Šta je novo?

Nove vesti o Penryn-u...

LOL, jesi li ti momce video coolere na zadnjim serijama AMD X2-ki ?? :D Ako ima 3mm aluminiuma u bazi coolera i ostalo samo finovi... Smeshno... Jednostavno hocu reci da svi rade ekonomizaciju... nishta cudno...

Poslednja izmena:
LOL, jesi li ti momce video coolere na zadnjim serijama AMD X2-ki ?? :D Ako ima 3mm aluminiuma u bazi coolera i ostalo samo finovi... Smeshno... Jednostavno hocu reci da svi rade ekonomizaciju... nishta cudno...

Nisam,zakaci neku fotku.

E8500 dolazi sa minijaturnim coolerom:

http://en.expreview.com/?p=170

Mada je ovo ES pakiranje, moguce je da ne bude dovoljan pa u retail verziji dodje klasicna verzija.

Hehe, vidi ga mali... ko za ove zadnje Celerone :p

"Ekonomizacija ja majka uspeha u ovako teskim vremenima,nesto se ovde ne uklapa,aj`ponovo!" :D

P.S. Gledaju da ustede svaki dolar stvarno su bedni, ne bi me zacudilo da na najslabijem modelu stave samo plasticni kuler i termalnu pastu.:d

ne pricajte puno dok ne vidite kako to cudo radi...sta bi zeleli za tu cenu!? mozda jedan TR 120 Ultra eXtreme, AS5 pastu i procesor :d

Poslednja izmena:
HekToor je napisao(la):
Nisam,zakaci neku fotku.

Videcu sutra kad budem na poslu ako nadjem neki stari i novi pa cu ti uporedo slikati...

Northwood je napisao(la):
ne pricajte puno dok ne vidite kako to cudo radi...sta bi zeleli za tu cenu!? mozda jedan TR 120 Ultra eXtreme, AS5 pastu i procesor

Nisam ja nishta loshe mislio sa mojom izjavom, bash naprotiv, ako moze da radi na def sa tako malim coolerom, gde mu je tek kraj sa nekim TR 120 Ultra eXtreme ;)

Poslednja izmena:
Hehe, vidi ga mali... ko za ove zadnje Celerone :p

"Ekonomizacija ja majka uspeha u ovako teskim vremenima,nesto se ovde ne uklapa,aj`ponovo!" :D

P.S. Gledaju da ustede svaki dolar stvarno su bedni, ne bi me zacudilo da na najslabijem modelu stave samo plasticni kuler i termalnu pastu.:d

Ovo bi moglo znaciti da E8500 jako malo trosi, na kraju krajeva ipak on radi na svega 1,12V. :) Bez obzira sto je TDP od 65W kao i za starije C2D procesore. Evo i moj E2160 ima TDP od 65W pa trosi tek oko 22W u loadu.

Poslednja izmena:
Mene sad vishe interesuje shta ce ici sa onim novim DC Celeronima :D Pasivac ?! :d :d

Poslednja izmena:
Koliko znam nove kelerabe su jos uvijek 65nm. Svejedno nece moc pasivno. :)

@Delimir: O tome i pričam. Kod dual core-a, E8500 za iste pare donosi više od onoga koga po ceni zamenjuje (E6850), i to je progres... 3.16GHz 6MB cache vs 3GHz 4MB Cache.

Ali kod quad-core-a, Q9300 mi ne deluje da će biti značajno brži od Q6600 (2.5GHz 6MB cache vs 2.4GHz 8MB cache)! Znam, naravno nije sve u kešu, ali ipak mi se čini da bi se doblio zaista nešto bolje od Q6600, moraće da se ide na Q9450 i $316, koji ako bude toliko koštao neće doneti baš ništa značajno novo po pitanju cena/performanse u odnosu na Q6600. Ne vidim kako je to generacijski progres na kojeg smo navikli, pa mi deluje skoro kao poskupljenje... A ubeđen sam da je to samo zato što AMD ne stoji baš najbolje sa Phenom-om, i da Intel tu žalosnu činjenicu ekstra naplaćuje preko leđa kupaca...

samo na glas razmišljam...

