Šta je novo?

Novi ACDSee 9

• Začetnik teme Začetnik teme operic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako komentarišeš činjenicu da devetka nije u stanju ispravno da hendluje svoj sopstveni format arhiva (SEF)?
ne koristim sef, pa nemam ni sta da komentarisem 🙂
a za prethodno pitanje, ne radim za acdsystems. ozbiljno.

meni je acdsee super za ono za sta ga koristim. brzo pregledanje slika. nista mi vise od toga i ne treba.
ostali navedeni programi su, bar meni, sporiji i ne leze mi tako kao acdsee.

a jesi li probao XnView? :d zakon je - ozbiljan i profesionalan, a uz to brzzz 😉

Jesam, i na Linuxu i na windowsu, i meni se xnview ne sviđa. Što se reparacije slika tiče, nema tako kvalitetne alate, vrednosti su često problematične, nema recimo sunspot koji meni treba, kada hoću slideshow, ne mogu da izaberem više foldera istovremeno, plus moram ručno da selektujem slike, ne mogu da napravim exe slideshow, acdsee mi napravi lepu html stranu za slike koju mogu da okačim na svoj sajt, a na mojoj mašini xNview i nije nešto brži, da bi to bio razlog korišćenja. Meni je i ovaj ACDSee 9 sasvim brz, a verovatno je uzrok što ja najviše volim ACDSee i taj što ga koristim od verzije 2.41 valjda, ne sećam se tačno. Mada, imam druga koji koristi upravo XnView, i on ne voli ACDsee, tako da - ipak je sve stvar ukusa :wave:

a jesi li probao XnView? :d zakon je - ozbiljan i profesionalan, a uz to brzzz 😉
XnView se diže na neki smešan skakutavi način koji mene nervira (BTW, tako skakutavo se diže i ACDSee QuickView, samo nije baš tako skakutav kao XnView). Osim toga, još nisam sreo ni jednu verziju XnView-a koju tokom testiranja nisam uspeo da oborim za manje od 5 minuta (meni to ne deluje ni ozbiljno ni profesionalno). Zaglavljivanje na više minuta pod određenim uslovima (kad se radi sa folderima u kojima je veliki broj slika i kad se brzo prelazi iz browsera u viewer, nikad nisam tačno otkrio gde je problem, mislim da sam baš s tobom diskutovao o tome pa si mi rekao da se to kod tebe ne dešava) čini ovaj program za mene praktično totalno neupotrebljivim. Alati su mu teško dostupni i nezgrapni. Raspon fajlova koje XnView podržava je nedostižan - za to mu skidam kapu (zato ga i držim na kompu), ali bojim se da bih između XnView-a i ACDSee-a - odabrao ACDSee.

Poslednja izmena:
Josh uvek koristim stari dobri ACDSee 2.44, a imam instaliran na mashini i poslednji FastStone Image Viewer, ako mi ustreba neshto dodatno.

Josh uvek koristim stari dobri ACDSee 2.44
Ma ja sam ga držao kao default do pre godinu-dve (otuda i znam kako se brzo podiže) ali sam držao instaliran i onaj prvi ACDSee (beše trojka?) koji je uveo PhotoCanvas, jer mi je trebao mali editor (nikako nisam uspevao da nađem alternativni mali editor za osnovne operacije, a ubio sam se tražeći, ili su preglomazni, ili su nezgodni za rukovanje, ili imaju preslabe mogućnosti...) i kao default editor u 2.x stavio PhotoCanvas.

Onda se pojavio FSViewer i oslobodio me tih muka. Kako je rastao FSviewer je ipak pstajao sve glomazniji i sve sporije se dizao, tako da je autor odgovorio na to izbacivanjem MaxView-a, koji se podiže skoro trenutno. Sad mi FSviewer funkcioniše kao FotoCanvas nekada, mada ga nekad stavim kao default kad treba često da editujem.

@wiz011
( malo citata nece skoditi 😀 )

Jel' ti radiš za FS, mislim jesi li zaposlen tamo? Ozbiljno te pitam.

kakva *****rija sa tim full screenom... opet treba da cekam neku novu verziju 😛

Nazad
Vrh Dno