "Novi ACDSee 9". Dakle, ako ne koristiš ACDSee i ne interesuje te ovaj update kratko i jasno: Nemoj da postuješ!

Muka mi je od toga da čitam od 15 postova 12 spamova. ZoNi kaže da treba da koristiš besplatan program, Bokaco kaže da koristi xnview, mladen traži crack, matrix traži link za FSViewer (pored 1 godine na forumu & onolikog Google-a), 6 membera umesto da report-uju post oni postuju (za mladena koji je tražio crack)... I to sve u temi "Novi ACDSee 9"!!!

Nema smisla. Stvarno.

Poslednja izmena:
Ja sam korisnik ACDSee-a 9, jasno sam rekao da sam ga skinuo i isprobao. Kako misliš da bih znao npr. ono za SEF fajlove da nisam?

Naravno. Nije problem u tome. To je u redu. Nego problem nastaje kada se krene sa raspravama o bilo kom programu osim ACDSee.

Meni ACDSee sasvim odgovara, i nema mu premca. Ja volim ozbiljan i profesionalni program određene namene. Ostali pregledači svaki na svoj način ima poneki nedostatak. Ja sam zadovoljni korisnik acdsee-ya 9 🙂

Poslednja izmena:
@kUdtiHaEX: Ako se tebi ne dopada ACDSee ne moraš da ga koristiš. Mislim da ironiji nije mesto na Benchmark-u...

Ne znam kako da ti kazem, ali tvoja 3 zadnja posta su malo cudna ako mene pitas, cak ni admini/modovi ne govore tako :smash:

Posto si rekao kako je ACDSee sjajan program, izvoli pa brani taj stav jer ja kazem da je to glupost na kvadrat. Pa cu lepo da spomenem FastStone koji koristi gomila ljudi kao dobar primer a tebi ako se ne dopada, ***, nemoj da dajes takve izjave.

probao sam FastStone Image Viewer (izvinjavam se Ronnie sto sam trazio link ovde 🙂) i zgodan je program ali ne otvara se brze od ACDSee 9, jedina prednost je taj full screen koji nadam se da ce se srediti u ACDSee, sve ostalo je bolje kod ACDSee vise opcija za brzo editovanje slika, brze otvaranje thumbanila...

probao sam FastStone Image Viewer (izvinjavam se Ronnie sto sam trazio link ovde 🙂) i zgodan je program ali ne otvara se brze od ACDSee 9
Ne, ne otvara se brže. Da ne bude zabune, niko nije ni rekao da se on brže otvara, nego da se brže otvara FastStone MaxView.

A da ACDSee ima više opcija za editovanje, s tim ne mogu da se složim. Osim opcija za filtere, šta to ima ACDSee a da FSViewer nema? Ja mogu da ti nabrojim bar 10 stvari koje FSViewer ima a ACDSee nema.

Brže otvaranje thumbnaila? Ta šta si ti poredio, keširano otvaranje u ACDSee sa otvaranjem u FSviewer-u koji tek kešira (ako si mu uopšte dopustio u settings da kešira?). Pusti i njega da kešira u bazu pa onda poredi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno