Šta je novo?

Novi 8800GTX cooler!

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja imam BFG 8800gtx 768MB al ovo mi nekako jako sareno i previse, ako ta karta nemoze nesto da potera, nece joj nikakvo hladjenje pomoci u nekih par % ubrzanja. btw, lepo izgleda ako nista drugo...

Šareno? Šta ti je tu šareno?
Ideja je bila spustiti temp. i razinu buke, što su i uspjeli napraviti.

Extra!

Cekaj bre, jel to pasivac ili sam ja slep pa ne vidim gde bi tu ishao vent ? Pogotovo u SLI setup-u... Mislim u review-u se pominju neki brojevi obrtaja, al se nigde ne vidi vent na slikama...

Cekaj bre, jel to pasivac ili sam ja slep pa ne vidim gde bi tu ishao vent ? Pogotovo u SLI setup-u... Mislim u review-u se pominju neki brojevi obrtaja, al se nigde ne vidi vent na slikama...
Neku 9-ku su koristili koja dolazi uz HR-03 Plus, sad citam... medjutim, gde su je ubudzili i sto je nema na slikama - to ne znam!

Poslednja izmena:
Kod stock kulera (izuzetno vreo!) vazduh izlazi napolje, a kod ovakvog resenja je potrebno imati dobro provetreno kuciste, inace mogu da zamislim na sta bi licila amb. temperatura u kucistu
nakon samo par minuta.

Provjetreno kućište je uvijek dobro imati, ili bolje je reći da je to postalo pravilo. Ovaj cooler je puno bolji od fabričkog, jer spustiti temp. za 15°C nije malo!

Nesto ne verujem u tih 15 stepeni, donja kartica prakticno zagreva gornju, sa ili bez ventilatora. Jedino ako ne duva neki orkan kroz kuciste.

Rezovi su dobijeni sa montiranim ventilatorom (vidi se broj okretaja pored grafikona).

A na slici je SLI setup (marketinska slika), a onaj ko ide na G80-SLI, sigurno nece koristiti ovo resenje, zato sto sumnjam da moze da se ugura fan na donju karticu, a i da moze uvlacice
topao vazduh od gornje kartice.

Svidja mi se kako je odradjeno, cak i cena od 50$ nije prevelika s obzirom da moze i pasivno
da hladi, uz dobro provetreno kuciste. Ipak ne treba zaboraviti da uz ovo cudo ide i 17 pasivaca za naponsku, memoriju i ramdac...

Evo kako ja zamisljam poziciju fena u slucaju SLi konfiguravije :wave: (slika prilozena u atachmentu)

Jednostavno GTX je dugacka karta i jedan 120mm fen ispred njih da duva niz sva ova rebra van kucista :smash:

Prilozi

• Image_00.webp
    Image_00.webp
    85.8 KB · Pregleda: 90
za ovo na slici 100% treba kuciste sa veeeeelikom promajom...
Moja izbacuje vazduh napolje i mogu Vam reci da se nista manje ne greje od prosle 7800GTX'a, verovatno su to resili sa novom mikronazom itd... al da radi,,, radi ko ludo.

Nazad
Vrh Dno