Nisam,zakaci neku fotku.

Eo, malo je mutno, ali se moze videti poenta... Sa leve strane je novi cooler, sa desne stari (oba su od Athlon64 X2 4000+ procesora, samo iz razlicitih serija)

P.S. : Cak je i shnala od tanjeg lima LOL :D

Poslednja izmena:
Ovo bi moglo znaciti da E8500 jako malo trosi, na kraju krajeva ipak on radi na svega 1,12V. :) Bez obzira sto je TDP od 65W kao i za starije C2D procesore. Evo i moj E2160 ima TDP od 65W pa trosi tek oko 22W u loadu.

Da trosi na defaultu malo, ali za vise od 4GHz mu treba preko 1.5V sto je nenormalno mnogo. Pa mogu i ja na 4GHz sa +0.5V. Kad izadju novi quad procesori, najbolja kupovina ce biti neki birani Q6600 u oglasima.

Da trosi na defaultu malo, ali za vise od 4GHz mu treba preko 1.5V sto je nenormalno mnogo. Pa mogu i ja na 4GHz sa +0.5V. Kad izadju novi quad procesori, najbolja kupovina ce biti neki birani Q6600 u oglasima.
Ali tko je rekao da se mora ici preko 4GHz? Dignes fino koliko ide, eventualno uz blago dizanje napona, za 24/7 rad. A ni kad se clockne uz blago dizanje napona nece puno trosit.

Benchanje je nesto drugo, ja nisam o tome ni govorio. ;)

Gledam kao napredak u odnosu na ovo sto imam. Kad igram crysis dizem na 3.6GHz(1.44V) a drzim za svaki dan na 3.4(1.36). Takodje trenutno se iz c2d moze izvuci oko 50% OC na def naponu, a e8500 treba + 0.4V za to. 2 mucho, cak stavise mass

Sasvim lepo radi na @4200 sa 1.4V, a kome treba vise neka uzme neki cedar mill i dize do +7GHz ;)
:wave:

Poslednja izmena:
Da,posto ovi novi intelovi procesori ne valjaju (napredak im nije dobar jer ipak treba +0.4v za 4ghz sto svakako nije dobro :)) evo ja cu da mu prodam cedar mill koji na boxu moze da se potera na 5Ghz i svi srecni ,)

Poslednja izmena:
Da,posto ovi novi intelovi procesori ne valjaju (napredak im nije dobar jer ipak treba +0.4v za 4ghz sto svakako nije dobro :)) evo ja cu da mu prodam cedar mill koji na boxu moze da se potera na 5Ghz i svi srecni ,)

[audiobućka]Jao, dragulj Pentium 4 arhitekture, poslednji u nizu unapređenja te sjajne arhitekture koja je ubrzala surfovanje. [/audiobućka] :d

Koliko god bio brz/spor ipak mu ne treba 0.4v da bi radio na 4Ghz,tako da ispade napredniji od svakog Penryna (koji ipak nema dovoljni napredak jer mu treba 0,4V za 4Ghz sto svakako nije dobro i vodi nazadovanju cpu arhitekture :D)

Poslednja izmena:
Jel se pravite ludi ili sta? Samo sam rekao da ako neko ima C2D na 3.6 sada, nije pametno da za dodatnih 0.6 da 100 eura, i da je potrebno vise napona za 50% oc sto je tacno. Ovo se nije odnosilo na vlasnike zastarelih procesora. Ko kupuje nov c2d naravno da ce uzeti novi model. Penryn jeste bolji ali nije neko dramaticno unapredjenje zbog koga bi menjao ekvivalentni conroe/kentsfield.

evo nesto kratko za one koji bi voleli malo ekstremnije varijante Penryn-a, kao npr. QX9650 (prvi u Srbiji) ;) LINK
4Ghz prime stable - piece of cake ;)

Ima li kakvih novosti o Yorkfieldu? Oce li ga intel predstaviti na cebit-u pocetkom marta...

Jedva izdrzavam da ne kupim Q6600 i uzivam u novom kompu odmah :)

Nazad
Vrh Dno